Et anlægsarbejde med en cykelsti på Vindingevej er gennemført på rekordtid. Det skyldes den politiske prioritering i Roskilde om, at rykke planlagte projekter frem for at støtte erhvervslivet. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelse.
Vindingevej fra Ringvejen og ind mod Roskilde er meget benyttet af børn, der cykler til skole. / Pressefoto Roskilde Kommune
”Politisk er et af vores bidrag til at afhjælpe COVID-19 situationen, at vi ønsker at holde hjulene i gang hos erhvervslivet ved at fremrykke de kommunale projekter, hvor det er muligt. Et af de første projekter, hvor vi nu ser resultatet, er et nyt stykke cykelsti på Vindingevej. Projektet har været på vores ønskeliste, men vi fik det lynhurtigt tegnet og sat i gang nu, så nogle af de penge, vi har afsat til at afhjælpe corona-situationen, kunne komme ud at arbejde. Fra vi besluttede at sætte projektet i gang til det færdig anlæg, er der gået godt 2 måneder”, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Daniel Prehn.

”Det er ekstra glædeligt, at vi her har at gøre med et projekt, der både støtter erhvervet og samtidig er med til at øge trafiksikkerheden”, siger udvalgsformanden.

Det nye stykke cykelsti, som nu er åbnet, har kantsten til kørebanen og et udvidet fortov. Stykker ligger på østsiden af Vindingevej fra Østergade/Hedegårdsvej til Bymarken. Tidligere har der kun været en afmærket cykelbane på strækningen.

Med den nye cykelsti er det nu muligt at cykle på separate cykelstier hele vejen fra Vindinge ad Vindingevej ind til Østergade/Hedegårdsvej. Specielt stykket fra Ringvejen og ind mod Roskilde er også meget benyttet af børn, der cykler til skole.

Den sidste strækning ad Vindingevej fra Østergade/Hedegårdsvej helt ned til Ny Østergade – som dog er mindre trafikeret – får også egne cykelstier til maj 2021.