Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2015-12-14 til 2015-12-18.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Blokvognskørsel – Gadstrup, Roskilde
2015-12-18 – Kl. 1717 bemærkede en anmelder en blokvogn, der kørte med pavillon på ladet. Flere skilte m.v. var beskadiget, da blokvognen passerede skiltene. Politiet standsede den videre kørsel og kunne samtidig konstatere overtrædelser vedr. manglende afmærkning samt manglende følgebil til blokvognen.

Salg af narkotika – Roskilde.
2015-12-18 – Kl. 0920 blev en 22-årig mand fra Roskilde anholdt af specialgruppen og sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer. Han blev fundet i besiddelse hash og amfetamin. Han erkender salg af stoffer og blev løsladt efterfølgende. Den 22-årige kan nu se frem til at blive indkaldt til et retsmøde på et senere tidspunkt.

Fyrværkeriloven – Roskilde
2015-12-18 – Kl. 1535 fik politiet anmeldelse om affyring af kraftige kanonslag på Jernbanegade. Politiet anholdt en 15-årig dreng, der havde 9 store kanonslag i lommen, der var ca. 20 cm lange.
Efterforskningen førte til, at politiet kørte til en adresse i Roskilde, hvor der blev fundet 150 stk. kanonslag. Da politiet kom til stedet, blev der kastet kasser med kanonslag ud af et vindue. P.t. har politiet ikke flere oplysninger om sagen. En 16-årig dreng fra Roskilde blev sigtet for besiddelse af de mange kanonslag.
Politiet vil meget gerne have tip om ulovligt fyrværkeri enten via 114 eller via appén POLITI, da ulovligt fyrværkeri kan medvirke til store skader på personer og endelig øges faren for en brand eller eksplosion væsentlig, hvis fyrværkeri ikke opbevares korrekt.

Mistænkeligt forhold – Roskilde
2015-12-17 – Kl. 1230 anmeldt en mand, der kiggede ind i samtlige huse på Havelodden. Manden beskrives som 20-25 år, 180 cm høj, kraftig af bygning, blå vindjakke og sort strikhue. Han bar på en rygsæk.
Politiet kørte til området, men det lykkedes ikke at finde frem til manden.
Politiet vil meget gerne have den type anmeldelser, og meget gerne så snart man har oplevet hændelsen. Så har politiet en chance for at komme til stedet og kigge efter den mistænkelige person. I det konkrete tilfælde lykkedes det ikke at finde frem til manden.

Uro – Roskilde
2015-12-17 – Kl. 2307 kørte politiet til Helligkorsvej, hvor der var en person, der opførte sig provokerende.
En 23-årige mand fra Dragør blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev løsladt lige efter midnat med en bøde for sin optræden. Der var flere personer i nærheden af den provokerende, som forlod stedet.

Færdselsuheld – kvinde omkommet – Ternevej, Roskilde
2015-12-16 – Kl. 0817 kørte politiet og redningspersonale ud til et færdselsuheld. En bil var kørt ind i en lygtepæl. Politiet kunne på uheldsstedet konstatere, at en personbil i krydset ved Ternevej havde ramt en fodgænger og var standset ved påkørsel af lygtepælen. Lygtepælens elledninger var faldet ned som følge af påkørslen. Mellem bilen og lygtepælen lå en stærkt tilskadekommen kvinde. Hun blev hastigt bragt til skadestuen, hvor en læge kl. ca. 0930 erklærede hende for afgået ved døden på grund af svære kvæstelser. På stedet var også en hund, som tilhørte kvinden. Uheldet bevirkede, at busdriften i området blev omlagt frem til kl. ca. 1030. En bilinspektør blev tilkaldt for at foretage undersøgelser på uheldsstedet i anledning af uheldet. Den foreløbige undersøgelse viste, at den forulykkede personbil var blevet efterladt ud for en børnehave på Præstemarken. Derefter var bilen – uden fører – trillet baglæns ad Præstemarken, indtil den først havde ramt fodgængeren, der havde luftet sin hund, og efterfølgende lygtepælen med ca. 30 km/t. Kvinden blev senere identificeret som en 56-årig kvinde fra Roskilde, hvis pårørende er underrettet. Bilejeren – en 30-årig mand fra Roskilde – er også afhørt til sagen. Politiet afventer nu erklæringen fra bilinspektøren vedr. resultatet af undersøgelserne på uheldsstedet, herunder undersøgelse af bilens bremsesystemer.

Biltyv kørte galt – Københavnsvej, Roskilde
2015-12-15 – Kl. 0800 fik politiet en henvendelse fra ejeren af en personbil. Den var blevet stjålet fra en 18-årig søns bopæl på Københavnsvej, Roskilde, tidligere på morgenen. Bilejerens søn havde haft besøg af en kammerat, der havde overnattet. Denne havde taget bilnøglerne for at køre en tur i personbilen. Under kørslen ad Nyrupvej, 4296 Nyrup, havde biltyven ramt nogle vejchikaner, mistede herredømmet over bilen, der havnede i en have, hvor noget beplantning blev påkørt. Biltyven underrettede selv bilejeren, der så kunne oplyse til politiet, at der var tale om en 15-årig dreng fra Mørkøv. Han blev efterfølgende sigtet for biltyveriet, færdselsuheldet samt i sagens natur også for kørsel uden førerret. Han vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres. Hans værge er også underrettet om sagen.

Vold mod kvinde – Roskilde
2015-12-14 – Politiet efterforsker en hændelse, der skete onsdag kl. 1200 på Sankt Peders Stræde. En kvinde, der var kørende i en rød bil holdt bag ved forurettedes bil og skældte ud. Da forurettede steg ud af bilen, blev hun kørt ned af den røde bil. Den forurettede kvinde, en 89- årig fra Roskilde, kom ikke alvorligt til skade.
Politiet vil meget gerne tale med vidner, der overværede hændelsen eller som i øvrigt har oplysninger til sagen. Ring på 114.

Vold mod tjenestemand – Roskilde
2015-12-14 – En 32-årig mand fra København blev kl. 0455 anholdt af politiet og sigtet for vold mod en togfører, der i et tog på Roskilde station forsøgte at vække manden. Togføreren fik flere slag og spark af den senere anholdte. Den 49-årige togfører tilkaldte politiet, der fik anholdt den voldelige mand. Han blev løsladt ud på eftermiddagen, og sagen vil senere blive afgjort i retten.

Indbrud i perioden
Gundsølillevej, Gundsølille, Roskilde
Troldehøj, Roskilde
Brønsager, Roskilde
Langebjergvænget, Roskilde
Algade, Roskilde (2 steder)
Dommervænget, Roskilde
Boserupvej, Roskilde