roskilde-large

Festivaltid er også tyveritid

Sidste år modtog Midt- og Vestsjællands Politi 517 anmeldelser om tyverier fra lommer, tasker og telte under Roskilde Festivalen. Især værdigenstande som højtalere, Airpods og mobiltelefoner er eftertragtede. Det er en ærgerlig festivaloplevelse, når man bliver udsat for tyveri. Derfor vil vi gerne opfordre alle deltagerne til, at de tænker over, hvordan de kan gøre sig selv mindre sårbare", siger vicepolitiinspektør Lene Sveigaard Larsen.

Læs mere
Festivaltid er også tyveritid

Jumpin' Jacks - Roskilde Midtby

Jumpin' Jacks - Roskilde Midtby
Jumpin' Jacks - Forførende Livsglæde! Vil du opleve sprudlende energi, festlige livsglæde og uimodståelig karisma? Her er muligheden d. 6 juli 2024 på Stændertorvet.

Læs mere

Kirkerne åbner for festivalgæster

Kirkerne i Roskilde står klar til at byde festivalgæsterne indenfor. I Roskilde Domkirke er der gratis adgang i festivalugen for alle med årets festivalarmbånd. Her kan man snuppe en pause fra det hektiske liv på pladsen og nyde roen i de kølige kapeller. I deres nabosogn mod syd, helt tæt på festivalpladsen, holder Ny Vor Frue Kirke 'Open Church' i opvarmningsdagene. Kig forbi festivalkirken, som byder på meditativ musik, solcreme, mobilopladning og "take away bøn".

Læs mere
Kirkerne åbner for festivalgæster

Puff bars kan indeholde skadelige euforiserende stoffer

Puff bars kan indeholde skadelige euforiserende stoffer
Puff-bars har vist sig at kunne indeholde særlige farlige euforiserende stoffer, hvor blot en lille stofmængde kan medføre alvorlige forgiftninger og i værste fald dødsfald. Det er desuden forbudt at sælge og besidde såkaldte puff-bars, ligesom det er forbudt at sælge og besidde illegale stoffer i Danmark. ”Vi er meget bekymrede over, at børn og unge kan få så let adgang til et produkt, som er så skadeligt. Det kan være svært at se ud fra indholdsfortegnelsen på disse puff bars, hvad de indeholder, og nogen unge tror måske, at de kun indeholder nikotin,” siger enhedschef Niels Sandø.

Læs mere

Tjek dit badevand

Det er sommer og vejret bringer varmen ned over os. Har du også lyst til en dukkert i vandet? Inden du træder ud i de blå bølger, kan du tjekke den aktuelle badevandskvalitet på badevand.dk.

Læs mere
Tjek dit badevand

Storskærmsfest på Hestetorvet: Se Danmark's ottendedelsfinale mod Tyskland LIVE!

Storskærmsfest på Hestetorvet: Se Danmark's ottendedelsfinale mod Tyskland LIVE!
Til Danmarks første kamp mod Slovenien var der 3.000 flere mennesker i Algade end normalt, og til kampen mod England steg tallet til 6.000 ekstra besøgende og det blev overgået, da Danmark kvalificerede sig tirsdag aften til kampen mod Tyskland. Så der er lagt op til et brag af en fest på lørdag.

Læs mere

Plexus Roskilde åbningsdag

På en åbningsdag handler I ind, laver mad og spiser sammen. Derudover spiller I en masse spil og har en masse hyggeligt samvær i trygge rammer.  Denne gang sker det d. 4. juli 2024.

Læs mere
Plexus Roskilde åbningsdag

Politirapporten fra 2024-06-17

Politirapporten fra 2024-06-17
Kl 14.30 holdt en 57-årig mand med sine to børn i bilen på Frederiksborgvej og afventede, at vejen blev fri, da han blev antastet af en anden mand, der steg ud af sin bil og gik hen bankede på den 57-åriges bilrude og bad ham om at køre videre. Efterfølgende kørte den ukendte mand ind foran den 57-årige og blokerede vejen for ham ved Skt Ibs Vej. Der stod han igen ud og gav sig til at sparke og slå på den 57-åriges bil, der fik knust et sidespejl og fik flere buler. Til sidst lykkedes det for den 57-årige sammen med en tililende ung mand at få stoppet den vrede bilist, som så kørte fra stedet. Politiet vil gerne i kontakt med både den unge mand, der kom til, samt en kvinde i en grå Citroën, der også så episoden, da de er vigtige vidner. Den ophidsede bilist beskrives som ca. 40 år gammel, 170-175 cm høj, almindelig af bygning og med lys hud og fipskæg. Han talte dansk og bar briller.

Læs mere

Relativt flere brande i elbiler

Det er Beredskabsstyrelsen, som har opgjort antallet af brande i elbiler i forbindelse med, at styrelsen har udgivet et nyt faktaark med status på brande i el– og hybridbiler. Udvikling i antallet af brande bekymrer dog ikke Beredskabsstyrelsens analysechef, Frederik Prytz-Grønfeldt, der ser det som en forventelig udvikling: ”Antallet af brande i el- og hybridbiler stiger, men det samme gør antallet af køretøjer. Når vi sammenligner os med andre lande, så havde f.eks. Nederlandene 133 brande i el- og hybridbiler i 2023 – men de har også omkring 800.000 el- og hybridbiler i landet. Dette internationale perspektiv kombineret med redningsberedskabets generelle fokus på håndtering af denne type af brande gennem de seneste år gør, at jeg ikke er bekymret”, siger Frederik Prytz-Grønfeldt.

Læs mere
Relativt flere brande i elbiler

Aktion i Midt- og Vestsjælland afslører problemer med social dumping

Aktion i Midt- og Vestsjælland afslører problemer med social dumping
Skattestyrelsen har onsdag den 19. juni 2024 sammen med Arbejdstilsynet og politiet gennemført årets fjerde landsdækkende aktion mod social dumping. I det Midt- og Vestsjællandske område fik ni virksomheder indenfor byggebranchen besøg af Skattestyrelsen. Kontrollerne er gennemført i Ringsted, Sorø, Slagelse og Viby Sj.

Læs mere

Kvinde dømt i omfattende sag om skattesvig

Retten i Roskilde idømte i dag en 34-årig kvinde fra Køge fængsel i et år og seks måneder for en lang række tilfælde af skattesvig. Retten besluttede samtidigt at straffen skulle være betinget på grund af sagens alder. Kvinden blev ud over frihedsstraffen også idømt en tillægsbøde på 2,4 mio. kroner. Kvinden var tiltalt for at have hjulpet et stort antal personer med at indtaste fejlagtige informationer i Skattestyrelsens Tast Selv-system, så de enkelte dermed fik skattefordele, som de ikke var berettigede til.

Læs mere
Kvinde dømt i omfattende sag om skattesvig

Skræmmeskilte er den største barriere for adgang til naturen

Skræmmeskilte er den største barriere for adgang til naturen
Der er tusindvis af ulovlige skilte, bomme, hegn, kæder og låger, som forhindrer vores adgang til naturen. Nogle er lovlige - mange er det ikke. Friluftsrådets kampagne Gå Nye Veje har fået mere end tusind danskere til at indberette barrierer, de møder i naturen. Skræmmeskilte er hovedproblemet i de 870 adgangssager, som Friluftsrådet har sendt videre til behandling i kommunerne.

Læs mere

5 grøntsager du ikke vidste bliver super lækre på grillen

Majskolber er langt fra det eneste grønne, der passer til grillen. Dyrenes Beskyttelse har fundet fire grøntsager og en enkelt frugt, du bør prøve at smide på risten.

Læs mere
5 grøntsager du ikke vidste bliver super lækre på grillen

Risiko for kø og trængsel under Roskilde Festival

Risiko for kø og trængsel under Roskilde Festival
Nu er det atter tid til at stille Orange Scene op på Dyrskuepladsen i Roskilde, og inden længe vil titusindvis af musikentusiaster strømme til domkirkebyen for at nyde den danske sommersol, drikke øl og få sig nogle gode koncertoplevelser. Med så mange mennesker samlet til en begivenhed kan det ikke undgås at give udfordringer for trafikken. I perioder vil der være øget risiko for kødannelser på Holbækmotorvejen, Køgevej, Ringstedvej og alle frakørsler i nærheden af Roskilde. Ikke alle dage i festivalperioden 29. juni – 6. juli vil have lige store trafikale følger. Vil man undgå tæt trafik og køer, skal man derfor overveje, hvilke dage man sætter sig bag rattet.

Læs mere

Her er sommerferiens store rejsedage

Når klokken ringer ud på landets skoler fredag eftermiddag, så markerer det ikke kun begyndelsen på skolernes sommerferie, men også på en lang periode med øget trafik på de danske veje. Mange har formentlig allerede pakket bilen med strandtæpper og badetøj og sat kryds i kalenderen ud for netop den dag, hvor du har planlagt at køre i sommerhus, til stranden eller sydpå ned igennem Europa i løbet af de kommende uger.

Læs mere
Her er sommerferiens store rejsedage

Der sker en masse i Roskilde
- se byportalens kalender lige her.


Følg Dit Roskilde på Facebook og Instagram

Opslag på byportalen er sponseret af vores partnere

Send dit opslag til redaktion@dit-roskilde.dk


Bliv partner og styrk dit salg lokalt