roskilde-large

Et godt håndværk, er kunst i sig selv

I den idylliske by Herringløse, lidt nordøst for Roskilde, finder vi firmaet CD Brolægning på Muldhøjvej 3. Som navnet antyder, kan Carsten Duvald Jørgensen, som er indehaver af CD Brolægning, tilbyde at udføre brolægningsopgaver for dig. Brolægning er et meget gammelt erhverv, idet anlæggelse af veje, som bestod af belægninger af sten, er kendt længere tilbage end det gamle Rom. Og det er nok ikke helt forkert at se brolæggerfaget som et af de ældste erhverv, der endnu er bevaret som et aktivt håndværk.

Læs mere
Et godt håndværk, er kunst i sig selv

Sådan undgår du at blive syg af grillmad

Sådan undgår du at blive syg af grillmad
Hver sommer bliver mange hundrede forbrugere syge, fordi de sjusker med hygiejnen ved grillen. Især de unge har ikke helt styr på hygiejnen, når de griller i parken, ved stranden eller på festivaller - sandsynligvis fordi mange glemmer de helt basale hygiejneråd og bøffer i det, når de håndterer råt kød over grillens gløder. Læs de tre gode grillråd her.

Læs mere

I Roskilde vil vi have vores muldjord leveret

At convenience er et af tidens helst store buzzwords er der ingen tvivl om på Materialepladsen Roskilde. Her har man oplevet en kraftig stigning i antallet af private kunder, der bruger muligheden for at få deres havematerialer leveret.

Læs mere
I Roskilde vil vi have vores muldjord leveret

18 millioner til tre RUC-projekter

18 millioner til tre RUC-projekter
Danmarks Frie Forskningsfond har valgt at støtte tre forskningsprojekter fra Roskilde Universitet med hver cirka 6 millioner kroner. Alle forskerne kommer fra Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv men fokuserer på vidt forskellige områder.

Læs mere

Tilskud skal give elcyklister nem adgang til opladning

Derfor er der som en del af en politisk aftale afsat 12,2 mio. kr. fra EU’s genopretningsplan til at sikre offentlig tilgængelig opladning af elcykler. Puljen til offentlig opladning for elcykler åbner for ansøgninger tirsdag den 14. maj 2024, men Vejdirektoratet anbefaler alle potentielle ansøgere at kaste sig over ansøgningsprocessen hurtigst muligt.

Læs mere
Tilskud skal give elcyklister nem adgang til opladning

Sæby Jazzfestival

Sæby Jazzfestival
Det bliver nogle hyggelige dage med jazzmusik for fuld udblæsning forskellige steder i byen. Der vil selvfølgelig også være shopping, kunst, kultur og en helt igennem ægte pinsestemning hele weekenden. Glæd dig til skønne jazz-dage med alt godt fra havet i et charmerende bymiljø med gå-afstand til alt.

Læs mere

Matador på Algade: Lise Nørgårds Roskilde

Lise Nørgård er født i 1917, og vokset op som datter af det bedre borgerskab, og et kvikt og nysgerrigt øje på tilværelsen i den gamle domkirkeby, med de fine, de fattige og mange mennesker iblandt, som kom til at inspirere hende som journalist og forfatter.

Læs mere
Matador på Algade: Lise Nørgårds Roskilde

Det er højsæson for at tabe cykler, haveaffald og papkasser på vejene

Det er højsæson for at tabe cykler, haveaffald og papkasser på vejene
”Jeg kan ikke understrege ofte nok, hvor vigtigt det er, at man fastspænder sin last ordentligt. Vi ser desværre alt for ofte, at der ryger byggematerialer eller andre genstande af ladet eller traileren. Når der ligger løse genstande på kørebanen, så skaber det selvsagt farlige situationer, hvis nogen kører ind i det, men det skaber også uro blandt trafikanterne, der bremser op eller forsøger at undvige,” siger Stine Bendsen, der er afdelingsleder for Vejdirektoratets Trafikcenter. ”Vi opfordrer til, at man altid tjekker traileren og cykelstativet en ekstra gang. Det er trafikantens eget ansvar at sikre sig, at alting er spændt ordentligt fast under kørsel, og hvis politiet vurderer, at det ikke er tilfældet, så kan de udskrive en bøde.”

Læs mere

Trivia Quiz på SOHO

Man dyster i hold og man må være op til 6 personer pr hold. Det koster 50kr pr deltagere. Man tilmelder sit hold på tråden på begivenheden, men antal deltagere, holdnavn og hvor mange der spiser med og hvad i ønsker at spise.

Læs mere
Trivia Quiz på SOHO

Udsolgt på årets dyrskue

Udsolgt på årets dyrskue
Når Roskilde Dyrskue åbner portene Ɵl en weekend fyldt med floƩe dyr, landbrugsmaskiner, fødevarer og en masse akƟviteter for både børn og voksne er det med stor opbakning fra nye som
tidligere udstillere. Efterspørgslen på stande til Roskilde Dyrskue har overgået forventningerne, og det er med stor glæde, at Roskilde Dyrskue kan meddele, at samtlige standarealer til årets begivenhed er udsolgt. Dette års dyrskue finder sted fra den 31. maj – 2. juni på Dyrskuepladsen, Darupvej 19 i Roskilde.

Læs mere

Ny forskning: 4-dages arbejdsuge er ikke en entydig succes

Forskere fra Center for Arbejdslivsforskning ved Roskilde Universitet har fulgt Kerteminde Kommunes forsøg med 4-dages arbejdsuge. Medarbejderne i forsøget arbejder 35 timer fra mandag til torsdag. For at opfylde de 37 timer har de derudover to timer kaldet "kompetencetimer", som de selv skal flette ind i løbet af ugen. Forsøget viser, at omlægning til 4-dages arbejdsuge rummer både fordele og ulemper og resultaterne nuancerer dermed de typisk meget positive fortællinger, som kendetegner mediernes fremstilling af fænomenet.

Læs mere
Ny forskning: 4-dages arbejdsuge er ikke en entydig succes

Aktion mod salg af lattergas

Aktion mod salg af lattergas
I morges igangsatte Københavns Vestegens Politi ransagninger på et større antal adresser på Sjælland. På baggrund af efterforskningen, vurderer politiet, at have afdækket et netværk, der forestod distribution og salg af lattergas. I forbindelse med aktionen er fire mænd blevet anholdt og et større parti lattergasflasker blev beslaglagt. Mændene er alle sigtet for opbevaring og salg af lattergas. Ransagningerne og anholdelserne har fundet sted på Vestegnen og i København, Midt- og Vestsjælland samt Nordsjælland. Aktionen er sket i samarbejde med Skattestyrelsen.

Læs mere

Nyt boligeksperiment på Musicon

Projektet ’Urbant Selvbyg’ giver plads til, at beboerne kan træde ind i rollen som bygherre og indfri egne boligdrømme. ’Urbant Selvbyg’ er udviklet efter tysk og hollandsk forbillede, hvor særligt Baugruppen er et velkendt fænomen.

Læs mere
Nyt boligeksperiment på Musicon

Der sker en masse i Roskilde
- se byportalens kalender lige her.


Følg Dit Roskilde på Facebook og Instagram

Opslag på byportalen er sponseret af vores partnere

Send dit opslag til redaktion@dit-roskilde.dk


Bliv partner og styrk dit salg lokalt