roskilde-large

Skal du puste æg til påske?

Hvis du vil puste æg til påske: Læs Fødevarestyrelsens gode råd til at puste æg til påskepynt på en sikker måde.

Læs mere
Skal du puste æg til påske?

Påsken kan give tæt ferietrafik

Påsken kan give tæt ferietrafik
En påskefrokost med sild, æg og snaps, udflugter med børnene i det skønne forårsvejr og en tur i sommerhus med familie og venner. Der er masser af grunde til, at påskeferien har det med at smitte af på trafikken på vejene – og i år er ingen undtagelse. Vejdirektoratet vurderer, at der er størst risiko for kø og forlænget rejsetid i den første halvdel af påskeferien. Det gælder blandt andet fredag 22. marts, hvor påskens første ferietrafik vil blande sig med eftermiddagens myldretidstrafik, når folk skal hjem fra arbejde.

Læs mere

Politirapporten fra 2024-03-07

Kl. 17.46 foretog et mindre passagerfly en sikkerhedslanding i Roskilde Lufthavn. Flyet havde problemer med at flyets næsehjul, så der blev iværksat sikkerhedsprocedurer for landingen. Politi, brandvæsen, ambulance og lufthavnspersonale holdt sig klar, da flyet foretog en sikker landing uden problemer. Flyet blev eskorteret i hangar, hvor piloten og de to østrigske passager fik ydet psykisk førstehjælp, men ingen var kommet noget fysisk til. Sagen blev meldt til Havarikommissionen, som ikke ønskede at komme til stedet. Politiets indsatsleder forlod stedet efter omkring en time.

Læs mere
Politirapporten fra 2024-03-07

Bliv partner med Dit Roskilde – og styrk dit salg

Bliv partner med Dit Roskilde – og styrk dit salg
Ønsker du at styrke dit salg, få flere besøgende eller blot styrke din synlighed, så er et partnerskab med Dit Roskilde den ideelle løsning. Se de forskellige muligheder her.

Læs mere

Tril dem, find dem, farv dem, spis dem!

Der af masser af aktiviteter i æggets tegn: Du kan trille dem, farve dem med naturens egne farver eller gå skattejagt efter dem i den gamle gårds kringelkroge. Og så er der lagt op til spænding med hønseskidning i den gamle gård. Der er som altid gratis adgang.

Læs mere
Tril dem, find dem, farv dem, spis dem!

Gendyrk – flere porrer til folket

Gendyrk – flere porrer til folket
Gendyrk handler om at tage den del af en afgrøde, som du normalt ville skære fra og smide ud, og genplante den, så der spirer en ny plante frem. Gendyrk er også at plante frø, kerner og andet, som har ligget bagerst i køkkenskabet. Bogen fortæller om 47 forskellige afgrøder – lige fra karse, tomater og forårslag til ananas og chiagræs – og hvordan du kan gendyrke dem hjemme i vindueskarmen, i baggården eller i haven.

Læs mere

Færre håndledsoperationer – procedure fra SUH anbefales nu i hele landet

- Langt de fleste af patienterne over 60 år foretrækker at undgå operationen – også selvom det kan tage lidt længere tid at komme sig med gips. Det er rigtigt positivt for patienterne at slippe for en unødvendig operation, og samtidig frigiver det plads på operationsgangen til andre patienter på ventelisten, der virkelig har brug for operation, fortæller afdelingslæge Dennis Winge Hallager, der understreger, at det i sidste ende er patientens beslutning, om vedkommende ønsker operation eller ej.

Læs mere
Færre håndledsoperationer – procedure fra SUH anbefales nu i hele landet

Stor mængde narko sikret fra Sejerøbugten

Stor mængde narko sikret fra Sejerøbugten
Sejerøbugten er de seneste dage blevet nøje gennemsøgt til lands, til vands og fra luften og det har indtil videre givet et samlet fund af 18 store tasker og flere løse pakker, som samlet er vejet til omkring 840 kilo. Noget er testet til at være kokain, men de fortsatte undersøgelser skal nu klarlægge, hvilke type af stoffer, der er tale om, samt den præcise mængde.

Læs mere

Skildpadden Hannibal kom ud af ægget i 1937

Det er ikke mange kæledyr, der kan overleve deres ejere og blive over 100 år. På Roskilde dyreinternat bor der lige nu en græsk landskildpadde, som har set mere end de fleste nulevende mennesker. Skildpadden Hannibal blev klækket ud af sit æg i 1937 og kom til Danmark, som babyskildpadde, i lommen på en turist, der havde taget ham med hjem som souvenir.

Læs mere
Skildpadden Hannibal kom ud af ægget i 1937

Repair Café Roskilde

Repair Café Roskilde
Du behøver ikke komme på startstidspunktet af Repair Cafén, men ikke hellere alt for sent, så at de kan komme igennem med reparationen. Det er gratis at deltage, men kan ikke garantere at de har alle reservedele. Ved du selv, hvilken reservedel du har brug for (fx cykelslange, lynlås) så kan du tage den med, ellers finder vi ud af, hvad du skal købe. Tag med næste gang d. 27 marts 2024.

Læs mere

Er du klar til påskefrokosten

Forestil dig et festligt bord fyldt med et udvalg af cremede og velsmagende oste. Fra den delikate brie til den intense blåskimmelost, der er en ost for enhver smag. Tilføj nogle sprøde knækbrød, søde syltede frugter og lidt honning for at skabe den perfekte symfoni af smag. Uanset om du foretrækker noget klassisk eller ønsker at udforske nye smagsoplevelser, er de i CASEUS, her for at hjælpe dig med at skabe den ultimative påskefrokost, der vil efterlade et varigt indtryk. Besøg dem i butikken for at udforske swewa brede udvalg af ost og delikatesser eller kontakt dem for at bestille din påskefrokost i dag.

Læs mere
Er du klar til påskefrokosten

Loppemarked på Knolden

Loppemarked på Knolden
Kom og vær med. Nyd en kop kaffe eller en kop te med et stykke kage og gør et godt kup. Det sker på søndag d. 24 marts 2024.

Læs mere

Nyt bookingsystem

Cathrine Ryge ved, at nye systemer kan være udfordrende, så hvis du har brug for hjælp til at booke eller har spørgsmål til hendes behandlinger, er hun altid klar til at hjælpe. Ring på 51292042, og hun vil hjælpe dig med at finde ind til velvære og sundhed i din hverdag.

Læs mere
Nyt bookingsystem

MORDETS MELODI

MORDETS MELODI
De fire skuespillere fremfører hørespillet og lægger stemmer til i alt 30 forskellige karakterer, og laver de mange lydeffekter på de mest finurlige måder, som – når man ser, hvordan de laves – bliver hylende morsomt, men når man hører dem, giver det fuldstændig korrekte lydbillede af den handling, der udspiller sig. Publikum kan derfor se frem til en eftermiddag, der bestemt får dem til at gyse, men også får dem til at skrige – af grin! Du kan opleve forestillingen på Jyllinge Skole lørdag den 6. april 2024 kl. 16.00.

Læs mere

Hyundai sænker priserne på benzin- og plug-in hybridbiler Roskilde

Priserne på flere af Hyundais populære benzin- og plug-in hybridbiler har netop fået et nøk ned hos Hyundai Roskilde. Blandt andet kan man spare hele 25.000 kr. på den elegante familie-SUV, KONA, samt 15.000 kr. på den højteknologiske SUV TUCSON Plug-in Hybrid. Derudover er der en besparelse på 5.000 kr. på den rummelige mikrobil, i10, hvor priserne nu starter fra 140.995 kr.

Læs mere
Hyundai sænker priserne på benzin- og plug-in hybridbiler Roskilde

Store abstraktioner i fantastiske farver

Store abstraktioner i fantastiske farver
Under samme tag samles forskellige former for kunst, der derved gøres mere tilgængeligt for alle os, der gerne vil genopfinde vores rum. Det er jo ikke fordi der er noget galt med de store globale kæders frembringelser, men når alle indretter sig med de samme designs, bliver verden lidt kedeligere. Kate Piils værker er altid kontrastfyldte og ofte farverige. ”Hun formår at vælge mange forskellige farver, samtidig med at hun gør det både elegant og enkelt,” fortæller Janne Regius, psykospirituelterapeut med interesse for kunst.

Læs mere

Der sker en masse i Roskilde
- se byportalens kalender lige her.


Følg Dit Roskilde på Facebook og Instagram

Opslag på byportalen er sponseret af vores partnere

Send dit opslag til redaktion@dit-roskilde.dk


Bliv partner og styrk dit salg lokalt