roskilde-large

GADETEATER FOR BØRN OG BARNLIGE SJÆLE: Mr.Zap the Clown

Igen i år har Roskilde Teater fornøjelsen i samarbejde med Roskilde Kommune at præsentere en perlerække af gadeteater-forestillinger for børn, unge og voksne. Asgauer Zap Showteater spiller onsdag den 17. juli forestillingen MR. ZAP THE CLOWN i Palæhaven ved Stændertorvet.

Læs mere
GADETEATER FOR BØRN OG BARNLIGE SJÆLE: Mr.Zap the Clown

Sofie Pedersen og Jakob Vestergaard fra RUC er nomineret til ministeriets undervisningspris

Sofie Pedersen og Jakob Vestergaard fra RUC er nomineret til ministeriets undervisningspris
Til efteråret bliver det afgjort, hvem af landets undervisere der får tildelt Uddannelses- og Forskningsministeriets Undervisningspris 2024. Med i opløbet er to lektorer fra RUC, som begge har fokus på at skabe engagerende undervisning og nytænke det traditionelle forelæsningsformat.

Læs mere

Stærkt lokalkendskab

Skal du sælge din bolig i Roskilde, er det en god idé at vælge Nybolig. Lars Dalsgaard, Nicolai Scheutz og Allan Bendsen er ejerne og blandt byens førende ejendomsmæglere. De har sammensat et stort hold af kompetente medarbejdere, som kender byen ud og ind, og som har evnerne til at formidle ejendomshandler i både op- og nedgangstider.

Læs mere
Stærkt lokalkendskab

Våd, vådere, Roskilde Festival 2024

Våd, vådere, Roskilde Festival 2024
Ca. 130.000 musik-glade mennesker i en teltlejr + 65,8 mm regn i løbet af festivalugen gav i år en Roskilde Festival, der vil gå over i historien som ualmindeligt våd. Ikke den vådeste nogensinde men næsten. Allerede fra festivalens anden dag, søndag var stilen lagt med solid dagsregn, der gennemblødte hele festivalpladsen med mere end 35 mm regn og lagde grunden for den berømte Roskilde-smat.

Læs mere

To mænd sigtet for falsk politibil

Da politiet kom frem til stedet, stod to mænd ved en blå varevogn, hvor der i varerummet var opstillet en genstand, der lignede fotoudstyret fra politiets ATK-vogne og som kunne give et blitz-lys til modkørende bilister. I bilen var også en håndholdt fartmåler. Det viste sig, at mændene også havde oprettet en hjemmeside, hvor man kunne bestille deres “fotovogn” for at dæmpe farten på de strækninger, hvor den blev opstillet.

Læs mere
To mænd sigtet for falsk politibil

Unik natur oplevelse: Klap en honningbi og pres jeres egen honning

Unik natur oplevelse: Klap en honningbi og pres jeres egen honning
I får udleveret en fyldt honningtavle (ca 500 g), hvor I låner udstyr til selv at presse honningen ud. I får selvfølgelig også udleveret honningglas, så I kan hjembringe jeres honninghøst. Oplevelsen afsluttes med bagning af pandekager, der nydes med jeres nypressede honning. Arrangementerne afholdes hver onsdag og søndag i juli måned. De har max 3 grupper pr time slot, så der er både plads og rum til at få svar på alle spørgsmål.

Læs mere

Prisloft på fjernvarme giver ikke lavere varmepriser

”Fors drives, som alle fjernvarmeselskaber, efter hvile-i-sig-selv-princippet. Vi må ikke danne hverken over- eller underskud, hvilket i praksis betyder, at vores varmepriser afspejler omkostningerne ved varmeproduktionen. Hvis prisloftet er lavere end varmeprisen, dannes der underskud,” siger programleder for fjernvarme i Fors Camilla Hay og uddyber: ”Prisloftet kommer til at betyde, at endnu flere planlagte fjernvarmeprojekter ikke realiseres, hvilket ultimativt også kan stille varmekunderne både dårligere og dyrere, da deres muligheder for en alternativ varmeløsning indskrænkes. Det er i det hele taget svært at få øje på, hvordan den nye aftale reelt skal være en gevinst for hverken forbrugerne eller den grønne omstilling.”

Læs mere
Prisloft på fjernvarme giver ikke lavere varmepriser

POPULÆRE SAVEUS INDTAGER ROSKILDE

POPULÆRE SAVEUS INDTAGER ROSKILDE
Saveus’ sange og koncerter er kendt for at skabe en særlig følelse af fællesskab og ingen følelser er for store til lige netop dét rum, som Saveus formår at skabe. Oplev dem, når de gæster Roskilde Kongres- og Idrætscenter den 9 november 2024.

Læs mere

Sejl ind i solnedgangen på Roskilde Fjord

Vikingeskibsmuseets aftensejladser sejles i traditionelle, nordiske træbåde. Bådene er efterkommere af vikingernes skibe og repræsentere en fællesnordisk kulturarv, der kan føres 1000 år tilbage i historien. Alle deltagere om bord tager aktivt del i sejladsen, både med at ro båden ud og ind af Museumshavnen, og når der skal sættes sejl og trimmes tovværk.

Læs mere
Sejl ind i solnedgangen på Roskilde Fjord

Sommerundvisninger på Roskilde Kloste

Sommerundvisninger på Roskilde Kloste
Rundvisninger er med klosterets egne guider, som kender klosteret og dets historie ind og ud. På rundvisningen får man et levende indtryk af det tidligere Roskilde adelige Jomfrukloster. Guiden fortæller sjove og spændende historier om Sortebrødremunkene, klosterlivet, de adelige jomfruer og det nutidige Roskilde Kloster. Undervejs besøger man klosterkirken, Den Røde Stue, Riddersalen og de tilstødende gemakker.

Læs mere

4 slags Pinot Noir

Med astronomiske høje priser, kan de store vine fra Bourgogne være helt ude af rækkevidde for mange. Heldigvis dyrkes druen over hele verden, hvor mange af vinlandene konkurrer heftigt med storheden fra Bourgogne. Få Pinot Noir-stemningen hjem i stuen i dag helt uden at spendere hele din formue! Holte Vinlager Roskilde står klar med gode tilbud.

Læs mere
4 slags Pinot Noir

Kajakeventyr

Kajakeventyr
Roskilde Fjord er et spændende område med masser af smuk natur, havørne og gode forhold til kajakture. På denne tur skal I udforske fjorden i kajakkerne, nyde naturen og hygge dem i lejren. Det sker d. 20 og 21 juli 2024. Skynd dig at blive tilmeldt.

Læs mere

Flere ansøgere til Roskilde Universitet igen i år

Fristen for at søge ind på en videregående uddannelse udløb fredag den 5. juli klokken 12, og sammenlignet med sidste år har 14 procent flere haft Roskilde Universitet øverst på ønskelisten. Det viser en opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, som netop har offentliggjort ansøgertallene for de enkelte uddannelsesinstitutioner. 1.798 har angivet Roskilde Universitet som deres førsteprioritet. Alle ansøgere får besked den 26. juli på, om de får tilbudt en plads.

Læs mere
Flere ansøgere til Roskilde Universitet igen i år

Cykelbiblioteket på Stændertorvet

Cykelbiblioteket på Stændertorvet
Roskilde Kommunes cykelbibliotek holder åbent på Stændertorvet i uge 28-30 (8.-27. juli). Her kan du ganske gratis prøve en tur på en el- eller ladcykel eller låne en cykel med hjem til næste dag. Få også god rådgivning af deres cykelbibliotekar, som står klar på torvet i hele perioden.

Læs mere

Nye madoplevelser for gæster hos Roskilde Kongres- og Idrætscenter

Deres mål med den nye forpagtningsaftale er at skabe en restaurant og café, der ikke blot lever op til, men også overgår gæsternes forventninger. De ønsker at levere et udvalg af mad og drikke til både den store og lille sult, tilberedt med omhu og med fokus på bæredygtighed og økologi.

Læs mere
Nye madoplevelser for gæster hos Roskilde Kongres- og Idrætscenter

En nat i naturen - Boserup Skov

En nat i naturen - Boserup Skov
Det er normalt ikke tilladt at overnatte udenfor de opsatte shelters i Boserup Skov, men denne aften har de fået særlig tilladelse til overnatning, hvilket betyder at du har en unik mulighed for at opleve, hvad skoven byder på om aftenen og natten. Der vil være bål til madlavning og hygge samt forskellige aktiviteter i løbet af aften. Det sker den 7 til 8 september 2024. Arrangementet er gratis, men da de har begrænset plads så kræver det tilmelding.

Læs mere

Velkommen til ny præst

Thomas blev ordineret ved gudstjeneste i Roskilde Domkirke søndag d. 30. juni 2024. Han indsættes som sognepræst i domsognet ved højmessen søndag 4. august kl. 10.00. Alle er velkomne til at overvære indsættelsen og hilse på vores nye præst, som bl.a. skal varetage gudstjenester og aktiviteter for børn og unge. Efter højmessen inviterer menighedsrådet til reception i Konventhuset. Der vil være kaffe samt lidt godt til ganen. Alle er velkomne!

Læs mere
Velkommen til ny præst

Politirapporten fra 2024-06-26

Politirapporten fra 2024-06-26
Kl 09.50 fik politiet anmeldelse om at en 54-årig mand fra Roskilde på vej ned gennem gaden havde fået øje på en mand og en kvinde. Pludseligt havde manden råbt til ham, at han ikke skulle glo på dem og truede ham med en foldekniv. En patrulje kom frem og fik kontakt til en 31-årig mand fra Roskilde, der smed en kniv fra sig, da han så politiet. Manden blev sigtet for trusler og for besiddelse af kniv.

Læs mere

En grillet bandit med det hele

Har du mere mod på tour-osten i dens rene form, så er der (endnu) håb. Hvis du sætter den sidste sprint ind, kan du stadig nå at få et stykke af Le Grand Caseus-osten med hjem - en ren øko-vinderost, som med garanti vil få dit yndlingsbrød i den gule trøje. Det er karamel, nødder og saltknas i højeste gear, og jeg garanterer, at den tager sejren hjem i hver eneste mundfuld.

Læs mere
En grillet bandit med det hele

Billetsalget er startet

Billetsalget er startet
Holte Vinlager er glade for at kunne meddele, at billetsalget til dette års vinfestival nu er startet! Gør dig klar til en uforglemmelig oplevelse fyldt med exceptionelle vine, mulighed for at smage kulinariske lækkerier – og selvfølgelig opleve den enestående stemning. Alt vil være som det plejer – og så alligevel ikke helt. Grundet den tragiske brand på Børsen i år, som de ellers har holdt vinfestivalen på siden 1993, skifter de for første gang lokaler.

Læs mere

Der sker en masse i Roskilde
- se byportalens kalender lige her.


Følg Dit Roskilde på Facebook og Instagram

Opslag på byportalen er sponseret af vores partnere

Send dit opslag til redaktion@dit-roskilde.dk


Bliv partner og styrk dit salg lokalt