roskilde-large

4,5 mio. kr. afsat til eksperimentel kræftkirurgi

På finansloven for 2017 blev der i forbindelse med kræftplan 4 afsat midler til eksperimentel kræftkirurgi. Puljen har til formål at styrke tilbuddet om eksperimentel kræftkirurgi i Danmark og samtidig sikre en høj international kvalitet og en ensartet udbredelse af nye behandlingsformer. Sygehusafdelinger i regionerne kan frem til 18. august 2020 søge om midler til eksperimentelle kræftkirurgiske projekter. Ansøgningsrunden dækker både 2020 og 2021, og der i alt afsat ca. 4.5 mio. kr.

Læs mere
4,5 mio. kr. afsat til eksperimentel kræftkirurgi

BELLA nyhed

BELLA nyhed
Pernille Damgaard Optik er vilde med guld og titanium og med god grund. Det er et kæmpe hit for tiden. Derfor flasher de denne skønne brille fra danske Kilsgaard,  som hedder intet mindre end BELLA.

Læs mere

2 saftige sommervine fra Rhône

Holte Vinlager Roskilde har købt en ny Rhônevin hjem og den smager som en drøm. Grillsæsonen er sat ind, og det betyder, at der skal steges bøffer, pølser og kylling. Og her kommer Espérance helt til sin ret – den har en rigtig god fylde, og så er den tilpas krydret. Den vil også være et hit til en salat med perlespelt, grillet halloumi og en syrlig urtedressing! Se de gode sommervine her.

Læs mere
2 saftige sommervine fra Rhône

Blomsterne gør cykelturen dejlig

Blomsterne gør cykelturen dejlig
Roskilde har en blæret cykelsti, som ikke bare der skiller sig markant ud fra mængden med bump, kurver og interaktivt lys. Den har også de dejligeste farverige blomster langs kanten. Så uanset om du er på cykel eller gåben, kan du tage en smutvej til Musicon-bydelen og nyde det dejlige syn. Dit Roskildes fotograf, Anne Beth Witte, gik en lille tur og fik fanget disse stemningsbilleder. Har du taget et godt billede af Roskilde og omegn, er du velkommen til at indsende det til ✉ redaktion@dit-roskilde.dk.

Læs mere

Pas på spritkørsel i sommervarmen

Den landsdækkende kampagne mod spritkørsel, som Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og kommunerne gennemfører i sommermånederne, opfordrer både bilisterne til at lade bilnøglerne blive i lommen, hvis de har drukket, og samtidig er den også en kraftig opfordring til omgivelserne om at blande sig, hvis en beruset person vil køre. Fra på mandag den 15. juni og seks uger frem er politiet igen på gaden for at stoppe sommerens spritbilister.

Læs mere
Pas på spritkørsel i sommervarmen

Danmark er et Operetteland - med stort O! 

Danmark er et Operetteland - med stort O! 
På søndag den 21 juni vil OperetteKompagniet sørge for, at hele Roskilde atter nynner med fra plyssæderne, hele vejen hjem – og ja, fortsat ud i fremtiden! FOR som det hedder i en anden af de berømte sange: ”Husk nu de glæder, som vi sammen fandt – husk nu de tanker, som os sammen bandt!” OperetteKompagniet opfører DET’ LUNT I NAT søndag den 21. juni kl. 19.30 i Lynghøj Teatersal.

Læs mere

Charmerende kro i Roskilde får ny ejer: Håb om multianvendelig ejendom

Svogerslev kro er en stråtækt idyllisk kro, som gennem de seneste 300 år har haft skiftende ejere. Kroen er netop blevet købt af Enekilde A/S, som køber og istandsætter bevaringsværdige historiske ejendomme. Købet består af 3 ejendomme i Roskilde. Direktør og medejer af Enekilde, Christian Andersen, siger: "Vi køber ejendomme, som har en historie at fortælle. Der er noget specielt over at kigge på noget, som er smukt, for så at udvikle og bevare det. Vi faldt straks for Svogerslev Kro, netop fordi den fortæller en historie.

Læs mere
Charmerende kro i Roskilde får ny ejer: Håb om multianvendelig ejendom

19 EU-millioner til regionen

19 EU-millioner til regionen
Tre projekter med deltagere fra Region Sjællands geografi modtager cirka 19 millioner kroner til at styrke udviklingen og sammenhængskraften mellem Tyskland og Danmark. Det har det dansk-tyske Interreg-udvalg i dag besluttet ved at tildele projekterne "Perspektivregion", "KREATIV LAB - DIGITAL SOUNDSCAPES" og "SAVING LIFE" støtte.

Læs mere

Følg Dit Roskilde på Facebook og Instagram

Opslag på byportalen er sponseret af vores partnere

Send dit opslag til redaktion@dit-roskilde.dk

MailPoet