roskilde-large

Morfinister på Sankt Hans Hospital

I perioden 1920-1945 var 109 patienter indlagt på Sankt Hans Hospital til afvænning. Der var ofte tale om enlige. De var enten ugift, fraskilte, separerede, enker eller enkemænd. Størstedelen af patienterne angav dog, at de blev introduceret til deres stof i forbindelse med lægebehandling, og senere af samme eller en anden årsag havde påbegyndt deres misbrug. Denne artikel er skrevet af cand. mag. Ida Nørskov Nielsens og bygger på hendes specialeafhandling i historie.

Læs mere
Morfinister på Sankt Hans Hospital

Alle mænd og kvinder, se her

Hvornår har du sidst gjort noget godt for dig selv? Hvornår har du sidst tilladt dig at give dig selv en kærlig stille stund, hvor kun du er i fokus? Hvornår har du tilladt dig at komme helt ned i gear og bare tage imod en helt fantastisk blid og omsorgsfuld Healingsmassage?

Læs mere
Alle mænd og kvinder, se her

Politiet sigter trafikanter på skolevejen – pas på skolepatruljen

Politiet sigter trafikanter på skolevejen – pas på skolepatruljen
Det er et problem for trygheden på skolevejen generelt, at nogle af trafikanterne ikke viser hensyn og kører for stærkt. Antallet af biler og bilernes hastighed er det, som flest forældre svarer gør dem utrygge ved deres børns skolevej. Den for høje fart og det manglende hensyn er også urimeligt for skolepatruljen, som frivilligt trækker i refleksvest for at hjælpe de yngste elever over vejen. Derfor sætter Rådet for Sikker Trafik, LB Forsikring og 74 kommuner nu fokus på problemet med kampagnen 'Pas på skolepatruljen.'

Læs mere

Efteråret på biblioteket

Find alle efterårets arrangementer her! Der er nye, relevante og spændende arrangementer for både store og små.

Læs mere
Efteråret på biblioteket

Kampen om magten - Et sprængfarligt portræt af Danmark i 1920–1940’erne

Kampen om magten - Et sprængfarligt portræt af Danmark i 1920–1940’erne
OH, JOSEPHINE er en nyskrevet musikforestilling om Danmark i fortid og nutid. Med nykomponeret jazz følger forestillingen den amerikanskfødte franske danser og sangerinde Josephine Bakers besøg i København. Vi er med til hendes koncerter, og ser hendes venskaber og dybe konfrontationer med den danske kulturelite. Vi følger i Bakers musikalske spor og portrætterer de bølger, hun satte i gang med sin hudfarve, køn og optræden på de danske varietéscener. Publikum kommer med på en rejse fra 1928 og helt frem til 1945, hvor alle aktører i den danske kulturkamp enten er blevet radikaliseret, paralyseret eller udslettet af den hærgende verdenskrig. Forestillingen kan opleves den 20. september kl. 19.30 på Himmelev Skole.

Læs mere

Hver 5. bookning af en kommunal facilitet bliver ikke brugt

Målingen viser, at 68 faciliteter i Roskilde Kommune var booket 12.564 timer i november måned 2022, hvor brugerne mødte op. Der var booket 2.672 timer, hvor brugerne ikke mødte op. Det vil sige, at 82% af den bookede tid blev benyttet af brugerne, og 18% af den bookede tid gik til spilde. "Vi har lige fået tallene præsenteret i Kultur- og Idrætsudvalget, og det her er helt sikkert noget, vi skal arbejde videre med", siger udvalgsformand Mogens Hallager.

Læs mere
Hver 5. bookning af en kommunal facilitet bliver ikke brugt

Svampejagt

Svampejagt
Vær opmærksom - både med svampe du køber i supermarkedet eller vilde svampe du selv plukker. Her finde du råd om tilberedning af vilde svampe, champignon, portobello og shiitakesvampe

Læs mere

Gratis entré på Vikingeskibsmuseet for alle op til 27 år

Interesserer du dig for vores fælles kulturarv, brænder du for godt håndværk eller har du lyst til at tage vennerne med ud på en sejltur på Roskilde Fjord? Så kom forbi Vikingeskibsmuseet, hvor du hele uge 37 kan få gratis adgang til museet.

Læs mere
Gratis entré på Vikingeskibsmuseet for alle op til 27 år

Jagten på den gode, brugte bil

Jagten på den gode, brugte bil
Hos Rasmus Peitersen hos Tumlinghøj Auto ved Gadstrup mellem Jersie Strand og Roskilde har du muligheden for af få en afslappet snak om dine bil-behov. Her bliver du hurtigt meget klogere på, hvilken type bil, du vil få mest ud af at anskaffe. Det er ikke alene selve bilens mærke og indretning, som I skal have en god snak om. Jeres nuværende ønsker til køreegenskaber, sikkerhed og plads i bilen kan se helt anderledes ud om 2, 5 eller 8 år. Rasmus bruger den nødvendige tid til at klæde dig på, så du føler dig tryg ved investeringen i en ny, brugt bil.

Læs mere

To unge fra Roskilde Kommune er fundet til gallataffel

Emma Emilie Hjorth Eisenreich og Jakob Toft Møller er de to unge, som skal repræsentere Roskilde Kommune til Prins Christians gallataffel den 15. oktober i år. - Kongehuset rammer tydeligvis noget, som mange 18-årige synes kunne være spændende - og det kan jeg godt forstå. Det er jo ikke hver dag man får mulighed for den slags oplevelser, siger Tomas Breddam, borgmester i Roskilde Kommune.

Læs mere
To unge fra Roskilde Kommune er fundet til gallataffel

PER VERS – SIDSTE OMGANG TOUR!

Se frem til en aften i selskab med denne nyklassiker, en række af de stærkeste sange fra Pers snart 20-årige pladeproduktion i kombination med hans legendariske improvisatoriske freestyle-evner. Det kunne godt gå hen og blive en koncertoplevelse fra sæsonens allerøverste hylde.

Læs mere
PER VERS – SIDSTE OMGANG TOUR!

Der sker en masse i Roskilde
- se byportalens kalender lige her.


Følg Dit Roskilde på Facebook og Instagram

Opslag på byportalen er sponseret af vores partnere

Send dit opslag til redaktion@dit-roskilde.dk


Bliv partner og styrk dit salg lokalt