roskilde-large

Miljøpuljen Roskilde

MiljøpuljenRoskilde er en årlig pulje, som deles ud til projekter, der sætter fokus på klima og miljø. Projekterne skal have et lokalt udgangspunkt og gennemføres i kraft af initiativtagernes indsats. Projekterne skal føre til konkrete forbedringer af klima og miljø til inspiration for andre. Du skal som ansøger kunne yde cirka 50 % medfinansiering, eventuelt i form af tid. Sammen gør vi noget – det er jo vores klima!

Læs mere
Miljøpuljen Roskilde

MUSIK, FÆLLESSKABER, MANGFOLDIGHED OG TRYGHED

Gimle offentliggjorde i januar en code of conduct, der fastslår, at Gimle er et sted, hvor alle trygt kan færdes, sige fra og udfolde sig. Det gælder også, når vi har åbent om natten. Gimle skal være et trygt og rart gå-i-byen-sted, hvor alle typer af mennesker kan feste og være sociale.

Læs mere
MUSIK, FÆLLESSKABER, MANGFOLDIGHED OG TRYGHED

Skriv dit barn op til skole

Skriv dit barn op til skole
Den digitale skoleindskrivning til børnehaveklasse åbner den 4. september 2023.

Læs mere

Vil du være frivillig i Kreativt hus for børn?

Som udgangspunkt er der brug for folk, der har lyst til at møde børn og deres forældre, have en værtsrolle i huset - hvad enten det er i udstillingen eller i værkstedet. Der vil altid være én medarbejder til stede, så du vil aldrig stå alene. Kreativt hus for børn favner mangfoldigheden og leder efter frivillige med disse briller på. Du skal være fyldt 15 år for at være frivillig i huset. Der vil være et informationsmøde i huset onsdag d. 6. september kl. 16.00

Læs mere
Vil du være frivillig i Kreativt hus for børn?

Er du mellem 10 og 16 år og har en historie i ærmet og en forfatter en maven?

Er du mellem 10 og 16 år og har en historie i ærmet og en forfatter en maven?
Du skal selv medbringe skriveredskaber og/eller en bærbar computer. Skriveklubben mødes hver anden onsdag. Første gang er den 13. september kl. 16.30 til 18.30. I slutter onsdag den 20. december.

Læs mere

Gravearbejde på Frederiksborgvej, i Vindinge, på Københavnsvej og på Sankt Hans

Ny fjernvarme og renovering af eksisterende ledninger fylder meget i Roskilde og omegn i disse måneder. Det skyldes ikke mindst en meget stor interesse og efterspørgsel på at blive en del af fjernvarmenettet. Derfor graves der lige nu 4 steder. Her er en oversigt.

Læs mere
Gravearbejde på Frederiksborgvej, i Vindinge, på Københavnsvej og på Sankt Hans

Landsby- og Bydelsprisen

Landsby- og Bydelsprisen
Prisen har gennem 9 år støttet mange spændende projekter. Sidste år bidrog den f.eks. til etableringen af en æblelund i Gundsømagle og et fælles dyrkningsbed i parkeringshusets taghave på Musicon. Som mindre bysamfund eller bydel kan I søge om den store pris på 100.000 kr. eller den mindre pris på 50.000 kr. Ansøgningsfristen er den 1. oktober.

Læs mere

FJÆSTAD TILBAGE PÅ GIMLE!

Selvom Fjæstad havde rygende travlt med BAAL, teaterforstillinger og filmroller, var der nogle sange der måtte skrives. I 2015 udgiver han sin første solo plade – “Du Kender Intet Til Mig”. Et nærværende album der på smukkeste vis giver et indblik i en anden og mere følsom side af sangeren. Nu udkommer hans andet soloudspil, der bærer titlen ”Uncover”. Albummet er, som titlen antyder, en samling favoritsange fra sangerens ungdom, der af forskellige årsager har sat sig fast.

Læs mere
FJÆSTAD TILBAGE PÅ GIMLE!

Prøv det for en plovmand

I uge 36 og 37 er det muligt at booke en kranio-sakral behandling for kun 500 kr. Behandlingerne er for både store og små. Den yngste, der har været til behandling, er 3 uger og den ældste indtil videre 91 år.

Læs mere
Prøv det for en plovmand

Golden Days tager på landet!

Golden Days har offentliggjort det fulde program for 17 dages festival, og som altid er der også arrangementer man kan opleve i Roskilde. I løbet af festivaldagene kan publikum opleve alt fra høstfester til grøntmarkeder, koncerter, folkedans, country banko, byvandringer, litteratur, kreative workshops for børn og meget meget mere. Se, hvad vi I Roskilde kan glæde os til.

Læs mere
Golden Days tager på landet!

Bredt budgetforlig for 2024 og 2025

Partierne har i budgetforliget lagt vægt på, at der i byrådet er aftalt en række principper for økonomien i Roskilde Kommune og der er derfor også enighed om udgangspunktet for denne aftale, nemlig at der skal være økonomiske balance og fastholdelse af likviditeten på 275-300 mio.kr. Forligspartierne er enige om en budgetaftale for 2 år. Den 2-årige aftale er et godt grundlag for at føre en ansvarlig, stabil økonomisk politik i de kommende år.

Læs mere
Bredt budgetforlig for 2024 og 2025

De skønneste juleshows i Roskilde

Kom i julestemning med Burhan G & Danmarks Underholdningsorkester - 7. december 2023, kl. 20:00 og Julens sange med Phillip Faber - 4. december 2023, kl. 19:00

Læs mere
De skønneste juleshows i Roskilde

Politirapporten

Fredag eftermiddag sejlede politiet ud fra Veddelev Havn og i løbet af eftermiddag og aften lagde politiets båd vejen forbi Herslev Havn, Lyndby Havn, Gisseløre Havn, Jyllinge Nordhavn, Jyllinge Havn og Frederikssund Marina. I alt blev 18 motorbåde og 18 sejlbåde kontrolleret. I ét tilfælde var det nødvendigt at give en formaning til en sejler, der ikke havde medbragt redningsvest. Vedkommende blev beordret i havn, så det kunne blive udbedret. To personer kunne desuden ikke fremvise forsikringscertifikat. De har nu fået mulighed for at eftersende bevis på, at de har de nødvendige papirer i orden. Gør de ikke det, så bliver de sigtet.

Læs mere
Politirapporten

BORDEAUX-SUCCES ER TILBAGE

Dette er deres drikkemodne Grand Cru fra byen, Saint-Émilion, på Bordeauxs højrebred. Denne vin er fra årgang 2014, så her kommer du til at overvære magien ved ni års modning, som blødgører vinen, og bidrager med en enorm kompleksitet og visdom. Oplev hvordan en ægte drikkemoden Saint-Émilion Grand Cru skal smage. Det bliver ikke mere klassisk end det her! SKYND DIG! BLIVER NOK REVET VÆK PÅ FÅ DAGE!

Læs mere
BORDEAUX-SUCCES ER TILBAGE

Der sker en masse i Roskilde
- se byportalens kalender lige her.


Følg Dit Roskilde på Facebook og Instagram

Opslag på byportalen er sponseret af vores partnere

Send dit opslag til redaktion@dit-roskilde.dk


Bliv partner og styrk dit salg lokalt