roskilde-large

RUC med i nyt projekt, som skal gøre os klogere på onlineundervisning

Tilbage i marts blev Roskilde Universitet på rekordtid omdannet til et online-universitet, og dette gjorde sig i øvrigt gældende for flere danske uddannelsesinstitutioner. Nu skal et nyt projekt samle op på den viden, som uddannelsesinstitutionerne har fået i løbet af coronakrisen. Projektet skal dels bidrage til at samle op på erfaringerne fra corona-situationen, og dels at skabe fælles læring, som kan udvikle uddannelsesinstitutionernes arbejde med onlineundervisning og eksamen fremover.
Læs mere
RUC med i nyt projekt, som skal gøre os klogere på onlineundervisning

Grenache – en fantastisk vindrue!

Grenache – en fantastisk vindrue!
Druen hedder Grenache Noir, men i Holte Vinlager Roskilde kalder de den bare for Grenache. Der findes desuden to andre varianter af druen - nemlig Grenache Blanc og Grenache Gris, der anvendes til hvidvin og hedvin, men dem ser man sjældent i Danmark. Se deres 3 bedste bud her.
Læs mere

Vi glæder os meget til at se publikum igen

”Det har været århundredets forsømte forår med COVID-19 for landets kulturinstitutioner, men nu ser vi meget frem til en sommer med åbne udstillinger og besøgssteder og håb om bedre tider”, siger museumsdirektør Morten Thomsen Højsgaard.
Læs mere
Vi glæder os meget til at se publikum igen

Det lille gensyn

Det lille gensyn
Tilbage i 2017 var Dit Roskilde's fotograf, Anne Beth Witte, på besøg i det gamle kapel i Sct. Hans Have. Dengang det stadig stod lidt råt og tankerne så småt var i gang med at blive til fantastiske arrangementer. Tiderne er nu forandret meget og på de grønne områder omkring Sct. Hans Have kan man netop nu og resten af 2020 opleve skulpturudstillingen “The second annual open air art show”
Læs mere

Nu åbner Jobcentret digitalt

I Roskilde Kommune er det desværre ikke muligt at byde velkommen til fysiske møder med kommunens ledige endnu. Alligevel betyder de nye bekendtgørelser et markant skifte fra en suspenderet beskæftigelsesindsats til en aktiv - om end fortsat primært digital -indsats. Derfor har kommunens ledige nu igen pligt til at stå til rådighed og deltage i digitale samtaler i Jobcentret. Ligeledes skal borgerne tæt på arbejdsmarkedet igen være aktivt jobsøgende, tage henvist arbejde og registrere jobsøgning.
Læs mere
Nu åbner Jobcentret digitalt

Flammen kan snart tænde op i grillen igen

Flammen kan snart tænde op i grillen igen
Vi har valgt at genåbne vores restauranter gradvis, så vi får tid til at få det sidste på plads og kan give dig den perfekte Flamme-oplevelse med hygge og lækker mad i helt trygge rammer
Læs mere

En pryd for gadebilledet

Hos Persillepigen er der altid en eller anden overraskelse mellem varerne; et parti æbler fra lokalområdet, eller en helt særlig eksotisk frugt, som bare lige skal prøves af. Persillepigen er ikke bange for at prøve noget nyt, og hun har en energisk, sprudlende tilgang til tingene. Hun er sådan én, der blander persille i en blomsterbuket, og nogenlunde sådan gik det til, at hun blev til Persillepigen. Dit Roskilde var på besøg, så se stemningsbillederne her.
Læs mere
En pryd for gadebilledet

Enighed om forældrebetaling under genåbning

Enighed om forældrebetaling under genåbning
Da det blev besluttet at udsætte børnenes overgang fra dagtilbud til SFO og fra SFO til klub, blev forældrene opkrævet for det tilbud, deres barn skulle være startet i 1. maj, fordi kørslen i betalingssystemet var sket. Byrådet har besluttet, at det er denne model, der skal gælde, og derfor bliver der for forældrene til disse børn ikke nogen efterregulering. Alternativet ville have været at opkræve ekstra betaling for, at børnene er fortsat en måned længere i børnehave og SFO, men det er en model, som ingen i byrådet har ønsket.
Læs mere

Følg Dit Roskilde på Facebook og Instagram

Opslag på byportalen er sponseret af vores partnere

Send dit opslag til redaktion@dit-roskilde.dk

MailPoet