roskilde-large

Asfalt på vej

"Vi har i byrådet besluttet, at der maksimalt må være 5% veje i "lav standard", hvilket svarer til ca. 25 km veje i alt. Når vi undgår en "lav standard" betyder det, at vi sørger for, at vejene aldrig bliver så dårlige, at de kræver store reparationer, hvor man skal dybere ned i vejens underliggende lag. Her i 2021 har vi afsat 13,7 mio. kr. til ny asfalt, og udvalget vil i marts måned få en status på, hvordan disse nye projekter vil påvirke vores målsætning", siger udvalgsformanden.

Læs mere
Asfalt på vej

4 suveræne vinforslag!

4 suveræne vinforslag!
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal nå at have fingrene i en af vores kundefavoritter gennem flere år, Fontaine du Sud. Det er en herlig, tør vin med alder på bagen og perfekt drikkemoden netop nu. Se hvilke fristelser Holte Vinlager Roskilde vifter med....

Læs mere

Djalmas Vinbodega laver takeaway-simreretter på lokale råvarer

Djalmas Vinbodega åbnede op i efteråret som en hyggelig, lille vinbodega, der serverer vine for enhver smag og velsmagende råvarer fra Roskilde og omegn. Men i snart to måneder har stolene været sat op, og nu kan kældermester Thomas Gjørup ikke vente længere med at få lov at hygge om gæsterne. Også selvom det kun bliver til et kort nik og et smil bag masken, når takeaway-poserne udleveres fra torsdag til søndag med start 11. februar

Læs mere
Djalmas Vinbodega laver takeaway-simreretter på lokale råvarer

Mere skov og mere jord, der ikke bliver dyrket

Mere skov og mere jord, der ikke bliver dyrket
"Roskilde er en tæt befolket kommune sammenlignet med resten af landet. Det betyder også, at vores skovarealer og andele af søer, vandløb, enge og moser er betydeligt lavere end landsgennemsnittet. Det vil vi ændre på, og byrådet har i år afsat 2,5 mio kr til bynær skov og 5 mio kr. hvert år de kommende år til at købe landbrugsarealer, så vi kan få mere natur, biodiversitet og øge vores CO2-optag, ligesom jeg også ser gode perspektiver for beskyttelsen af vores dyrebare grundvand", siger formand for Klima- og Miljøudvalget, Karim Friis Arfaoui.

Læs mere

Jyllinge-Stenløseruten åbner

Supercykelstien Jyllinge-Stenløseruten er nu officielt åben. Og efter flere forsinkelser undervejs glæder det borgmestrene i Egedal og Roskilde Kommuner, at de nu kan byde cyklisterne velkommen på ruten. Læs mere her.

Læs mere
Jyllinge-Stenløseruten åbner

Kommunen byggemodner Sortebrødre Plads

Kommunen byggemodner Sortebrødre Plads
Sortebrødre Plads bliver de kommende år ændret fra parkeringsplads til et område med butikker, cafeer, kulturtilbud, arbejdspladser og boliger. Bilerne skal samles i p-huset, som med sine 500 pladser mere end erstatter parkeringen på pladsen.

Læs mere

Opsigelse af aftale om kviktest

Regionerne har søndag besluttet at opsige kontrakten med SOS International om at levere kviktests i blandt andet Region Sjælland. En beslutning, som Region Sjælland anser som nødvendig.

Læs mere
Opsigelse af aftale med SOS International A/S om kviktest i Region Sjælland

Støt lokalt i vinterferien: Lokale bryggerier dyster i virtuel ølsmagning

Støt lokalt i vinterferien: Lokale bryggerier dyster i virtuel ølsmagning
Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning har siden foråret 2020 været tænkt som en håndsrækning til en hårdt presset branche, der mister omsætning med nedlukningen af barer og restauranter. Desværre kigger Danmark fortsat ind i en omfattende nedlukning helt frem til slutningen af februar. Derfor inviterer en række lokale bryggerier danskerne til en ny omgang virtuel ølsmagning den 20. februar, hvor mange danskere nok havde håbet at rejse på skiferie.

Læs mere

Velkommen til sol, frost og Veddelev Havn

Når solen og Hr. Frost leger sammen, giver det anledning til at vi alle gerne vil ud og nyde vejret. Det var hvad Dit Roskildes fotografer gjorde en kold lørdag eftermiddag. Denne gang gik turen forbi Veddelev Havn. Se alle de smukke billeder her. Måske du også har taget et billede, du gerne vil dele med os på redaktionen?

Læs mere
Velkommen til sol, frost og Veddelev Havn

Prøv Byportalen gratis

Vil du gerne promovere din virksomhed, forening eller kulturinstitution? Så kan du nu prøve byportalen gratis med et opslag.

Læs mere
Prøv Byportalen gratis

Følg Dit Roskilde på Facebook og Instagram

Opslag på byportalen er sponseret af vores partnere

Send dit opslag til redaktion@dit-roskilde.dk


Bliv partner og styrk dit salg lokalt