Traditionen tro mødes gymnasterne til DGI Forårsopvisningen i Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena 7. – 8. marts for at vise, hvad de har arbejdet på hele sæsonen. I år har pladserne været udsolgt på rekordtid.

Nogle er til spring, andre til rytme. Nogle er børn, andre er blevet lidt mere grå i toppen. Nogle er med første gang, andre har været med i en menneskealder. Fælles for alle er passionen for gymnastikken og glæden ved at vise den frem.

Pressefoto DGI Forårsopvisning

”Forårsopvisningerne er noget helt særligt for gymnastikforeningerne og deres gymnaster. Her kan de vise, hvad de har arbejdet på i hallerne rundt omkring på Sjælland. For mange giver det også lidt ekstra på fællesskabskontoen, fordi man får en unik oplevelse som hold eller forening”, siger Christina Nowak Nielsen, der er idrætskonsulent hos DGI Midt- og Vestsjælland.

Plads til bredden.
Det er ikke kun i Roskilde, der er tradition for denne slags opvisninger. I hele landet samles 140.000 gymnaster i løbet af foråret. Der er mange forskellige slags hold. Selvom nogle af dem er blandt de dygtigste i landet, er det ikke en konkurrence om at være bedst.

”Det handler kort og godt om at gymnastik skal være sjovt, så det er glæden og gejsten, der brænder igennem, når holdene er på gulvet. Vi plejer at sige, at opvisningerne er meget seværdige med en bredde fra store efterskolehold til små forældre/børnehold. Gymnastikholdene i foreningerne er heldigvis meget forskellige, og det er det, vi gerne vil vise”, siger Christina Nowak Nielsen og fortsætter:

”Der har været rift om pladserne, så vi har lagt os i selen for at få alle med. Det er heldigvis lykkedes, og det er dejligt, at en tradition med så mange år på bagen bliver ved med at være en succes”.

Frivillige med det kølige overblik.
Med 5500 gymnaster og endnu flere tilskuere kræver det erfarne kræfter, hvis det hele skal lykkedes. Det er frivillige fra DGI Midt- og Vestsjælland Stævneudvalg Øst, der løser opgaven før, under og efter opvisningen.

”Det er jo en stor opgave, der begynder flere måneder før opvisningen med at lave det mest optimale program for dagene. Vi skal også have tjek på redskaberne og gøre hallerne klar. Under opvisningen er vi nok omkring 100 frivillige, der sørger for alt fra speak, salg af billetter til redskaber”, siger Henrik Agerlin, der er i spidsen for udvalget og fortsætter:

”Det er fedt at være med til at skabe noget for andre. Når man oplever begejstringen og stemningen, så er man ikke i tvivl om, at det er det hele værd”.

Tid og sted.
DGI Forårsopvisning i Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena fra den 7. til 8. marts. Lørdag er der opvisning fra kl. 9.30 til 17.30. Søndag er der opvisning fra kl. 9.00 til 16.00. Man kan købe billetter ved indgangen. Der opfordres til samkørsel af hensyn til parkering. Se programmet på www.dgi.dk/gymnastik