Hvad tænker du på, når du tænker på robotter? For de fleste gælder det måske, at det er de mange film som Terminator og andre actionfilm, hvor robotterne tager over, de tænker på. For andre er det måske den stigende mængde af robotter der findes i vores industri i dag, som kan hjælpe med tusindvis af forskellige opgaver. Robotterne har nemlig lidt godt af stor udvikling på det seneste, og har som resultat her af fundet vej ind i mange forskellige brancher. En af disse er også oplevelsesbranchen.

Det er endnu ikke så velkendt endnu, men faktisk er der mange muligheder for at opleve hvad robotter kan i Danmark. De forskellige tekniske museer og oplevelsessteder har siden 2009 været mulige at opleve, i hvert fald i Odense. Her åbnede det første center for robot- og velfærdsteknologi, kaldet Innovatarium, hvor gæster kan få lov til at komme helt tæt på og opleve det nyeste inden for robotteknologi. Læs med og bliv klogere på hvilke forskellige robotoplevelser du kan besøge i Danmark.

Innovatarium i Odense
Som nævnt er Innovatarium i Odense altså et godt sted at starte. Centret, med det officielle navn, Innovatarium for Robot- og Velfærdsteknologi, blev åbnet af Center for Robotteknologi i Odense og er et oplevelsessted for nysgerrige omkring robotter. Her kan du opleve teknologien tæt på, og for de mindste kan de prøve det af gennem forskellige lege.

Odenses ambition har siden hen været at blive verdens bedste robotby. Dette underbygges af et samarbejde mellem kommune, universitet og virksomheder. Derfor er Odense hjemme til en del robotorganisationer, der blandt andet tæller Teknologisk Institut og Universal Robots. Sidstnævnte er en af de største spillere på robotmarkedet, der specialiserer sig inden for automatisering af produktion.

Teknisk Museum i Helsingør
Du kan også tage køreturen og tage på oplevelse på Danmarks Tekniske Museum der ligger i Helsingør. Her kan du lege med, lære af og udforske robotternes mange forskellige funktioner i museets robotværksted. Museet har en række forskellige robotter, blandt andet nogle der kan danse, som styres af forskellige farvekoder. Du kan også lære at programmere og få robotter til at hilse.

Der er robotter for børn i alle aldre, også til de små der kan farvelægge de flotte robotter. Det tekniske museum byder også på udstillinger om TV-teknik og en prangende flysamling. Museet tilbyder flere af ugens dage guider følger dig på din tur.

 

Universal Robots er en af de største spillere på robotmarkedet, der specialiserer sig inden for automatisering af produktion. Pressefoto.