På onsdag behandler Kultur- og Idrætsudvalget en sag om afbødning af de økonomiske konsekvenser af coronaen for kultur- og idrætsaktørerne. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

Pressefoto Roskilde Kommune

“Coronakrisen rammer i høj grad vores kultur- og idrætsliv. Rigtig mange borgere går i disse uger glip af fællesskab, oplevelser og fysisk udfoldelse sammen med andre. Det påvirker os alle sammen på vores trivsel, men det giver også økonomiske udfordringer for dem, der står bag aktiviteterne. På onsdag skal vi i Kultur- og Idrætsudvalget behandle en sag, der – i forlængelse af regeringens hjælpepakker for kultur- og foreningslivet – taget en række initiativer, der kan hjælpe vores lokale kultur- og foreningsliv bedst muligt igennem denne ekstraordinære situation. Jeg håber virkelig, at vi kan skabe flertal for at give denne hjælpende hånd” siger udvalgsformand Claus Larsen.

Initiativerne omfatter både en række fremrykninger af betalinger fra kommunen og et frafald af de krav, kommunen normalt stiller som betingelse for udbetaling af tilskud.

Fakta

Kultur- og Idrætsudvalget kan tage disse initiativer i brug, så længe ministeriet giver mulighed for det:

1. Fremrykke kommunale driftsbetalinger til foreninger og kulturinstitutioner, hvis der anmodes herom i 2021.

2. Frafalde aktivitetskrav knyttet til kommunale tilskud til aftenskoler og aktivitets- og lokaletilskud til folkeoplysende foreninger i 2021.

3. Ikke at opkræve gebyr ved brug af kommunale lokaler og ved brugsaftaler i kommunale lokaler i tvangslukkeperioder i 2021.

4. Fastholde driftstilskud til selvejende kultur- og idrætsorganisationer i 2021.

5. For aftenskoleområdet at fremrykke betaling af det kommunale tilskud samt at aflyste timer tages med i slutafregning i 2021.

6. Give fuld overførsel af uforbrugte 10% debatskabende midler fra 2020 til 2021, så aftenskolerne ikke skal betale dem tilbage her og nu.

7. Opskrive tilskudsbrøken fra 1/3 til 5/7 i 2021 i tilskud til små hold på grund af regeringens forsamlingsrestriktioner.

8. Opretholde bevillinger fra puljer på kultur- og idrætsområdet i 2021 hvis arrangementet udskydes, og dække allerede afholdte dokumenterede udgifter, hvis arrangementet aflyses.

9. Kompensere foreninger for indgåede aftaler om Åben Skole forløb i 2021.

10. Dække udgifter til leje af redskaber i Idrættens Hus i tvangslukkeperioder i 2021.

11. Godkende afvigelser fra den gældende egnsteateraftale indgået mellem teateret og kommune (Aaben Dans og Opera Hedeland) i 2021.