Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2021/02/11 til 2021/02/23.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Varetægtsfængsling – Brand i lejlighed – Rønnebærparken, Roskilde

Kl. 23.57 fik politiet fra alarmcentralen en melding om, at der var brand i en lejlighed i en beboelsesejendom i Rønnebærparken. En ambulance var også sendt til stedet som stand by, såfremt nogen måtte være kommet til skade som følge af branden. Beboerne i den berørte opgang blev af sikkerhedsmæssige årsager evakureret.
Næsten samtidig hermed henvendte en uligevægtig mand sig personligt på politistationen med oplysninger om, at der formentlig var brand i hans lejlighed. Politiet fik identificeret manden som den 31-årige mandlige beboer i netop den lejlighed, hvor der var udbrudt brand. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, uden at der skete nogen væsentlig skade på de øvrige lejemål i ejendommen. Kl. ca. 00.45 kunne de evakuerede beboere vende retur til deres bopæle. I mellemtiden havde politiet fået talt med den 31-årige mand, som blev anholdt og mistænkt for selv at have startet branden i sin lejlighed, inden han henvendte sig hos politiet. Anklagemyndigheden fremstillede søndag den 31-årige i et grundlovsforhør som sigtet for brandstiftelse, hvor personer kunne risikere at komme til skade. Grundlovsforhøret endte med, at den 31-årige blev varetægtsfængslet i surrogat foreløbigt frem til den 18. marts 2021.

Endnu en sigtelse til åben skønhedsklinik – Ringstedgade, Roskilde

Kl. 12.33 kørte en patrulje igen til en skønhedsklinik, efter at politiet havde modtaget et tip om, at skønhedsklinikken trods corona-restriktioner holdt åben for kunder. Politiet kunne i lokalerne konstatere, at der ud over en 32-årig kvindelig ansat og den 34-årige mandlige ejer også var seks andre personer fra Roskilde, Storkøbenhavn, Fyn og Falster til stede, samt at forhænget til et af baglokalerne var trukket for. Politiet sigtede igen den kvindelige ansatte og den mandlige ejer for at holde skønhedsklinikken åben trods påbud om af holde sådanne klinikker lukket ifølge de gældende corona-restriktion. Der er således tale om ottende gang i 2021, at skønhedsklinikken er mistænkt for brud på corona-restriktionerne.

Narkokørsel – Roskildevænget, Roskilde

Kl. 1723 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 27-årig mand fra Bagsværd for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Indbrudstyve overrasket – Kong Valdemars Vej, Roskilde

Kl. 03.13 slog et par i 50-erne alarm til politiet, idet de var blevet vækket af støj fra stueetagen i deres bolig. Da de havde undersøgt årsagen til støjen nærmere, kunne de konstatere, at nogen havde brudt ind og stjålet flere stole og en lampe. Endvidere havde indbrudstyvene også fundet bilnøglen til familiens bil, som efterfølgende blev stjålet. Parret nåede lige at se bilen køre i retning mod centrum af Roskilde, inden de slog alarm til politiet. Flere patruljer ledte efter bilen – en sort Mercedes Benz st.car med nummerpladen BV91329 – i Roskilde, men fandt den desværre ikke. Parret opdagede efterfølgende, at indbrudstyvene også havde nået at stjæle smykker, solbriller og et ur. Politiet undersøgte stedet for spor efter indbrudstyvene og afventer nu resultatet heraf.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området i nat eller måske har bemærket den stjålne personbil efterladt et sted. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Covid-19: Skønhedsklinik i Roskilde sigtet for syvende gang

Kl. 10.59 kørte en patrulje til en skønhedsklinik i Roskilde, som har været nævnt flere gange på døgnrapporten, da virksomheden, ejeren og en ansat tilsammen er blevet sigtet seks gange for at holde på trods restriktionerne om at holde lukket grundet coronasituationen i Danmark. Politiet havde tirsdag igen modtaget anmeldelse om, at klinikken igen holdt åben, og patruljen traf også ved dagens besøg en kunde på stedet. Den 34-årige indehaver og den 32-årige ansatte var til stede, og de blev begge sigtet for at holde skønhedsklinikken åben for syvende gang. De kan forvente endnu en bøde i sagen.

Narkokørsel – Maglegårdsvej, Roskilde

Kl.18.48 blev en 22-årig mand fra Tune sigtet og anholdt for at køre i narkopåvirket tilstand, da han havde røget hash, hvilket en narkotest bekræftede. Den 22-årige blev sigtet for narkokørsel og wanholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Unge bortvist fra P-hus – Sortebrødreplads, Roskilde

kl. 21.42 fik politiets vagtcentral en anmeldelse om, at der i P-husets på Sortebrødreplads var flere biler samlet, og at der var optræk til slagsmål. En patrulje kørte til P-huset, hvor der holdt fire biler og samlet nogle unge på stedet i alderen 18-20 år fra Roskilde og omegn. Der var ingen slagsmål og ingen var kommet til skade på stedet. Patruljen bad de unge rydde op efter sig, da der var efterladt noget affald. De blev herefter bedt om at forlade P-huset, da de ikke havde en god grund til at opholde sig på stedet.

COVID-19 – Virksomheder sigtet for at holde åben – Roskilde og Køge

Mandag havde politiet øget fokus på, om nogle virksomheder ville trodse påbuddet om at holde lukket, da der i pressen og på sociale medier var en del debat om COVID-19 lukkereglerne.

Roskilde

Politiet fik igen en anmeldelse om, at den samme skønhedsklinik, som tidligere var blevet sigtet fem gange for at trodse påbuddet om at holde lukket, nu igen holdt åben. En patrulje kørte til klinikken kl. 11.39, hvor der var lys i lokalet og foruden personalet, var der to kunder på stedet. Patruljen mødte en låst dør, men de tilstedeværende ønskede ikke at åbne for politiet trods flere anmodninger fra patruljen. Politiet bestilte derfor en låsesmed til at åbne for patruljen, men indehaveren åbnede til sidst døren for politiet uden brug af låsesmed. Flere af de tilstedeværende personer filmede politiet med mobiltelefoner under episoden. Mens politiet var på stedet kom endnu en kunde til forretningen, men vendte om, da hun så betjentene.

Den ansatte, en 32-årige kvinde, som tidligere er sigtet flere gange, og indehaveren af butikken, en 34-årig mand – begge fra Roskilde, blev igen sigtet for at holde åbent trods de gældende restriktioner for at nedbringe coronasmitten. De tilkendegav begge, at de ikke havde i sinde at efterkomme reglerne om at holde lukket. Virksomhed, indehaver og ansat er nu blevet sigtet i alt seks gange og bødestørrelsen er nu samlet oppe på 100.000 kr.

Narkokørsel med kniv i bilen – Køgevej/Darupvej, Roskilde
Kl. 13.02 standsede politiet en 33-årig mand fra Glostrup, som kørte i en bil med nummerpladen afmeldt. Den 33-årige var desuden påvirket af narko, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel i uindregistreret bil. Politiet ransagede bilen, hvor der blev fundet en ulovlig kniv, som blev beslaglagt. Den 33-årige blev sigtet for at overtræde knivloven og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Kvinde ramt i fodgængerfelt – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 15.11 blev en 85-årig lokal kvinde ramt af en bil, da hun gik over fodgængerfeltet tæt ved Rørmosen i Roskilde. Føreren af bilen, en 28-årig kvinde fra Roskilde, overså kvinden i forgængerfeltet og ramte hende, så den 85-årige faldt og slog hoften. Hun blev hentet i ambulance og kørt til behandling. En patrulje afhørte de tilstedeværende personer til sagen og optog rapport om uheldet. På sygehuset blev det klarlagt, at den 85-årige havde pådraget sig brud på underkroppen i forbindelse med påkørslen. Den 28-årige bilist kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Indbrud i perioden

Vangeledet, Gadstrup
Gondolvej, Jyllinge
Skomagergade, Roskilde
Motelvej, Roskilde
Valhalvej, Roskilde
Kong Valdemars Vej, Roskilde
Vestergade, Roskilde
Lysallén, Himmelev, Roskilde

Foto: ABW