Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2021/02/05 til 2021/02/17.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Covid-19: Skønhedsklinik i Roskilde sigtet for syvende gang

Kl. 10.59 kørte en patrulje til en skønhedsklinik i Roskilde, som har været nævnt flere gange på døgnrapporten, da virksomheden, ejeren og en ansat tilsammen er blevet sigtet seks gange for at holde på trods restriktionerne om at holde lukket grundet coronasituationen i Danmark. Politiet havde tirsdag igen modtaget anmeldelse om, at klinikken igen holdt åben, og patruljen traf også ved dagens besøg en kunde på stedet. Den 34-årige indehaver og den 32-årige ansatte var til stede, og de blev begge sigtet for at holde skønhedsklinikken åben for syvende gang. De kan forvente endnu en bøde i sagen.

Narkokørsel – Maglegårdsvej, Roskilde

Kl.18.48 blev en 22-årig mand fra Tune sigtet og anholdt for at køre i narkopåvirket tilstand, da han havde røget hash, hvilket en narkotest bekræftede. Den 22-årige blev sigtet for narkokørsel og wanholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Unge bortvist fra P-hus – Sortebrødreplads, Roskilde

kl. 21.42 fik politiets vagtcentral en anmeldelse om, at der i P-husets på Sortebrødreplads var flere biler samlet, og at der var optræk til slagsmål. En patrulje kørte til P-huset, hvor der holdt fire biler og samlet nogle unge på stedet i alderen 18-20 år fra Roskilde og omegn. Der var ingen slagsmål og ingen var kommet til skade på stedet. Patruljen bad de unge rydde op efter sig, da der var efterladt noget affald. De blev herefter bedt om at forlade P-huset, da de ikke havde en god grund til at opholde sig på stedet.

COVID-19 – Virksomheder sigtet for at holde åben – Roskilde og Køge

Mandag havde politiet øget fokus på, om nogle virksomheder ville trodse påbuddet om at holde lukket, da der i pressen og på sociale medier var en del debat om COVID-19 lukkereglerne.

Roskilde

Politiet fik igen en anmeldelse om, at den samme skønhedsklinik, som tidligere var blevet sigtet fem gange for at trodse påbuddet om at holde lukket, nu igen holdt åben. En patrulje kørte til klinikken kl. 11.39, hvor der var lys i lokalet og foruden personalet, var der to kunder på stedet. Patruljen mødte en låst dør, men de tilstedeværende ønskede ikke at åbne for politiet trods flere anmodninger fra patruljen. Politiet bestilte derfor en låsesmed til at åbne for patruljen, men indehaveren åbnede til sidst døren for politiet uden brug af låsesmed. Flere af de tilstedeværende personer filmede politiet med mobiltelefoner under episoden. Mens politiet var på stedet kom endnu en kunde til forretningen, men vendte om, da hun så betjentene.

Den ansatte, en 32-årige kvinde, som tidligere er sigtet flere gange, og indehaveren af butikken, en 34-årig mand – begge fra Roskilde, blev igen sigtet for at holde åbent trods de gældende restriktioner for at nedbringe coronasmitten. De tilkendegav begge, at de ikke havde i sinde at efterkomme reglerne om at holde lukket. Virksomhed, indehaver og ansat er nu blevet sigtet i alt seks gange og bødestørrelsen er nu samlet oppe på 100.000 kr.

Kvinde ramt i fodgængerfelt – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 15.11 blev en 85-årig lokal kvinde ramt af en bil, da hun gik over fodgængerfeltet tæt ved Rørmosen i Roskilde. Føreren af bilen, en 28-årig kvinde fra Roskilde, overså kvinden i forgængerfeltet og ramte hende, så den 85-årige faldt og slog hoften. Hun blev hentet i ambulance og kørt til behandling. En patrulje afhørte de tilstedeværende personer til sagen og optog rapport om uheldet. På sygehuset blev det klarlagt, at den 85-årige havde pådraget sig brud på underkroppen i forbindelse med påkørslen. Den 28-årige bilist kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Færden på usikker is – Holbæk, Kalundborg, Roskilde og Køge

Kl. 11.59 – Kimmerslev sø, Borup -Køge. To personer går på søen og slår hul på isen med jernrør. Patruljen traf ingen personer på isen.

kl. 13.08 – Munkholmvej – Østre Anlæg, Holbæk. Fem unge mennesker på isen, hvor der er opsat skiltning om færden på isen forbudt. De forlod isen før politiet ankom.

kl. 16.21 – Strandstien – Houget Havn i Kalundborg. Bekymret borger kontakter politiet, da hun har set flere personer på isen på havnen. To er gået langt ud. Politiet kørte til stedet, hvor de traf en familie, som var ved at tage skøjter på. Betjentene frarådede familien skøjteturen og vejledte dem om, hvordan man som borger kan undersøge om isen er sikker.

Kl. 17.00 Oddestensvej, Jyllinge – Roskilde. Flere personer på isen, hvor anmelderen viste, at der var strøm og våger. Patruljen fik ikke kontakt til nogen personer på isen.

kl. 19.19 – Bådehavnen i Køge. Flere personer set gående på isen og en patrulje i nærheden lagde vejen forbi. Betjentene tog kontakt til to mænd fra Køge på 17 og 18 år. De blev vejledt om, at det ikke er sikkert at færdes på isen før den er tyk nok.

Politiet fraråder borgerne at gå ud på isen på søer, havne og fjorde. Isen er ikke tyk nok og kan risikere at revne. Det er borgernes eget ansvar at søge information om, hvornår isen er tyk nok. Ikke alle kommuner opsætter skilitning, så søg information på din kommunes hjemmeside – flere steder under “Skøjtebaner”.

Røg i køkkenet – Hørhusene, Roskilde

Kl. 16.44 kørte politi og brandvæsen til en mulig brand på Hørhusene i Roskilde. Beboerne havde netop sat pomfritter i ovnen, da der kom røgudvikling i køkkenet, som startede røgalarmen. Familien slog alarm og fik alle personer og dyr ud af huset. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor brandvæsnet hurtigt fik styr på branden. Det viste sig, at branden formentlig var startet i omkring en el-installation bag ved ovnen. Der skete en smule sodskade i loftet, men ingen større skade på huset. Ingen personer kom til skade ved branden.

Skønhedsklinik sigtet at holde åbent for femte gang – Roskilde

Tirsdag middag omkring kl. 13.00 måtte politiet igen rykke ud til den skønhedssalon i Roskilde, som flere gange er blevet sigtet for at holde åben, selvom corona-restriktionerne forbyder det. En patrulje kørte til klinikken, hvor en kunde var ved at blive behandlet af den ansatte 32-årige kvinde fra Roskilde, som også tidligere er blevet sigtet for lignende forhold. Den ansatte nægtede at åbne døren for politiet, men tog i stedet fotos af betjentene med sin mobiltelefon.

Omkring 10 minutter senere ankom indehaveren, en 34-årig mand fra Roskilde til klinikken, og betjentene fik nu adgang til stedet. Den ansatte og indehaveren af klinikken blev nu for femte gang i år sigtet for at overtræde covid-19 påbuddet om at holde lukket for betjening af kunder. Politiet afhørte alle de tilstedeværende til sagen. De to sigtede kan forvente, at endnu en bøde lægges oven i de tidligere sager

El-boks påkørt ved solouheld – Vindingevej, Roskilde

Kl. 23.15 skete et uheld på Vindingevej, da en 18-årig ny bilist fra Lejre kørte galt i en varebil. Den 18-årige påkørte et hegn i en forhave og beskadigede en el-boks foran Vindingevej 16, så strømmen gik. Den 18-årige mand kørte i første omgang fra stedet, og en beboer på Vindingevej anmeldte uheldet til politiet, som sendte en patrulje til stedet. Kort efter kom den 18-årige tilbage efter at have talt med sin far. Han var uskadt, men rystet oven på uheldet. Den 18-årige var blevet distraheret af en modkørende og fik lavet et styreudslag, som gjorde at bilen kom i slinger og kørte galt. Politiet optog rapport om uheldet og underrettede kommunen om beskadigede genstande.

Indbrud i perioden

Mosevænget, Snoldelev, Gadstrup
Vestergade, Roskilde
Lysallén, Himmelev, Roskilde
Byvolden, Roskilde

Foto: ABW
Del på sociale medier