Sortebrødre Plads bliver de kommende år ændret fra parkeringsplads til et område med butikker, cafeer, kulturtilbud, arbejdspladser og boliger. Bilerne skal samles i p-huset, som med sine 500 pladser mere end erstatter parkeringen på pladsen. Kommunen byggemodner nu pladsen, hvorefter grundene sælges til private ejendomsudviklere. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse

Fra midt i februar kommer der to byggepladser ved Sortebrødre Plads – den ene markeret med orange og den anden med lys blå. (Pressefoto)

“Her fra midten af februar ændrer forholdene sig, for dem der parkerer på Sortebrødre Plads, da vi begynder at byggemodne to steder på pladsen. Så vil der være meget få p-pladser tilbage uden for p-huset, som med sine 500 pladser mere end erstatter antallet af pladser på selve Sortebrødre Plads. Hele øvelsen går jo ud på, at vi skaber et nyt område i bymidten med butikker, cafeer, kulturtilbud, arbejdspladser og boliger. Det skal give mere liv og aktivitet døgnet rundt – til glæde for butikkerne og ikke mindst dem, der kommer til at bo der”, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Jens Børsting.

Fakta
Fra midt februar vil der være 2 entreprenører og dermed to byggepladser på Sortebrødre Plads, hvilket betyder at størstedelen af parkeringen henvises til p‐huset.

Anlæg af vej og ledningsarbejder
Roskilde Kommune vil sammen med forsyningsselskabet FORS fra midt februar til begyndelsen af juli anlægge en ny vej fra Dronning Margrethes Vej til p‐huset, anlægge p‐lommer langs østskellet og udføre ledningsarbejder. Roskilde Museum vil samtidig lave arkæologiske udgravninger i kørebanen langs østskellet.

Ny nedkørselsrampe og overdækning af varegård
Sammen med K/S Algade (Algade 45‐52) igangsætter Roskilde Kommune anlæg af en ny nedkørselsrampe til varegården ved SuperBrugsen samt overdækning af varegården.
Overdækningen vil efterfølgende blive omdannet til et offentligt byrum med forbindelse til pladsen foran p-huset og Bibliotekshaven.
Arbejderne med anlæg af rampe og overdækning vil være i gang fra begyndelsen af februar til efteråret 2021.
Mens arbejderne står på, vil Bibliotekspassagen være spærret.

Når byggemodningen er færdig, vil grundene blive solgt til private ejendomsudviklere.

Lokalplanen for området sikrer, at de kommende bygninger får en god arkitektonisk sammenhæng til omgivelserne ved at fastsætte bebyggelsesstruktur, maksimale højder og rammer for valg af materialer.