Tjørnegårdsskolen får otte millioner kroner til ny ventilation. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

Et godt indeklima er afgørende for trivsel og læring, og nu er turen kommet til Tjørnegårdsskolen i den plan for skolerenovering, som Roskilde Byråd vedtog første gang i 2015.

Pressefoto Roskilde Kommune

– Eleverne skal trives og have energi til hele skoledagen. Det kan knibe, når luften bliver for indelukket og tung, og det påvirker både elevernes mulighed for at koncentrere sig og deres trivsel og læring. Så det er rigtig dejligt, at turen nu er kommet til Tjørnegårdsskolens ventilation, siger formand for Skole- og Børneudvalget Jette Henning.

Det er dog ikke kun Tjørnegårdsskolens ventilation, der bliver forbedret. Der bliver samtidig skiftet tag, efterisoleret, lavet nye lofter og nyt lys. Det nye lys på Tjørnegårdskolen bliver dynamisk og skal sikre et bedre lysmiljø, hvor elever og lærere selv kan betjene og tilpasse lyset til aktiviteterne i klasselokalerne. Renoveringsarbejdet er allerede i gang og forventes at være færdigt til sommer.

Plan for alle skoler
Siden strategien for skolerenovering blev vedtaget, har Skole- og Børneudvalget årligt besluttet, hvordan de midler, der afsættes hvert år, skal bruges i det kommende år og årene frem. Fra 2022 vil midlerne til skolerenovering blive brugt til både ventilation, læringsmiljøer og renovering af faglokaler på skolerne.