Den tidligere børnehave, Smørblomsten, på Gulddyssevej i Gundsømagle, blev lukket i 2013 og har bagefter været brugt til at huse flygtninge. Nu starter kommunen et forløb, der skal ende med, at der kommer 4-6 rækkehuse på grunden. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

“Smørblomsten ligger tæt på indkøbsmuligheder, bibliotek, offentlig transport og stier. Derfor er det ret oplagt, at der kommer senioregnede boliger på grunden. Gundsømagle har i forvejen en stor andel af parcelhuse, og der er efterspørgsel efter flere mindre, senioregnede boliger i området. Det kræver dog en ny lokalplan, og det arbejde har vi nu sat i gang”, fortæller formand for Plan- og Teknikudvalget, Jens Børsting.

“Vi regner med, at arealet kan rumme 4-6 rækkehuse med indkørsel fra Gulddyssevej og et fælles friareal for mod vest, hvor vi mener, at de eksisterende træer og hækken så vidt muligt skal bevares”, siger udvalgsformanden.

Lokalplanen forventes 1. behandlet i efteråret 2021, hvor der også kommer et borgermøde. Planen kan endeligt vedtages i første kvartal 2022, hvorefter den kommunale ejendom udbydes til salg.