I krisetider søger danskerne mod det trygge og nære, og det gælder også, når det kommer til valget af ferie, lyder det fra en af landets førende turismeforskere. Det mærker man blandt andet hos feriehusudlejeren DanCenter, som i øjeblikket oplever en stigende interesse for sommerhuse i eller nær naturen. Det oplyser de i en pressemeddelelse. 

PR-FOTO: DanCenter

Der er rift om landets sommerhuse, som i disse år er i ekstraordinær høj kurs blandt danskerne. Under den aktuelle coronapandemi har særligt feriehuse med kort afstand til skov og vand vundet indpas, og det skyldes ifølge en af landets førende turismeforskere, at danskerne automatisk søger mod naturen, som repræsenterer noget trygt og nært i en usikker tid: 

– I krisetider søger danskerne mod det nære, som kan give tryghed i en tid, der ellers er præget af uvished, utryghed og bekymringer. Det afspejler sig naturligvis også i danskernes feriepræferencer, som i stigende grad inkluderer naturen, forklarer Bodil Stilling Blichfeldt, som er turismeforsker ved Syddansk Universitet, og uddyber: – En af årsagerne er blandt andet, at danskerne på ny er blevet bevidste om, at det ikke er ufarligt at rejse jorden rundt blandt rigtig mange mennesker. Det har tilført en ekstra dimension til vores generelle syn på naturen, da lockdown har mindet os om, at vi trods stramme restriktioner altid kan tage ud i det blå. Det er en udvikling, som har fået danskernes øjne op for de mange gode oplevelser, der findes i naturen.

Danskerne vil i sommerhus nær havet
Hos en af landets førende sommerhusudlejere DanCenter bekræfter en ny undersøgelse blandt feriehusudlejerens gæster, at danskerne i højere grad end tidligere prioriterer kort afstand til naturen, når de booker feriehus.

– Vi oplever i øjeblikket, at naturen fylder markant i danskernes valg af sommerhus. Vores seneste undersøgelse blandt vores besøgende viser for eksempel, at knap 32 procent vægter en placering tæt på strand højest, fortæller Kim Holmsted, som er adm. direktør hos DanCenter og formand for Feriehusudlejernes Brancheforening og slutter:

– Derudover kan vi nikke genkendende til, at danskerne betragter sommerhusferie som en tryg og sikker ferieform. Flere og flere vælger nemlig sommerhusferie til, og i år handler det således om at bevare det store momentum, vi oplever i øjeblikket. I den forestående vinterferie i uge 7 og 8 har vi for eksempel henholdsvis 143 og 220 procent flere danske bookinger sammenlignet med samme periode sidste år, og en række af de mest populære uger omkring påske- og sommerferien er tæt på at være udsolgte.
Kim Holmsted oplyser desuden, at danskerne har overtaget op mod 60 procent af de tyske bookinger, som netop er blevet annulleret grundet forlængelsen af den aktuelle grænselukning i Danmark.

Om DanCenter

DanCenter er en af Danmarks førende feriehusudlejere og har mere end 60 års erfaring med at etablere kontakt mellem udlejere af ferieboliger og interesserede lejere. Feriehusudlejeren er repræsenteret i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

DanCenter tilbyder et højt serviceniveau, stabil leje og markedsføring til feriehusudlejere og sikrer samtidig til et mindeværdigt ophold for alle feriegæster. DanCenter er i dag en del af det europæiske feriehusudlejningsbureau OYO Vacation Homes. Se mere på www.dancenter.dk