Den 27. december 2020 gik vi i gang med at vaccinere mod COVID-19 i Danmark. Her i starten får vi desværre kun begrænsede leverancer af vacciner til Danmark, så vi er nødt til at prioritere vaccinerne til de ældre og sårbare, og til det personale der passer på dem. Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse

Sundhedsstyrelsen har fastlagt denne prioriteringsrækkefølge:

Målgrupperne vaccineres ikke nødvendigvis i den rækkefølge, der står her. Der kan være praktiske forhold der gør, at rækkefølgen ændres, f.eks. valgte vi i første omgang at vaccinere plejehjemsbeboere (gruppe 1) og ansatte på plejehjem (gruppe 4), da de kunne vaccineres på samme tid og på samme sted.

Vi regner med, at alle personer med sygdomme eller tilstande, der giver en øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19, vil have fået tilbuddet om vaccination, når vi når foråret 2021.

Hvordan ved jeg, at det er min tur?
De fleste vil få besked i e-Boks, når de bliver tilbudt vaccination mod COVID-19. Hvis man er digitalt fritaget, vil man få brev med posten.
Når man har fået besked, skal man selv gå ind på www.vacciner.dk og booke tid til vaccination. Nogle borgere vil dog få besked om tilbud om vaccination via deres arbejdsgiver, deres bopælskommune eller deres læge.

Du vil blive kontaktet så snart, det bliver din tur, og du skal derfor ikke kontakte din læge eller arbejdsgiver, for at høre, hvornår det bliver din tur.

Se kalender for vaccinationsprogram på www.sst.dk/vaccinationskalender