Broen over Trekroner Allé blev i december påkørt af en lastbil og beskadiget så meget, så den ikke kan repareres. Det betyder, at der skal bygges en ny bro på stedet. Byrådet har nu besluttet hurtigst muligt at gennemføre et udbud blandt 3-5 relevante virksomheder. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

Broen over Trekroner Allé på stien fra Trekroner Station til RUC blev den 15. december påkørt af en lastbil, som havde glemt at sænke kranen. Pressefoto Roskilde Kommune

“Vi har i byrådet besluttet, at udbuddet bliver en totalentreprise, hvor både design, funktionalitet og pris indgår i vurderingen af det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Med den proces forventer vi, at der kan være en ny bro på plads i løbet af ca. et år.
Samtidig er Plan- og Teknikudvalget blevet bedt om løbende at vurdere, om der opstår problemer med at afvikle trafikken eller trafiksikkerheden. En midlertidig bro eller tiltag, der dæmper hastigheden, kan derfor komme på tale”, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Jens Børsting.

“Vi er klar over, at broen har været en vigtigt forbindelse både for Trekroners 5.000 borgere og for de mange studerende ved RUC, så når coronarestriktionerne er overstået, vil vi følge situationen meget tæt”, siger udvalgsformanden.

Kommunen forhandler med firmaets forsikringsselskab, men kender endnu ikke størrelsen på den erstatning, der vil blive udbetalt.
En ny bro forventes at koste mellem 5 og 10 mio. kr. En midlertidig bro, der står på stedet i 6 måneder, vil koste 1 -1,5 mio. kr.