Kommunens økonomiudvalg har på dagens seminar gennemgået kommunens driftsudgifter på flere serviceområder, sådan som det blev aftalt ved vedtagelsen af budgettet for 2021. Det oplyses i en pressemeddelelse

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Roskilde Kommune gik ind i 2020 med 146 mio. kr. i kassebeholdningen målt efter kassekreditreglen, og afsluttede året med 270 mio. kr. Dermed er Roskilde Kommune på rette vej i forhold til at opbygge en mere bæredygtig økonomi.

– Budgetforligsparterne har aftalt, at vi vil opbygge en kassebeholdning på mere end 300 mio. kr. over de kommende år. Og det ser ud til at vi er godt på vej. Men vi kan heller ikke hvile på laurbærrene. 2021 bliver præget af stram økonomisk styring, så vi for alvor får en sund økonomi. Derfor er jeg også glad for at vi alle har fået en god lejlighed til at dykke ned i de løbende driftsudgifter i dag, siger borgmester Tomas Breddam.

Budgetforliget for 2021 indebærer en rammebesparelse på knap 1,5 procent på alle områder. Partierne bag årets budgetforlig gør status på kommunens økonomi en gang i kvartalet.