Midt- og Vestsjællands Politi har i dag udstedt forbud mod ophold på to adresser i henholdsvis Jyderup og i Gundsømagle nord for Roskilde med baggrund i et eskalerende konfliktniveau mellem Bandidos og grupperingen NNV. Opholdsforbuddet på de to adresser er gældende til og med 11. februar 2021 kl. 17.00. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Foto: Jesper Thode Larsen, Byportalerne.dk

Efter flere voldsomme episoder i den seneste tid i især hovedstadsområdet og Nordsjælland, hvor der er blevet benyttet skydevåben og sprængstoffer og sket ildspåsættelse, vurderer politiet, at konflikten, hvor Bandidos og grupperingen NNV er involveret, kan brede sig til resten af Sjælland. Derfor lukker politiet nu flere steder i landet de klubhuse og tilholdssteder, der potentielt kan blive udsat for angreb.

For at undgå, at borgere, der bor eller befinder sig i nærheden af Bandidos-tilholdssteder, udsættes for fare, har Midt- og Vestsjællands Politi derfor netop udstedt forbud mod enhver adgang til adresserne Industriparken 31, 4450 Jyderup, og Holmevej 21, Gundsømagle, 4000 Roskilde.

Adresserne er kendt af politiet som værende steder, hvor personer med tilknytning til Bandidos holder til og færdes.

Opholdsforbuddet på de to adresser gælder fra i dag kl. 17.00 og frem til og med torsdag den 11. februar 2021 kl. 17.00.

– Det er uacceptabelt, at konflikten har nået et niveau, hvor forbipasserende eller andre, der befinder sig i området, potentielt kan risikere at komme til skade. Derfor indfører vi nu opholdsforbud for at forebygge en sådan situation, siger fungerende politidirektør Lene Sørensen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Midt- og Vestsjællands Politi vil i de kommende 14 dage føre særligt tilsyn med tilholdsstederne for at sikre, at opholdsforbuddet overholdes. Overtrædelser kan straffes med fængsel indtil 2 år.

Beslutningen om opholdsforbuddet på de to adresser er taget i medfør af lov om forbud mod ophold på bestemte ejendomme § 1, stk. 2.