Der er behov for at øge testkapaciteten, derfor åbner et nyt testcenter i Roskilde Kongrescenter onsdag den 16. december. Det nye testcenter udfører hurtigtest (også kaldet antigentest) som led i smitteopsporingen. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Smittetallene i regionen er stigende, og derfor opruster Region Sjælland testkapaciteten. Det er Falck, som står for at udføre de daglige hurtigtest – også kaldet antigentest – som et led i smitteopsporingen. Fra onsdag den 16. december bliver det derfor muligt at blive testet i Roskilde Kongrescenter. Åbningstiderne for det nye center vil blive meldt ud på falck.dk.

– Jeg håber, at mange vil benytte sig af muligheden for at blive hurtigtestet her op til jul – enten i Roskilde Kongrescenter eller i et af de andre centre. Vi ser lige nu, at smitten stiger ret markant, og den rammer bredt i befolkningen. Vi skal blive ved med at passe på hinanden, og her kan en hurtigtest være et godt supplement, siger borgmester Tomas Breddam.

Det nye testcenter placeret i Roskilde Kongrescenter har åbent alle ugens dage. Det er gratis at blive testet, fordi det sker som led i den offentlige smitteopsporing, og der er ingen tidsbestilling.

– Det er vigtigt, at vi bruger al den testkapacitet, der kan stilles til rådighed, i kampen mod corona. Her er muligheden for at få taget hurtigtest i samarbejde med Falck et godt supplement til test i det offentlige. I Region Sjælland arbejder vi hele tiden for at øge antallet af test. I sidste uge fik vi tildelt 8.000 daglige test fra Statens Serum Institut, så det glæder mig, at vi fra i dag må teste 15.000 borgere hver dag. En forøgelse, der også kommer borgerne i Roskilde Kommune til gavn sammen med det nye tilbud om hurtigtest, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Hurtigtest er et supplement
Hurtigtestene er et supplement til test i det offentlige, der forsat finder sted i testcentrene via TestCenter Danmark, på hospitalerne og i de regionale mobile testenheder. Man kan finde nærmere informationer på Falcks hjemmeside.

Sundhedsstyrelsen fraråder fortsat brugen af hurtigtest hos personer, der har symptomer eller er nære kontakter, da disse personer fortsat bør testes med PCR-test i offentligt regi.

Analysen af testen sker med det samme, når borgeren bliver testet. Derfor vil man kunne få svaret på stedet efter omkring 15 minutter. Leverandøren giver samtidig besked om positive svar til Styrelsen for Patientsikkerhed. De kontakter herefter nære kontakter med henblik på, at de kan blive testet i testcentrene.

Har du symptomer på corona, skal du fortsat kontakte din læge eller lægevagten. Det skal du også gøre, hvis du har mistanke om smitte med coronavirus.

Fakta

  • Falck forventer at kunne test omkring 1000 mennesker dagligt i Roskilde Kongrescenter til at starte med.
  • Hurtigtesten er et supplement til test i det offentlige og er gratis for alle.
  • Sundhedsstyrelsen fraråder fortsat brugen af hurtigtest hos personer, der har symptomer eller er nære kontakter, da disse personer fortsat bør testes med PCR-test i offentligt regi.
  • Du skal ikke bestille tid, men blot møde op og stille dig i kø ved Roskilde Kongrescenter.
  • Åbningstiderne for det nye testcenter meldes ud på falck.dk.