Hyrdehøj Plejecenter slog i november dørene op for 104 splinternye boliger. Der er knald på farverne, store orangerier og masser af hygge. Indtil nu er 38 borgere flyttet ind. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse

Pressefoto Hyrdehøj Plejecenter

Der er rød løber og flag på plejecenteret i Hyrdehøj, hver dag en ny beboer flytter ind. Ved årets afslutning har 38 fundet sig til rette i de nye omgivelser. Det nye plejecenter skal danne rammen om livet for både ældre, ældre udviklingshæmmede og palliative borgere:

– Selve indflytningen af beboerne er simpelthen gået udover al forventning. Særligt taget i betragtning af omstændighederne. De er glade, og vi har fået meget ros. Det har været en lang rejse, og der er stadig håndværkere, der går og laver den sidste finish, men der begynder at udfolde sig en hverdag her, og det har jeg set frem til, siger Vinni Rasmussen, der er plejecenterets nye leder.

Flyttekabalen
Indflytningen på Hyrdehøjs har nemlig været lidt af en kabale. Først flyttede den ambulante genoptræning ind i bygningen. Herefter flyttede de beboere ikke-demente fra Plejecenter Kristiansminde ind. Kristiansminde skal fremover være et videncenter for demens, hvor der udelukkende bor borgere med svær demens. Nu venter Hyrdehøj bare på de sidste beboere, der er en blandet skare af borgere, der er blevet visiteret til de nye boliger og ældre med udviklingshæmning. De flytter så ind i januar og februar. Morten Gjerskov, der er formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget har fulgt forløbet tæt:

– For de fleste er det hårdt at skulle sige farvel til en bolig, hvor man sandsynligvis har boet i mange år. Derfor er det så vigtigt, at vi kan tilbyde ældreboliger, hvor beboerne kan føle sig trygge og hjemme. På Hyrdehøj er kvaliteten i top. Jeg synes, beboerne får et hjem i både hyggelige, lækre og moderne omgivelser, siger han.

Det er ikke kun indflytningen af beboerne, der har været en gennemgribende proces. Selve byggeprocessen har nemlig også trukket tænder ud. Derfor kan man også indimellem møde håndværkere på plejecenteret, der er i fuld gang med at skrue de sidste skruer i, inden de sidste beboere melder deres ankomst. Indflytningen fortsætter i det nye år.