Flere aktører i Roskilde er gået sammen om at udbyde corona-sikre alternativer til den traditionelle julefrokost. Det sker efter at flere restauranter i øjeblikket mærker en markant anderledes juletid, som følge af covid-19-restriktionerne.

Julen er en tid, der normalt bærer præg af julearrangementer og travle dage hos restaurationsbranchen. Spørger man flere af Roskildes restauratører, er det dog ikke tilfældet i år. ”Jeg tror ikke det er nogen hemmelighed at de skiftende retningslinjer og blandt andet begrænsningen i gruppestørrelser er udfordrende for os. Efter sidste omgang hvor det blev begrænset til 10 personer i en gruppe har vi modtaget en hel del afbestillinger, lige som vi gjorde i foråret da det samme skete,” fortæller Peer Seipelt, indehaver af Pipers Hus i byparken. Ifølge Peer Seipelt er det stadig muligt for restauranten at have a la carte serveringer, men de klassiske firmaarrangementer såsom julefrokoster har lange udsigter. Det erklærer både Grundsmag på Stændertorvet og WHY food and cocktails i Ringstedgade sig enige i.

De tre restauratører er klar over, at det er en bekymrende tid for mange: ”Vi må erkende at vores bookingkalender er noget tom i forhold til sidste år på samme tid. Det er der ikke noget at sige til når virksomhederne er usikre på situationen og vil passe godt på deres ansatte,” fortæller Marie Vedel fra Grundsmag.

Et corona-sikkert alternativ til julefrokosten
Restauratørerne er ikke i tvivl om, at det kan lade sig gøre at fejre julen på forsvarlig vis, og derfor er restauratørerne gået sammen om at skabe et corona-sikkert alternativ til den klassiske julefrokost. ”Vi lægger os ikke ned og giver op fordi det bliver lidt svært”, siger Nanna Ajslev fra WHY food & Cocktails.

Derfor har de tre restauratører teamet up med Outdoor adventures, der normalt laver teambuilding for virksomheder i Nationalpark Skjoldungernes Land. Indehaver Lars Møller ser ligesom de tre restauratører, et stort potentiale i et samarbejde: ”Vi har nogle knalddygtige uddannede guider og kombinationen med en udendørs aktivitet og efterfølgende spisning, er et spændende alternativ synes jeg” siger Lars Møller.

I det corona-sikre alternativ kan man vælge mellem en aktivitet i form af en guidet tour gennem Roskilde by eller Nationalpark Skjoldungernes Land, eller et GPS-baseret spil rundt i Roskilde by. Efter ca. 2 timers udendørs aktiviteter, sluttes der af med et skønt måltid mad, i hyggelige rammer udendørs med god afskærmning, skind, tæpper og levende lys, hos en af de tre restauranter. Alle aktiviteter vil foregå i grupper af 9 personer, af hensyn til de gældende restriktioner.

Et godt alternativ til ikke at mødes
”Det er ikke som det plejer at være her til jul, men det er et godt alternativ til IKKE at mødes og sige god jul til hinanden. Måske er det endda bedre end det plejer. Vi glæder os i hvert fald til at byde gæsterne velkommen udenfor til et spændende alternativ i hyggelige rammer. Kom ud og hyg jer sammen. Vi er klar,” siger Peer Seipelt fra Pipers hus.

 

Pressefoto