Konservative og Venstre har nu formelt indgået en aftale om valgforbund, VK Roskilde, der har til formål at undgå stemmespild og forøge antallet af borgerlige mandater i byrådet i forbindelse med Kommunalvalget til november næste år.

Aftalen har desuden til formål at øge antallet af pladser i interne og eksterne udvalg og bestyrelser, der fordeles mellem partierne i konstitueringen efter byrådsvalget.

Venstre og Konservative er parate til at optage andre partier i valgforbundet eller samarbejde med disse i forbindelse med KV21, såfremt muligheden for dette måtte opstå.

Her ses ved underskrivelsen af aftalen mellem Venstre og Konservative i Roskilde om fælles valgforbund i forbindelse med Kommunalvalg 2021: Formanden for Venstres Kommuneforening, Poul Fejer Christiansen (tv) og formanden for Den Konservative Vælgerforening, Klaus Aare Bang (th) siddende. Og bag dem ses byrådsmedlemmerne Jette Tjørnelund, der er gruppeformand for Venstre, og Lars Lindskov, der er gruppeformand for Konservative i Roskilde Byråd. Pressefoto.