På Stændertorvet og på Musicon har skraldespandene fået vinterfrakker på, så undskyldningen om, at de var svære at finde, ikke duer længere, oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

Også ude i naturen er der nu hjælp at hente, så alle kan gøre en forskel ved at holde den fri for skrald.

Skraldespandene på Stændertorvet og på Musicon har længe levet en ret anonymt liv. De har en diskret grå farve for ikke at dominere bybilledet alt for meget. Det har dog vist sig, at de har været lidt for anonyme, så de faktisk ikke bliver brugt så meget, som det er meningen.

Nu har de fået en “vinterfrakke” på, så de i en periode stjæler noget mere opmærksomhed. Forhåbentlig vil flere vænne sig til, hvor de står, og vil bruge affaldsspandene – som gør det muligt at sortere glas, metal og restaffald.

Kommunen håber, at alle vil hjælpe med at sortere affaldet i byrummet, ligesom man også skal gøre det hjemme.

Langt mellem skraldespandene
Bevæger vi os væk fra byen og ud i naturen, så bliver vores undskyldninger for at smide affald anderledes. Her er der langt mellem skraldespandene, men vi kan faktisk alligevel være med til at give naturen en hånd.

På hjemmesiden roskilde.dk/affaldinaturen har kommunen samlet en række muligheder for at gøre en forskel, når vi er ude i det fri.

Ud over at tage en affaldspose med i lommen, kan man også låne gribetænger og poser ved Roskilde Oplevelseshavn og samle affald, når man alligevel går tur langs med kysten.

En anden mulighed er at bruge app’en Giv et praj, hvis man ikke kan slæbe affaldet med hjem. Ved at angive placeringen, vil kommunen sørge for, at affaldet bliver afhentet hurtigst muligt.

Endelig giver kommunen også mulighed for, at grupper på udflugt kan låne gribetænger, veste og poser. På den måde kan vi kombinere en dejlig oplevelse i naturen med at have én undskyldning mindre for ikke at hjælpe miljøet.

Det er folk fra kommunens materielgård, som har stået for at få skraldespandene gjort mere synlige. Pressefoto.