Eux-elever på grundforløb 1 på Roskilde Tekniske Skole har over to uger været i gang med en bygge- og designproces. Opgaven bestod i at lave corona-venlige siddemøbler til Musicon-bydelen.

Hvordan kan et udendørs siddemøbel se ud, hvor man kan sidde sammen hver for sig?

Den opgave har Eux-elever på Roskilde Tekniske Skole skullet løse på bare to uger. Og opgaven er i den grad aktuel, for hvem vil ikke gerne være sammen med dem, vi holder af på en sikker måde – udenfor og med den nødvendige afstand?

Opgaven er stillet i samarbejde med Roskilde Kommune og aktører på Musicon med fokus på genbrugsmaterialer og genbrug.

Nu kan vi se resultatet af to koncentrerede ugers indsats stå på Musicon. Og der er fundet en vinder. Det blev en meget smuk buet bænk med to siddepladser.

Holdet bag bænken er Mathias Molbech-Dacke, Robert Schou-Jensen, Marius Nissen-Knudsen, Frederik Lund, Hans Jacob Bernth-Nielsen, Carl-Emil Holm-Olsen og Johan Lentz-Steffensen.

Borgmester Tomas Breddam var begejstret både for vindermøblet og for den høje kvalitet i alle bidragene.

“I tv-serien “Danmarks næste klassiker” på DR får nogle unge designere stillet en opgave om at skabe forskellige møbler. De har tre uger til det. I har kun haft to. I har alle sammen lavet forskellige og gode projekter ud fra det samme oplæg. Så på den måde er I alle vindere”, sagde borgmesteren.

Dommerkomitéen bestod af borgmester Tomas Breddam, formand for Plan- og Teknikudvalget, Jens Børsting, uddannelseschef Kirsten Bach og områdeleder Kim Heigren fra Roskilde Tekniske Skole.

 

Hvordan kan et udendørs siddemøbel se ud, hvor man kan sidde sammen hver for sig? Pressefoto