Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2020/10/09 til 2020/10/20.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brandundersøgelse – Møllevej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 00.13 rykkede brandvæsnet og politiet ud til et bålsted ved en ungdomsklubs område. Der var gået ild i bålstedets overbygning, så brandvæsnet var blevet tilkaldt. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, som ikke kunne brede sig til andre ting. Politiet traf på stedet fem lokale unge mænd i alderen 15-18 år, som ifølge egne oplysninger havde hygget sig med et mindre bål på bålstedet. Pludselig var der kommet flere unge til stedet. De havde lagt adskillige træpaller på det tændte bål, som var blusset op i en sådan grad, at flammerne fik fat i bålstedets overbygning. De ukendte unge var pludselig forsvundet fra stedet, hvorefter de først ankomne unge forsøgte at slukke branden, men forgæves, så brandvæsnet måtte tilkaldes. Politiet forsøger nu at få identificeret de nærmere omstændigheder ved branden, herunder identifikation af de unge, der lagde ekstra brændbart materiale på et allerede tændt bålsted, så der skete skade på bålstedets overbygning.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Jyllingecentret, Jyllinge – Roskilde

Kl. 14.03 var der sket et mindre alvorligt færdselsuheld i rundkørslen ved centret. Det viste sig, at en 41-årig mand fra Ølstykke i en varebil var kørt ind i rundkørslen, men pludselig standset, inden han begyndte at bakke. Herunder påkørte han en personbil ført af en 48-årig mand fra København S. Der skete kun mindre materiel skade på de to biler som følge af uheldet. Den 41-årige forsøgte at køre fra stedet, men den 48-årige fulgte efter indtil politiets ankomst til Jyllinge. Da politiet kunne konstatere, at den 41-årige var påvirket af spiritus under kørslen, blev han sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

13-årig butikstyv stjal nissehuse – Ros Torv, Roskilde

kl. 15.10 tilbageholdt personale i Føte på Ros Torv en 13-årig pige fra Roskilde, som havde stjålet varer fra butikken. En patrulje blev sendt til stedet, hvor pigens mor også var ankommet. Den 13-årige havde stjålet en nissehue, juleskumslik, en vitamindrik, mascara og andet make-up fra supermarkedet, men blev opdaget og standset ved udgangen. Pigen havde drukket af vitamindrikken, så forretningen havde et erstatningskrav på denne. De øvrige varer blev leveret retur til forretningen. Den 13-årige blev afhørt til sagen, men kan ikke straffes, da hun er under den kriminelle lavalder. Politiet underretter de sociale myndigheder om sagen.

Biltyv anholdt med eftersøgt pige i bilen – Roskilde

Kl. 04.15 kørte en patruljebil ad Marbjergvej i Trekroner, da betjentene bemærkede en bil, som kørte ud fra Hf. Hvilen. Politiet besluttede at standse bilen for at lave et rutinetjek, og de tændte for udrykningssignalerne. Bilen standsede dog ikke, men kørte videre ad Trekroner parkvej ind i rundkørslen ved Skrænten. Her kørte bilen videre øst ad en cykelsti og videre ud på Stormandshøjen. Foran en villa holdt en parkeret bil, som den flygtende bil påkørte. Føreren af den flygtende bil forsøgte at stikke, og da han åbnede bildøren slog han døren ind i en anden parkeret bil før han løb fra stedet.

Den flygtende mand blev dog hurtigt indhentet af politiet, hvor han blev anholdt. Manden viste sig at være en 21-årig mand fra Ishøj, og bilen var kort forinden blevet stjålet fra Hf. Hvilen. Med i bilen var en 16-årig ung kvinde, som var efterlyst fra et opholdssted for unge i Østjylland, hvor hun var domsanbragt. Den 21-årig blev sigtet for brugstyveri samt flere overtrædelser af færdselsloven, da han heller ikke havde gyldig førerret. De to blev begge taget med til stationen til afhøring. Den 21-årige blev løsladt senere på morgenen, og den 16-årige overdraget til Østjyllands Politi, som kørte hende retur til opholdsstedet. Den 21-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Mange sager om kørsel i påvirket tilstand – Ringsted, Roskilde, Køge og Holbæk

Politiet har sigtet usædvanligt mange bilister for at køre i påvirket tilstand i dette døgn. De blev alle sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Nu venter politiet på at få analyseret blodprøverne, hvorefter de sigtede vil høre mere i sagerne.

kl. 21.30 Søgade, Ringsted. En 21-årig mand fra Guldborg sigtet for narkokørsel i en personbil.

Kl. 23.19 Ringstedgade, Roskilde. En 24-årig mand fra Hedehusene kørte i bil ind i drive-in ved en burgerrestaurant i narkopåvirket tilstand. Han var desuden frakendt førerretten, hvilket han også blev sigtet for.

Kl.23.43 Bådehavnen, Køge. En 28-årig mand fra Køge førte en personbil i spirituspåvirket tilstand.

Kl. 23.45 Hovedgaden i Borup, Køge. Politiet standsede en bil på P-pladsen ved Borup Station. I bilen sad to 18-årige mænd fra lokalområdet. Føreren af bilen blev sigtet og anholdt for narkokørsel. Begge mænd blev visiteret og bilen ransaget. Passageren blev sigtet for at være i besiddelse af 2,3 gram hash og 0,81 gram kokain. Føreren blev sigtet for narkobesiddelse med henblik på salg, da der blev fundet flere klumper hash, ca. 100 ubrugte pølsemandsposer, en rulle plasticfilm og en minidigitalvægt i bilen. Hashklumperne blev senere kontrolvejet til 35,45 gram. Politiet beslaglagde de ulovlige genstande med henblik på konfiskation. Efter endt blodprøveudtagelse og afhøring fik de to unge mænd lov til at gå, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagerne.

Kl. 01.22 Ternevej, Roskilde. En 33-årig mand fra Vallensbæk blev sigtet for spirituskørsel i en personbil.

Kl. 02.25 Cordozavej, Solrød. En 21-årig mand fra Ishøj pustede i alkometeret, som viste at han var spirituspåvirket over det tilladte.

Kl. 04.04 Skagerakvej/Rørvangsvej, Holbæk. En 38-årig mand fra Helsingør blev sigtet for både spiritus og narkokørsel. Han havde efter eget udsagn indtaget amfetamin og havde en spirituspromille over det tilladte. Den 38-årige var desuden frakendt førerretten. I bilen fandt politiet en ulovlig kniv, en flaske med 60 ml flydende ecstasy og en lille smule amfetamin, som den 38-årige blev sigtet for at besidde. De ulovlige effekter blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Spiritusuheld i tuktuk – Køgevej, Roskilde

Kl. 14.40 kørte en 65-årig mand i grøften i en tuktuk kabineknallert på Køgevej i Roskilde. Han kørte mod nord og var nået umiddelbart syd for Lufthavnsvej, da højre baghjul kom ud i rabatten og føreren mistede herredømmet over køretøjet, som fortsatte ned i grøften. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor den 65-årige mand fra Stevns var sluppet fra uheldet med småskrammer. Føreren blev testet med alkometeret, som viste at hans promille var over det tilladte. Han blev derfor sigtet, anholdt og taget med til blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 65-årige høre mere fra politiet i sagen.

Brandundersøgelse – Østre Vindingevej, Vindinge, Roskilde

Kl. 23.26 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et tohjulet køretøj. Det viste sig, at der var tale om en såkaldt “pocket-bike”, som pludselig og uden nogen naturlig forklaring var efterladt brændende. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, som politiet nu undersøger nærmere i et forsøg på at finde ud af brandårsagen.

Færdselsuheld / narkokørsel – Trekroner Alle / Trekroner Parkvej, Roskilde

Kl. 00.10 var en 23-årig mand fra Roskilde forulykket i en personbil, da han kørte ad Trekroner Alle mod øst. Politiet fik på uheldsstedet kontakt til en narkotikapåvirket fører, der formentlig på grund af uopmærksomhed havde påkørt et helleanlæg inden rundkørslen ved Trekroner Parkvej. Den 23-årige blev på grund af narkotikapåvirkningen sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, der medførte mindre materielle skader.

Narkokørsel – Trekroner Centervej, Himmelev, Roskilde

Kl. 00.15 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 26-årig mand fra Aarhus C for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Fører af varebil ville ikke standse – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 02.56 ville en patrulje gerne tale med føreren af en varebil, der ikke holdt til højre på motorvejen trods ringe trafik midt om natten, da varebilen blev ført i østlig retning på motorvejen. Føreren af varebilen ønskede dog ikke at tale med politiet og satte derfor hastigheden op for at køre væk fra den forfølgende patruljebil. Politipatruljen fulgte dog efter og gav løbende positioner om, hvor man befandt sig, så andre patruljer kunne placere sig fordelagtigt for at få standset bilisten. Politiet forfulgte varebilen gennem flere politikredse, indtil føreren forlod varebilen i krydset Engelsborgvej / Buddingevej, Lyngby, i Nordsjællands politikreds.

Varebilen var ikke blevet sikret, så den trillede langsomt fremad og kørte ind i et hus med ringe skade til følge. Politiet foretog anholdelse af en 24-årig mand fra Glostrup, som blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen. Efter udtagelse af en blodprøve på sygehuset i Gentofte til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer blev den 24-årige sigtet for op mod 50 overtrædelser af færdselsloven som f.eks. kørsel uden førerret, kørsel med højere hastighed end tilladt, kørsel frem mod rødt lys i adskillige lyskryds og manglende overholdelse af vigepligten, ligesom han også blev sigtet for uberettiget brug af den firmabil, som kørte i. Firmaindehaveren blev efterfølgende også sigtet for at have overladt føringen af firmabilen til en person, der ikke lovligt kunne føre køretøjet. Han vil senere høre nærmere fra politiet om sagens afgørelse, når analyseresultatet af blodprøven foreligger. Der skete ikke nogen færdselsuheld, og ingen personer kom til skade under biljagten.

Narkokørsel – Ny Østergade, Roskilde

Kl. 20.12 standsede politiet en personbil med to yngre mænd, som kørte ad Ny Østergade i Roskilde, for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren af bilen, en 24-årig mand fra Frederiksværk, var påvirket at narko, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Politiet ransagede bilen, hvor der blev fundet to plasticflasker, som indeholdt narkoen GHB, som den 24-årige blev sigtet for at besidde. Det ulovlige stof blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Den anholdte blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Mistænkelige mænd ved stjålet bil – Darupvang, Roskilde

Kl. 00.12 fik politiet anmeldelse om at to maskerede mænd luskede rundt ved en motorcykelforhandler på Darupvang 5 i Roskilde. Mændene gik rundt på siden af bygningen og kiggede ind i forretningen, og ved siden af mændene holdt en sort Range Rover SUV, hvorpå der var tilkoblet en dobbeltakslet trailer. Et vidne beskrev de to mænd som:

A: Mand, Kropsbygning: Muskuløs, Iført: Sort ansigtsmaske. Sort jakke. Lilla Adidas bukser.

B: Mand, Kropsbygning: Muskuløs, Iført: Gråt joggingsæt

En patrulje kørte hastigt til Darupvang, men da havde mændene forladt stedet. Tilbage holdt bilen med traileren, som viste sig at være stjålet. Politiet lavede en gerningsstedsundersøgelse, men der var ikke tegn på indbrud i motorcykelforretningen. Bilen og traileren blev undersøgt, og bilejeren kontaktet. Han oplyste, at bilen var indleveret til reparation hos en mekaniker på Darupvang 23 søndag middag, og han ikke viste. at den var blevet stjålet derfra. Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til biltyvene. Vidner som har bemærket den sorte Range Rover, som er blevet stjålet fra Darupvang 23 i løbet af søndagen, eller de beskrevne personer i området, bedes kontakte polititiet på telefon 114.

Musik til ulempe – musikanlæg beslaglagt – Kongebakken, Roskilde

Kl. 21.43 havde politiet fået en anmeldelse om høj musik til ulempe for de omkringboende, idet der tilsyneladende blev holdt en fest på Klostermarksskolens område. En patrulje kunne selv høre høj musik ved ankomsten til stedet, hvor flere unge var forsamlet i festligt lag. Politiet vurderede, at det var nødvendigt at beslaglægge et bærbart musikanlæg for at få skabt ro i området. En 14-årig dreng fra Roskilde kan så fredag få sit musikanlæg genudleveret hos politiet, hvilket hans forældre også blev orienteret om. Ingen blev sigtet for noget i forbindelse med politiets indgriben i festen.

Hurtig knallertkører forsøgte at stikke af – Humlebakken, Ågerup, Roskilde

Kl. 13.40 ønskede en knallertkører på Humlebakken ikke at blive kontrolleret af en patrulje, der havde fået øje på knallerten, hvis fører foretog en vending på vejen for at køre væk fra politibilen. Politiet aktiverede nu udrykningssignalerne på patruljebilen for at tilkendegive, at knallertkøreren skulle standse, men den unge fører fortsatte kørslen og forsøgte at køre gennem et mindre hul i en hæk. Herved væltede han, men satte sig igen op på knallerten for at flygte, men politibetjente kunne nu løbe hurtigere, end den unge mand på knallerten kunne køre. Politiet fik derfor til sidst fat i en 15-årig dreng fra Roskilde, hvis knallerten nu er i politiets varetægt til nærmere undersøgelse for konstruktive ændringer. Når disse undersøgelser er foretaget, kan han forvente at høre nærmere fra politiet med nok flere sigtelser på grund af sin kørsel i forbindelse med flugten fra politiet.

Færdselsuheld – Knud Den Stores Vej / Kongebakken, Roskilde

Kl. 17.06 var der sket et sammenstød mellem to bilister i krydset mellem Knud Den Stores Vej og Kongebakken. Patruljen kunne på uheldsstedet konstatere, at ingen af parterne var kommet til skade ved sammenstødet, som dog havde givet nogle mindre skader på de implicerede køretøjer. Det viste sig, at en 28-årig mand fra Holbæk kørte i en varebil ad Knud Den Stores Vej mod syd frem til krydset ved Kongebakken, hvor han ville fortsætte ligeud. Under passage af Kongebakken blev han på sin højre side påkørt af en personbil, der blev ført af en 45-årig mand fra Roskilde ad Kongebakken mod øst. Politiet har nu optaget rapport om uheldet, idet den 28-årige mistænkes for overtrædelse af færdselsloven på grund af vigepligtsforholdene i krydset.

Mulig falsk pengeseddel brugt – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 11.05 fik politiet en anmeldelse fra et værtshus om, at en yngre, sydlandsk udseende mand i forbindelse med køb af en drikkevare havde betalt med 1000 kr.-seddel, som viste sig formentlig at være falsk. Personalet har nu afleveret pengesedlen til politiet, som skal undersøge den nærmere for at få af- eller bekræftet mistanken. Manden, der var gæst på værtshuset, var på stedet søndag aften i tidsrummet mellem kl. 20.00 og kl. 22.00, da han betalte med pengesedlen og forsøges også identificeret af politiet.
Midt- og Vestsjællands Politi kan oplyse, at det karakteristiske i denne type sager er, at der bliver købt varer eller ydelser for mindre beløb, men der bliver betalt med en pengeseddel med høj værdi for at få flest mulige byttepenge retur. En 1000 kr.-seddel med samme løbenummer som den, der blev brugt på værtshuset i Roskilde, blev natten til søndag også brugt som betalingsmiddel for en kortere tur i en taxa i København, så Københavns Politi undersøger nu også, om den benyttede pengeseddel i taxaen kan være falsk. Taxa-kunden var også en yngre, sydlandsk udseende mand, så politiet skal kigge nærmere på, om der kan være tale om samme mand, der har været på spil i både København og senest i Roskilde.
Pengesedler har uanset værdi indbygget nogle avancerede sikkerhedselementer, der gør dem svære at forfalske. Sikkerhedselementerne består af en vinduestråd med bevægeligt bølgemotiv, et hologram reflekterende lyset i forskellige farver, et vandmærke og en skjult tråd, der kan ses, når pengesedlen holdes op mod lyset. Disse sikkerhedselementer er nemme at kontrollere, hvis man vil kontrollere, om en pengeseddel kunne være falsk. Strafferammen for falskmøntneri går op til 12 års fængsel.

Biltyve i ældre varebil med stjålne nummerplader – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. ca. 03.00 bemærkede en patrulje en ældre varebil, der ad tilkørselsrampe 14 var på vej ned på Holbækmotorvejen i vestgående retning. Politiet standsede varebilen for en rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. I bilen var der ud over en 24-årig mand fra Kirke-Hyllinge som fører også en 26-årig mand fra Holbæk som passager. I varebilens tændingslås sad en skruetrækker, og ved kontrol af varebilens nummerplader viste de sig at være stjålne. Føreren var ædru, men skønnedes påvirket af narkotika under kørslen. Ved ransagning af varebilen fandt politiet yderligere flere sæt nummerplader, som var meldt stjålne. De to mænd blev derfor anholdt som mistænkt for en del overtrædelser af straffeloven, og under visitationen af passageren fandt politiet ham i besiddelse af det euforiserende stof GHB. Føreren var også i besiddelse af noget GHB og fik i øvrigt udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Varebilen viste sig også at være meldt stjålet tidligere fra Søborg, så de to mænd blev sigtet for flere overtrædelser af straffeloven, færdselsloven og lov om euforiserende stoffer i forbindelse med kørslen i bilen. Trods de mange sigtelser var der ikke grundlag for at kræve mændene varetægtsfængslet, så de blev begge løsladt efter afhøring til sagerne. De kan nu forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod dem skal afgøres.

Butikstyveri – Stationscenteret, Roskilde

kl. 07.50 anmeldte en butiksdetektiv, at tre unge mænd fra Greve – to 17-årige og en 16-årig – havde forladt sidste betalingsmulighed uden at betale for de energidrik, de havde i lommerne. De havde alle tre ligeledes været på stedet torsdag, hvor det fremgik af overvågningen, at den 16-årige og den ene af de 17-årige havde lavet samme nummer. Den anden 17-årige havde om torsdagen betalt for sine varer. De sociale myndigheder og de unge mænds værger blev kontaktet i sagen, og butikstyvene bliver præsenteret for en bøde.

Motionsdag udløste snak om færdselsloven – Hyrdehøj Bygade, Roskilde

Kl. 10.22 kørte en patrulje forbi Hyrdehøj-området, hvor nogle skoler i Roskilde afviklede motionsdag – herunder motion på cykel. Det gav anledning til, at patruljerne påtalte nogle af elevernes “hjælpeværktøjer” i form af at samle løbende motionister op, så de kunne køre to personer på en cykel. Politiet fik en snak med eleverne om færdselslovens bestemmelser, men besluttede ikke at sigte nogle for at køre to på en cykel. Dermed viderebringes opfordringen til, at også forældrene får en snak med børnene om, hvordan man gebærder sig i trafikken.

Uro og uorden – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 21.27 fik politiet en anmeldelse om, at tre mænd skabte uro og utryghed på en beværtning på Hestetorvet. Politiet kom frem og bortviste en 20-årig mand fra Gadstrup, en 22-årig mand fra Stenløse og en 19-årig mand fra Jyllinge. Kl. 22.10 fik politiet så en anmeldelse om, at der på Roskilde Station var optræk til ballade. Her traf politiet igen den 22-årige mand fra Stenløse, der ikke ville efterkomme politiets anvisninger. Han var beruset og blev anholdt til afrusning i detentionen. Senere på natten blev han igen løsladt, men han vil høre nærmere fra politiet om sin optræden.