Frakørsel 10 – Roskilde Ø – på Holbækmotorvejen i retning ind mod Roskilde spærres fra den 1. november til den 15. november. Samtidig ensrettes Københavnsvej på stykket fra Østre Ringvej til Betonvej, oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse. 

Det sker fordi Roskilde Kommune skal gennemføre et større ombygningsarbejde på Københavnsvej tæt ved frakørslen.

Arbejdet på Københavnsvej varer frem til april 2021. Det vil dog kun være de første to uger, der er behov for at spærre frakørslen fra motorvejen.

Arbejdet medfører også, at trafikken på Københavnsvej fra Østre Ringvej i de to uger ensrettes i retning mod øst – altså ud af Roskilde. Trafikanter fra motorvejen i vestlig retning skal derfor finde alternative ruter.

Der vil blive opsat omkørselsvejvisning, der leder trafikanterne af på enten frakørsel 9 Trekroner eller frakørsel 12 Køgevej. Skiltene opsættes umiddelbart før rampen lukkes.

Det forventes, at der vil opstå forøget trængsel og kødannelse på Trekroner Allé samt ved frakørsel 12 på Holbækmotorvejen – særligt i myldretidsperioderne.

Fakta
Der kommer supercykelsti, forbedret busfremkommelighed og en generel forskønnelse af Københavnsvej i årene frem.

Første etape er strækningen fra Østre Ringvej til kommunegrænsen.

Der bliver anlagt ny cykelsti, nyt fortov, nye busperroner og plantet vejtræer fra Østre Ringvej til Betonvej.

På strækningen fra motorvejen til kommunegrænsen ændres rabatterne mellem cykelsti og kørebane for at få mindre færdsel fra biler og lastbiler ind over rabatten og cykelstien.
Derudover forbedres forholdende for såvel cyklister som buspassagerer ved busstoppestederne.

Alle kan følge projektet på roskilde.dk/kbhvej

Pressefoto