Vind 10.000 kr. og hjælp din kommune, skriver Roskilde Kommune i en pressemeddelelse:

Er du mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Forskningsprojektet Danmark i Bevægelse sætter fokus på Roskildeborgernes bevægelsesvaner.

For mange er cykelturen hjem fra arbejde eller gåturen med hunden en naturlig del af hverdagen. Se bare Boserup Skov eller Hedeland på en solrig efterårsdag: Der er rigtig mange, der går ture, løber eller kører mountainbike.

Nogle bevæger sig for sundhedens skyld, andre for velværets eller for det sociale samvær, der følger med, fx hvis man går til fodbold, gymnastik eller fitness. Men der er også mange, der ikke bevæger kroppen ret meget.

Hvad får os ud over dørtrinnet?
Nu vil forskere på Syddansk Universitet i samarbejde med Roskilde Kommune undersøge, hvor meget vi bevæger os, og hvad der motiverer os til at komme ud over dørtrinnet. Den viden er nemlig forudsætningen for, at flere kan få et mere aktivt liv. Derfor får ca. hver tiende voksen over 15 år i Roskilde Kommune snart et spørgeskema i deres e-Boks fra projektet ‘Danmark i Bevægelse’.

– I Roskilde Kommune vil vi gerne være med til at skabe de bedste rammer for at bevæge sig både inde og ude. Undersøgelsen skal gøre os klogere på vores bevægelsesmønstre og give et svar på, hvilke tilbud der virker, og hvad vi som kommune kan gøre anderledes, hvis vi vil fremme bevægelser. På den måde kan vi skabe de bedste muligheder for fysisk aktivitet til glæde for borgere i alle aldre, fortæller Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

Svar og vind
Hvis du er en af de heldige, der får skemaet tilsendt, kan du vinde 10.000 kr. skattefrit, hvis du svarer.

Danmarkskort over bevægelsesmuligheder
Danmark i Bevægelse er den største nationale måling af bevægelsesvaner herhjemme, og spørgeskemaet sendes til ca. 400.000 borgere over hele landet. Undersøgelsen kobler oplysninger om bevægelsesvaner, adfærd og motiver sammen med data om de muligheder for fysisk aktivitet, der findes i hver enkelt kommune, fx cykelstier, idrætsanlæg og grønne områder. På den måde opstår der et Danmarkskort over potentialet for at få flere i gang med at være mere aktive.

Forskningsprojektet bliver dermed et værdifuldt værktøj til at prioritere og planlægge fremtidens indsatser i hver enkelt kommune, når der skal skabes et Danmark i Bevægelse. Det er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr.

Fysisk aktivitet er for mange forbundet med glæde og samvær med andre, mens det for andre er en naturlig del af den daglige transport og arbejdet. Alt sammen med en positiv virkning på den fysiske og mentale sundhed.

 

Er du mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Forskningsprojektet Danmark i Bevægelse sætter fokus på Roskildeborgernes bevægelsesvaner. Foto: ABW