I efterårsferien kan hele familien tage på en kongelig tidsrejse og hjælpe De Glemte Dronninger ud af glemmebogen. Få et opgavehæfte for hele familien og gå selv på opdagelse.

Mød blandt andre dronning Sophie Amalie, der som mange af de andre danske prinsesser kom fra Tyskland til Danmark. Hendes ægteskab med Frederik 3. blev besluttet, da hun var 12 år gammel, men de blev dog først gift, da Sophie Amalie var 16. Under både kongens og under sønnen Christian 5.s regering havde Sophie Amalie indflydelse på politiske beslutninger som svenskekrigene, og da København blev belejret for præcis 360 år siden udviste hun så stort et heltemod, at Holberg skrev om hende: ”Capacitet som en Statsmand”, ”Hjerte som en Soldat”, men også ”mere beundret end elsket”. Hun elskede at gå på jagt – især efter svaner.

For at kunne holde afstand til de andre feriegæster, er hæftet til selv at gå rundt med, og der er ingen guide tilstede. Undervejs skal hver dronning matches med et klistermærke og til sidst har du din egen historiebog.

Læs mere her

Foto: ABW