Mange ældre mænd med alvorlige kroniske sygdomme isolerer sig i hjemmet under coronakrisen. Det gør Roskilde Kommune noget ved med et digitalt fællesskab arrangeret af projekt Mandefællesskaber 60+ og Røde Kors. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Roskilde Kommune gør det nu muligt for ældre mænd fra 60 år med alvorlige kroniske sygdomme at mødes virtuelt via Skype. På den måde udgør møderne ingen risiko for coronasmitte.

Den 83-årige FC har tilmeldt sig Skype mandefællesskabet. Han er enkemand, og det meste af hans netværk er væk og døde:

– Jeg ønsker at komme med i et åbent kammeratskab, hvor man hjælper hinanden og kan tale om livet, familien, og meget andet. Det er så ensomt at være alene, siger FC, der har et meget dårligt helbred.

Han holder sig i gang ved at køre og gå ture, og så interesserer han sig for især fodbold og hus og have.

Ifølge formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget Morten Gjerskov gør det en kæmpe forskel for ældre mænd, som er socialt isoleret under coronapandemien, at kunne mødes i et virtuelt rum:

– Det er en god løsning, hvis man ønsker et nyt netværk og vil undgå, at isolationen påvirker ens mentale trivsel. Derfor er vi glade for, at vi snart kan tilbyde denne form for mandefællesskab, vurderer Morten Gjerskov.

Nærvær med afstand
Efter fire digitale opstartsmøder er det planen, at fire mænd mødes virtuelt via Skype, så de kan opleve nærvær på afstand. Tanken er, at mændene skal mødes fysisk, når det er igen er forsvarligt.

Ud over det digitale mandefællesskab, kan man for eksempel også komme med i en fysisk læsegruppe, hvor mændene læser forskellige bøger over en kop kaffe sammen med en bibliotekar, eller et mandefællesskab i naturen, hvor risikoen for coronasmitte er lille.

Det digitale fællesskab falder godt i tråd med, at social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) ønsker at afsætte 50 millioner kroner på at modvirke ensomhed og isolation blandt samfundets mest udsatte grupper.

Er du interesseret i at komme med i et mandefællesskab, så kan du tilmelde dig på Sundhedscentrets telefon 46317702, eller per mail sundhedforalle@roskilde.dk

 

Pressefoto