Kliktag med integrerede solceller, genbrugsbyggeblokke, et let-opsætteligt sikkerhedsnet og en ambitiøs klimastrategi blev vinderne, da Brancheforeningen Danske Byggecentre uddelte Byggeriets Klimapriser 2020 hos BLOX i København.

Da BYGGERI’20 som en konsekvens af Covid-19 blev udskudt til marts 2022, medførte det naturligt også en udskydelse af uddelingen af Byggeriets Klimapriser, der hylder virksomheder, som viser vejen mod en mere bæredygtig fremtid inden for byggeriet.

Mandag blev vinderne så kåret ved en ceremoni hos Dansk Arkitektur Center i BLOX, København. Martha Lewis, seniorarkitekt og Head of Materials hos Henning Larsen Architects, overrakte de fire prestigefyldte priser.

Vinderne af Byggeriets Klimapriser 2020
Byggeriets Klimapris: Kingspan Insulation ApS
Byggeriets Energipris: Lindab A/S
Byggeriets Miljøpris: Xella Danmark A/S
Byggeriets Arbejdsmiljøpris: SWED-MARK A/S

Bag Byggeriets Klimapriser står Brancheforeningen Danske Byggecentre, der med de fire hæderspriser ønsker at sætte fokus på og fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber – til inspiration for hele byggebranchen.

”Byggeriets Klimapriser fejrer i år 10-års jubilæum, og vores ambition har siden 2010 været at løfte den grønne omstilling i byggeriet. Vi er derfor glade for, at vi efter en corona-pause kan fejre nogle af de virksomheder, der går forrest og satser på bæredygtighed og innovative byggematerialer,” siger Palle Thomsen, adm. direktør hos Brancheforeningen Danske Byggecentre, der er medlem af Nomineringskomitéen bag Byggeriets Klimapriser.

”Niveauet blandt de mange nominerede produkter og løsninger har igen i år været tårnhøjt og vidner om, at danske virksomheder for alvor har sat fart på udvikling af grønne og bæredygtige byggevarer, løsninger og miljøstrategier,” siger Palle Thomsen.

Arbejdsmiljøpris uddelt for første gang
Brancheforeningen Danske Byggecentre uddelte i år en helt ny pris, Byggeriets Arbejdsmiljøpris. Prisen gives til en virksomhed, som gennem innovativ produktudvikling bidrager til et bedre arbejdsmiljø. Vinderen blev SWED-MARK A/S, der har udviklet et let-opsætteligt sikkerhedsnet, som forhindrer faldulykker ved tagarbejde.

”Vi skal i byggebranchen sætte endnu mere fokus på det fysiske arbejdsmiljø og begynde at fremme udvikling af løsninger, der både skaber et bedre og et mere sikkert arbejdsmiljø. Med vores nye pris ønsker vi at hylde og inspirere virksomheder til at skabe effektive løsninger, der imødekommer de stadig stigende krav til et godt arbejdsmiljø på byggepladsen,” siger Palle Thomsen.

VINDERNE AF BYGGERIETS KLIMAPRISER 2020

Byggeriets Klimapris
Kingspan Insulation ApS

Prisen går til Kingspan Insulation ApS for deres Net-Zero Energy-strategi.

Net-Zero Energy er en ambitiøs klimastrategi, der skal gøre firmaets 140 fabrikker CO2-neutrale i 2020. Kingspans nye Kooltherm-fabrik i Sverige på 18.000 kvm. ventes snart at være klar til at levere isolering, der er produceret på 100 pct. vedvarende energi, til Danmark og resten af Norden.

Byggeriets Energipris
Lindab A/S

Prisen går til Lindab A/S for produktet SolarRoof.

SolarRoof er et kliktag med integrerede solceller og er resultatet af mange års erfaring som leverandør af ståltage kombineret med den nyeste teknologi inden for solenergi.

Byggeriets Miljøpris
Xella Danmark A/S

Prisen går til Xella Danmark A/S for produktet Xella Big Bags og genbrugsbyggeblokken Silent+.

Silent+ er en spændende genbrugsløsning, hvor byggeaffald i form af porebeton-rester returneres og genbruges i en ny porebeton-byggeblok.

Byggeriets Arbejdsmiljøpris
SWED-MARK A/S

Prisen går til SWED-MARK A/S for produktet Net-Op.

Net-Op er et let-opsætteligt sikkerhedsnet, som forhindrer faldulykker ved tagarbejde. Produktet vejer kun 14 kg, kan være i enhver håndværkervarevogn og skaber et trygt og sikkert arbejdsmiljø ved tagarbejde.

 

Kingspan Insulation med Byggeriets Klimapris. Pressefoto.