Dette indhold er sponsoreret

Sommerferien byder altid på et væld af muligheder, hvor verden står åben. Sommermånederne er lange, og der er rigeligt med spændende ting at lave. Mange vælger at tilbringe deres velfortjente sommerferier i udlandet i sydens sol eller ved en anden eksotisk feriedestination. Andre vælger at tage en tur i sommerhus eller at erobre en af de hyggelige campingpladser rundt omkring i landet. En anden fed måde at drage på ferie på er med autocamper. Her er hele familien samlet et sted, og så er det blot at parkere køretøjet for at slå lejr. Det er en utrolig befriende og hyggelig måde at se Danmark på.

Ejer du ikke en autocamper, kan du leje den i løbet af sommeren. Ellers kan du gøre et større køb og investere i din egen autocamper hos Bilhandel.dk via dette URL. Når du så har besluttet dig for denne spændende og praktiske ferieform, så er det blot at beslutte, hvor turen går hen. Her kunne et rigtig godt bud være Roskilde og omegn. Byen er flot beliggende ved Roskilde Fjord centralt på Sjælland. Det er en by med en rig historie og et livligt kulturliv. Her vil du bestemt ikke fortryde at bruge et par dage af din sommertur. Er du en smule i tvivl om, hvad der er værd at se i Roskilde og omegn? Så kommer her seks gode steder i Roskilde og omegn til dig, der er på tur i en autocamper. Så er det blot ud på landevejene og afsted!

Lejre forsøgscenter
Et stenkast uden for Roskilde ligger Lejre forsøgscenter, der nu bedre er kendt som Sagnlandet Lejre eller Land of Legends på engelsk. Her finder du en autentisk vikingeby, der fungerer lidt ligesom en forlystelsespark eller et interaktivt museum. Ved den populære turistattraktion, kan du opleve vikingehaller, se våben blive smedet, fodre dyr og lave dit eget mel. I sandhed en spændende dagsoplevelse. Især for de mindste i familien.

Roskilde gågade
Dernæst kan i passende vende snuden mod Roskilde og parkere nær den livlige gågade i midtbyen. Her finder i alskens forskellige butikker, restauranter og cafeer. Her er næsten alt, hvad hjertet begærer for alle i familien. Atmosfæren er hyggelig, og der er også spillesteder, museer og andet inden for rækkevidde. Her kan i snildt få et par timer til at gå på en af jeres feriedage.

Roskilde Domkirke
Nærmest i forbindelse med gågaden, kan i tage en mindre afstikker, hvor i hurtigt støder på den kolossale Roskilde Domkirke. Kirken tårner 83 meter op i luften og er en af danmarks vigtigste monumenter overhovedet. Kirken bruges stadig til gudstjenester og andre kirkelige arrangementer. For en mindre indgangspris kan i se kirkens indre og beundre kirken og dens flotte kapeller. Ydermere er flere af Danmarks mest kendte regenter begravet ved kirken. Her kan man dykke ned i den spændende historie om vores alle sammens konger og dronninger gennem tiden.

Roskilde Havn og Vikingeskibsmuseet
En af Roskildes absolutte samlingspunkter er Roskilde Havn og Vikingeskibsmuseet beliggende ud til skønne Roskilde fjord. Vikingeskibsmuseet består af en stor betonhal, der huser flere forskellige ægte vikingeskibe, der er blevet restaureret, så de står i alt deres pragt med udsigt til fjorden. På museet er der både mulighed for en visuel oplevelse i form af en film, der forklarer skibenes historie. Derefter drager man ud i hallen og betragter skibene. Sidst kan man prøve at komme ombord på et rekonstrueret skib og opleve, hvordan det var at sejle på togt i sin tid. Uden for museet er der en hyggelig havnefront med forskellige cafeer, restauranter og ishuse, hvor der ofte er forskellige sociale arrangementer som for eksempel salsa. For enden af havnen kan man spadsere ud af bådebroerne og betragte de mange forskellige flotte skibe, der ligger til havn i Roskilde. Roskilde Havn er et must-see, hvis du lægger et smut forbi byen.

Roskilde Camping ved Vigen Strand
Leder i efter et sted at parkere autocamperen og sove, så er der intet mere veloplagt end Roskilde Camping ved Vigen strand. En hurtig køretur op ad strandvejen, der ligger i forlængelse af havnen, så støder man på Vigen Strand. Foruden at ligge dejligt ud til fjorden, så ligger der også her en særdeles hyggelig med campingplads. Fjorden er i baghaven, og der er hoppepude, legeplads og andre faciliteter til de mindste. Klart et optimalt sted at spendere natten i autocamperen, før turen går videre.

Ejer du ikke en autocamper, kan du leje den i løbet af sommeren. Når du har besluttet dig for denne spændende og praktiske ferieform, er det blot at beslutte, hvor turen går hen. Foto: ABW
Del på sociale medier