Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2020/09/11 til 2020/09/22.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Butikstyv med hash på lommen – Stationscentret, Roskilde

Kl. 18.47 blev en 27-årig kvinde fra Ballerup sigtet for butikstyveri, da hun havde stjålet kaffe, fire energidrik og en cardigan i Føtex. Hun blev opdaget af personalet, som kontaktede politiet, idet hun foruden tyvekosterne havde en plade hash på sig. Patruljen sigtede kvinden for narkobesiddelse og beslaglagde hashen, som blev kontrolvejet til lige knap 100 gram. Kvinden fik herefter lov til at gå, men kan forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres. Butikken fik varerne retur og havde intet erstatningskrav.

Brand på genbrugsplads – Vestre Hedevej, Roskilde

Kl 02.23 fik politi og brandvæsen et alarmopkald om, at der var røgudvikling på genbrugspladsen på Vestre Hedevej. Det viste sig, at der var ild i en stor bunke haveaffald/ træflis, som blev opmagasineret ved en virksomhed. Brandvæsnet gik i gang med det omfattende slukningsarbejde. Røgsøjlen gik lige op i luften og var ikke giftig. Brandvæsnet fik kontrol over ilden, så den ikke spredte sig. Ilden var grundet den omfattende mængde affald ikke let at slukke helt, men kunne ifølge brandvæsnet tage omkring en uge at efterslukke. Politiet har i samarbejde med brandvæsnet fulgt brandforløbet nøje, herunder om der skulle foretages yderligere foranstaltninger end den kontrollerede nedbrænding af oplaget af affald.

Uorden på torvet – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 14.05 rykkede politiet ud til Hestetorvet, idet en formentlig spirituspåvirket kvinde gik rundt og generede de mennesker, som var forsamlet i området til noget live musik. Under anmeldelsen sad hun på en bænk, men råbte og skreg efter de forbipasserende. Politiet fik på torvet kontakt til en spirituspåvirket, 67-årig kvinde fra Roskilde, som blev frihedsberøvet med henblik på anbringelse i detentionen til afrusning. Hun blev nemlig vurderet ude af stand til at tage vare på sig selv, ligesom ro og ordenen blev genoprettet for de tilstedeværende. Kvinden blev ikke sigtet for noget og blev løsladt sidst på eftermiddagen efter nogle timer i politiets varetægt.

Flere ruder knust – Duevej, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 14.50 anmeldte en 45-årig mand fra Viby Sj., at han netop havde hørt et skud og efterfølgende konstateret, at bl.a. bagruden på hans bil var ødelagt. Ingen var kommet til skade, men en patrulje kørte til den private adresse, hvor politiet kunne konstatere, at bagruden på anmelderens bil var ødelagt. Derudover var en rude i garagen ødelagt, ligesom anmelderen oplyste, at noget havde ramt et vindue i huset. Ved nærmere undersøgelse på anmelderens adresse fandt politiet et projektil, som blev sikret som bevis i sagen. Politiet forsøger at få identificeret den person, der formentlig har affyret et skud i området og også for at få klarlagt, om der kunne være tale om et vådeskud. Politiet har ingen øvrige oplysninger om skyderi i området eller tilskadekomst hos nogen.
Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der måtte have hørt eller set noget usædvanligt i området lørdag eftermiddag i relation til sagen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mange biler og personer forsamlet – Industrivej, Roskilde

Kl. 20.27 fik politiet en anmeldelse om, at en del biler og personer var forsamlet i industrikvartet, hvor kap- og væddeløbskørsel måske kunne risikere at blive afviklet senere. En patrulje kørte til området, hvor politiet talte op mod ca. 50 biler og med to-fire personer i eller ved hver bil. Der foregik ikke kap- eller væddeløbskørsel i området, og det var politiets indtryk, at man var forsamlet i området for at vise køretøjer frem for hinanden. Ud fra de konstaterede forhold fandt politiet ikke grundlag for at sigte nogen for noget, men forblev dog lidt i området for at holde øje med de tilstedeværendes adfærd.

Spiritus-/narkokørsel – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 04.43 anholdt og sigtede politiet en 30-årig mand fra Greve for kørsel i en personbil i både spiritus- og narkotikapåvirket tilstand. Han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer (mistanke om kokain).

Brandundersøgelse – Trekroner Forskerpark, Roskilde

Kl. 05.02 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand i en træhytte ved Trekroner-søen. Det viste sig, at træhytten var placeret ved siden af en bålplads, men nogen havde tilsyneladende startet en mindre brand inde i træhytten. Efter brandvæsnets slukningsarbejde kunne politiet konstatere, at der var sodskader indvendigt i hytten. Politiet har nu optaget rapport om branden i et forsøg på at klarlagt brandårsagen og hvem, der kan stå bag den uhensigtsmæssige afbrænding i området.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget i området forud for anmeldelsen om branden ved træhytten. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Søndag – mandag:

Beruset mand anholdt – Hersegade – Roskilde

Kl. 23.07 fik politiet en melding om uro ved en beværtning. Da politiet kom frem til stedet, traf de en 18-årig mand fra Frederikssund, som optrådte truende og nægtede at følge politiets anvisninger. Manden, som var påvirket af alkohol, blev anholdt og var i politiets varetægt frem til kl. 04.00, hvor han blev løsladt til gaden.

Flere anholdte efter tumult – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 13.52 kom et alarmopkald om slagsmål på Hestetorvet foran en bagelshop. Flere personer sloges, og der var blevet anvendt peberspray på stedet. Politiet kørte talstærkt til stedet, hvor i alt seks personer- alle fra Roskilde – blev anholdt for at have medvirket til tumult, mens politiet fik afklaret omstændighederne.

Tre mænd sad uden for bagelshoppen og spiste, da to kvinder og en mand kom forbi. Et forkert blik fra en af de forbipasserende startede en uoverensstemmelsen mellem de to grupper, og der opstod tumult. Afhøringer af parter/vidner og gennemgang af videoovervågning fra stedet fik klarlagt hændelsesforløbet.

En 27-årig mand blev sigtet for vold ved at have skubbet og brugt peberspray mod en 23-årig kvinde og en 35-årig mand. Den 23-årige kvinde blev ligeledes sigtet for at have anvendt peberspray og den 35-årige mand blev sigtet for at have truet med en kniv og slået med en stol mod den 27-årige og hans to venner på 20 og 26 år. Foruden sigtelserne om vold, blev de tre som havde anvendt pebersprays og truet med kniv sigtet for ulovlig våbenbesiddelse. Foruden de sigtede blev den 20-årige, den 26-årige og en 43-årig kvinde anholdt, men de blev ikke sigtet i sagen. Alle de anholdte blev taget med til stationen, men løsladt efter endt afhøring, da der ikke var grundlag for at fremstille nogen i grundlovsforhør. Ingen personer kom alvorligt til skade ved episoden. De sigtede vil senere høre mere fra politiet i sagerne.

Krydsende cyklist ramt af bil – Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 07.24 fik politiet anmeldelse om, at der netop var sket et uheld, da en cyklist krydsede Søndre Ringvej, hvor han blev ramt af en bilist. Cyklisten, en 50-årig mand fra Roskilde, trak ud på kørebanen foran en standset lastbil, som var i gang med at læsse varer af ved en tankstation. Han krydsede vejen overså han en bilist, som kom kørende fra vest. Bilen, som blev ført af en 35-årig mand fra Rødovre, ramte den 50-årige, så han faldt og slog sig. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor cyklisten blev kørt til sygehuset til kontrol. Den 50-årige slap fra uheldet med knubs. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne omkring påkørslen.

To 12-årige taget for butikstyveri – Stationscentret, Roskilde

Kl. 16.40 blev en patrulje sendt til Føtex, hvor personalet havde tilbageholdt to 12 årige børn, som havde stjålet make-up, tøj og slik til en samlet værdi af 1149 kr. Personalet havde bemærket børnene i make-up afdelingen, hvor pigen lagde make-up i sin kurv, og de gik begge ind i prøverummet. Da de to forlod prøverummet manglede der mange varer fra kurven. Børnene blev tilbageholdt efter de havde forladt kassen uden at betale. I en medbragt taske fandt personalet tre T-shirts, en 10 pak strømper, diverse make-up redskaber og en æske Toffifee.

Politiet traf de to 12-årige, en dreng og en pige, fra Ringsted, som erkendte tyveriet. Butikken fik varerne retur og havde derfor ikke et erstatningskrav. Børnene er under den kriminelle lavalder, og kan derfor ikke straffes. Politiet kontaktede børnenes forældre, som kom til stedet og hentede dem. De sociale myndigheder blev orienteret om sagen.

Vidner søges til vold – Stationscentret, Roskilde

Kl. 20.49 fik politiet anmeldelse om, at et slagsmål imellem en gruppe af unge mænd var i gang på stationscentret ud Føtex. Da en patrulje kom frem, traf de to unge mænd som kommet til skade og blødte fra hovedet. En ambulance kom til stedet, hvor de to unge mænd på 17-årig fra Roskilde og en 16-årig fra Viby Sj, blev tilset. De blev efterfølgende behandlet på skadestuen for overfladiske skrammer.

Den 16-årige havde kort forinden haft en kontrovers bekendt foran restauranten “Spise Station” på Stationscentret nr. 1. Han forlod stedet, men blev straks efter opsøgt af den bekendte, som var sammen med flere andre unge mænd. Den 16-årige blev overfaldet med slag og spark, men det lykkedes den 16-årige at stikke af og tilkalde den 17-årige.

Gruppen fra tidligere opsøgte de to venner igen foran Føtex, hvor de blev overfaldet med slag og spark. Overfaldsmændene stak herefter af fra stedet på el-løbehjul i østlig retning mod stationscentret.

Gruppen beskrives som: Mænd, mellemøstlige af udseende, 15-16 år.

To af mændene i gruppen beskrives desuden som:
A: Kraftig af bygning, 165-170 cm høj, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Gedeskæg, Talte: Arabisk. Iført en rød/hvid hættetrøje.
B: Spinkel af bygning, 170 cm, Hudfarve: Brun, Hårfarve: lys, Hårlængde: Kort, Talte: Arabisk, Iført: sort hættetrøje. Medbragte el-løbehjul.

Politiet efterforsker nu sagen for at forsøge at finde frem til den bekendte og de unge mænd, som han var i følgeskab med. Vidner som har overværet optrinnet foran restauranten ud for nr. 1 eller senere ved Føtex tirsdag aften ca. kl. 20.35-20.49, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Uorden på perronen – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 12.53 fik politiet en anmeldelse fra en rejsende om, at en formentlig spirituspåvirket mand havde stået og tisset på perronen på Roskilde togstation. Den rejsende havde sammen med andre påtalt dette, hvorefter manden fik en truende attitude over for dem. Da en patrulje kom til området, stak manden af i løb i retning mod Algade og tog undervejs en meget iøjnefaldende trøje af undervejs. Politiet fandt dog frem til manden ved Algade og påtalte adfærden over for en 51-årig mand fra Borup. Han blev opfordret til at tage hjem, så han ikke forstyrrede andre i Roskilde med sin adfærd.

Aktion mod udnyttelse af mennesker – Roskilde / Ringsted / Greve

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjælland Politi deltog mandag i en fælleseuropæisk Europol-indsats mod menneskehandel og mulig udnyttelse af menneskers arbejdskraft i den forbindelse. I aktionen deltog også Arbejdstilsynet og Center mod Menneskehandel, når myndighederne aflagde besøg hos forskellige virksomheder, hvor der måske kunne være mistanke om udnyttelse af arbejdskraften eller menneskehandel.
I Roskilde by fik to virksomheder inden for autobranchen og en massagevirksomhed et uanmeldt besøg, hvorunder de udenlandske personer, som myndighederne traf, blev kontrolleret uden at finde grundlag for at mistænke hverken dem eller virksomhederne for udnyttelse af dem.
I Ringsted by fik en restauration et besøg, men også her fandt myndighederne ikke grundlag for at gribe ind over for udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft.
Myndighederne fortsatte sidst på dagen videre til Greve, hvor et indkvarteringssted for udenlandske personer fik et besøg for at kontrollere, om man boede under acceptable forhold. Også ved dette besøg fandt ingen af myndighederne grundlag for at foretage sig yderligere.

Butikstyv var efterlyst i forvejen – Stationscentret, Roskilde

Kl. 19.19 anmeldte personalet i supermarkedet Føtex, at en mand var tilbageholdt som mistænkt for at have stjålet varer fra supermarkedet. Politiet fik kontakt til en 38-årig mand fra Roskilde, som var tilbageholdt efter tyveri af to deodoranter til en værdi af 180 kr., idet han ikke havde betalt for dem, inden han forlod supermarkedet. Den 38-årige var i forvejen efterlyst af politiet, idet han tidligere var udeblevet fra et retsmøde i fogedretten i Roskilde i anledning af et økonomisk mellemværende med en kreditor. Han blev derfor frihedsberøvet og anbragt i et arresthus for overnatning, inden politiet tirsdag formiddag afleverer ham i fogedretten. Senere kan han så forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af butikstyverisagen fra Føtex.

Vold – Jernbanegade/Hestetorvet, Roskilde

kl. 23.15 kom to venner op at skændes og der opstod skubberi imellem mændene. Den ene mand, en 27-årig mand fra Roskilde, slog den anden i hovedet, så han mistede balancen og faldt bagover. Den 42-årige mand faldt til jorden og slog hovedet ned i en brosten, hvor han besvimede. Politi og ambulance blev sendt til Hestetorvet, hvor den 27-årige havde forladt stedet. Den 42-årige mand havde slået sit hoved så kraftigt, at lægehelikopteren blev tilkaldt, og manden blev fløjet til Rigshospitalet i kritisk tilstand.

Politiet søgte herefter den 27-årige, som var mistænkt for at have forøvet vold mod den 42-årige. Han blev truffet på Københavnsvej, hvor han blev anholdt og sigtet for vold. Han blev taget med til politistationen, hvor han blev afhørt til sagen. Sagen blev juridisk vurderet, og der blev ikke fundet grundlag for at fremstille den 27-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt lørdag formiddag. Lørdag fik politiet melding om, at den 42-årige var vågnet op, og at han efter omstændigheder havde det godt. Han havde ikke pådraget sig alvorlige skader og blev udskrevet fra sygehuset søndag. Ved episoden var begge mænd påvirket af spiritus. Politiet vil nu foretage afhøring af den 42-årige og genafhøring af den 27-årige. Herefter vil de to høre mere i sagen, når den skal afgøres.

Brand ved shelter – Trekroner Forskerpark, Roskilde

Kl. 14.09 rykkede brandvæsnet ud til en mindre brand i et shelter. Branden blev slukket af brandvæsnet, men der skete skader på nogle få brædder i en slags bænk ved shelteret. Politiet fik under efterforskningen oplysninger om, at en mand var set løbe væk fra området kort inden, at brandvæsnet var blevet tilkaldt. Politiet ledte efter manden, der blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 20-25 år, ca. 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: skæg, Iført: Sort hættetrøje, blå shorts, lange, sorte sokker og mørke sko, men politiet fandt ham ikke. Den mistænkte formodes at have en rolle i forbindelse med branden i bænken ved shelteret, hvor der også lå lidt brændbart skrald.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket den mistænkte i området i forbindelse med brandens opståen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Cykelrytter ramt i højresving – Store Valbyvej, Himmelev, Roskilde

Kl. 12.57 skete et sammenstød imellem en bilist og en cyklist på Store Valbyvej, da bilisten svingede til højre ind ad en indkørsel. Bilisten, en 74-årig mand fra Roskilde, havde godt bemærket cykelrytteren, som kørte i samme retning, men vurderede at han godt kunne nå at svinge. Det gik ned ad bakke på stedet, og bilisten fejlbedømte cykelrytterens høje hastighed. Cyklisten kørte ind i bilens højre side af fronten, så han røg over kølerhjelmen og landede i græsrabatten. Cyklisten slap heldigt fra uheldet og kunne kort efter rejse sig op. Han havde ikke pådraget sig alvorlige skader, men slap fra uheldet med knubs. Politiet kom frem til stedet, for at optage rapport om højresvingsulykken. Cyklen fik skader på forhjulet og bilen blev skrammet på fronten. Den 74-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen om vigepligtsforseelsen.

Indbrud i perioden

Fasanvænget, Jyllinge
Gøgevej, Jyllinge
Egeholmen, Gundsømagle, Roskilde

Foto: ABW