Lørdag kommer til at handle om at samle affald – specielt i og omkring Roskilde Fjord, oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

Miljøminister Lea Wermelin og præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, besøger Roskilde Havn for at åbne DN’s årlige dag for affaldsindsamling.

Samtidig sætter kommunen specielt fokus på at holde Roskilde Fjord og Isefjord fri for affald. Det sker med projektet Affaldsfri Fjord, hvor ca. 250 frivillige vil samle affald ind 7 forskellige steder langs fjorden.

Åbningen af Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling sker den 19/9 ved Vikingeskibsmuseet, hvor Borgmester Tomas Breddam byder velkommen til Roskilde, hvorefter alle deltagere går på affaldsjagt. Roskilde Frømandsklub er i vandet og finder affald på fjordbunden.

Samtidig starter projektet Affaldsfri Fjord, hvor der bliver samlet ind syv steder: Østskoven ved Skibby, Ejby Havn, Herslev strand, Boserup Skov, Roskilde Havn, Lille Valby strandpark og Jyllinge.

Ca. 250 frivillige får udleveret affaldssække, gribestænger og handsker og går i gang med at gøre kysterne affaldsfri. De har alle tilmeldt sig via hjemmesiden affaldsfrifjord.dk

Det er Roskilde Kommune, der sammen med Lejre Kommune, Roskilde Oplevelseshavn og Nationalpark Skjoldungernes Land, på den måde har sat fokus på at holde Roskilde Fjord og Isefjord fri for affald.

Pressefoto