Dette indhold er sponsoreret

Når du står og skal til at have en ny bil, er der mange muligheder. Du kan vælge at lease, købe en helt ny bil, eller købe brugt ved en bilforhandler eller en privatperson. Vælger du at købe en brugt bil fra en privatperson, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på, at alt er som det skal være. Her er der nemlig ingen reklamationsret eller garanti, bilen købes i stedet som beset, og så er der ikke meget at gøre, hvis noget ikke er som det skal være efterfølgende. Det er derfor også vigtigt at have styr på visse ting, som eksempelvis slutsedlen. Du kan læse mere om vigtigheden af en slutseddel via dette link https://nembilhandel.dk/slutseddel. Læs videre i artiklen og få flere gode råd til, hvordan du kommer bedst gennem en privat bilhandel.

Find ud af hvad dit behov er
Før du tager ud og kigger på biler, er det vigtigt at vide hvad du egentlig har behov for, og råd til. Sæt dig ned med et excelark, og få styr på tallene. Det er vigtigt at være sikker på, at du ikke blot har råd til det engangsbeløb som bilen koster, men også de efterfølgende udgifter, som følger når man har bil. Der skal være penge til forsikring, vedligeholdelse, grøn ejerafgift og selvfølgelig brændstof. Der er jo ingen grund til at spilde tid på at kigge på en bil, som du alligevel ikke vil have råd til at køre rundt i efterfølgende. Det bliver altså meget nemmere at sortere fra, så snart du har styr på dit budget, og hvad du egentlig har til rådighed til selve bilkøbet, og de udgifter som følger med.

Tag dig tid
Når du har fundet frem til dit rådighedsbeløb skal du stadig have lidt tålmodighed. Lad være med at gå ud og købe den første og den bedste bil. Tag dig tid og tjek markedet ud over en periode. På den måde får du et meget bedre overblik over hvad der er at finde på markedet, samt hvilke ting du kan tillade dig at forvente følger med i dit køb, og hvornår prisen er fair. Det gør det nemmere for dig at gennemskue når prisen er enten al for høj, eller så lav, at det er for godt til at være sandt.

Undersøg bilen
Når du har fundet en bil du synes er interessant og som du gerne vil kigge nærmere på, er der nogle ting du selv kan tjekke efter, når du er ude at se og prøvekøre bilen. Lyt eksempelvis efter mislyde fra motoren – det kan hurtigt løbe op i dyre reparationer, hvis der er noget galt her. Derudover er det en god idé at kigge forruden grundigt efter, og sikre at der ikke er stenslag. Sørg også for at tjekke dækkene efter, både om det er de samme dæk på alle hjulene, men også hvor slidte de er. Hvis de er så slidte at der snart skal skiftes dæk, kan du jo efterspørge et afslag i prisen. Slutteligt er det smart at tjekke bilens A/C-anlæg, både kulde og varme, og bilens sædevarme. Det kan hurtigt løbe op, hvis A/C-anlægget skal repareres, og sædevarmen er også en dyr fornøjelse at fikse.

Tjek bilens synsrapport
Husk også at tjekke bilens synsrapport. Hvis bilen er mere end fire år gammel kan du få adgang til dem online. Her kan du både se om bilen tidligere ikke har været godkendt, og om der skulle ske at være noget fusk med kilometertælleren. Der er nemlig nogle som er uheldige med, at bilen har fået skruet dens kilometertæller tilbage, så det ser ud som om den har kørt mindre end den egentlig har. Ved at tjekke bilens synsrapport får du altså et godt overblik over bilen, og om tingene er som de skal være.

Prut om prisen
Når du har fundet den helt rigtige bil, kan du altid give det et skud med at prutte om prisen. Måske du kan få ekstra dæk med i købet, eller et lille afslag hvis der er nogle småting i vejen med bilen. Det vigtigste er, at du får udarbejdet en slutseddel, så der ikke er nogen tvivl fra hverken køber eller sælgers side om, hvilken aftale der gælder.

Når du har fundet en bil du synes er interessant og som du gerne vil kigge nærmere på, er der nogle ting du selv kan tjekke efter, når du er ude at se og prøvekøre bilen. Foto: ABW