En gruppe på 12 unge i alderen 14-20 år, har det sidste halve år under vejledning af bl.a. Gimle og RIA kollektivet, udviklet og planlagt Optakt.

Optakt er en alkoholfri endagsfestival for alle glade unge musikelskere i alderen 13-20 år, som samskabes på planlægnings- og udviklingsniveau af en gruppe unge fra Roskilde og Egedal. Levendegjort af Ria kollektivet, Gimle og Tuborg Fonden. Optakt udspringer af et ønske fra de unge, om en læringsplatform inden for særlig eventproduktion, og et mødested hvor unge i området introduceres og involveres i musikkens mange etablerede musikfællesskaber.

Optakt og Gimle inviterer ind til koncerter med nogle af de bedste ungdomsbands fra de forskellige lokale musikfællesskaber, kurateret af vores unge musikudvalg. De optrædende bands, med egen skrevet materiale, er særlig kurateret via ansøgningsrunder. For at løfte niveauet og ønske om at give noget til musikken, har bandsne modtaget performens coaching fra Kristian Kock, samt haft produktionsøver på Gimle, under professionel vejledning.

Programmet er bevidst bredt genre repræsenteret med Musikstarter showcase, Mundlam, Global Darkness, Flen/Zana/Ego/Lucas Writes, Keido og afrundingsvis Andreas Odbjerg et af Danmarks allerstørste sangskrivertalenter lige nu. Alt sammen kan opleves til Optakt på Gimle den 12. september

Pressefoto af Bandet Keido, Bandet Keido under vejledning af Christian Kock samt Bandet Mundlam, bestående af Mynte Lætgaard og Mikkel Søndergaard.