Chuck Brodsky er en af USA’s fineste, nulevende folk-sangskrivere og en formidabel musikalsk historiefortæller. På søndag præsenterer foreningen folk roskilde ham på Gimle, men det har ikke været uden udfordringer at få amerikaneren på scenen dette efterår.

Chuck Brodsky har overvejet det nøje. Og han har taget et valg. Han spiller sine planlagte koncerter i Danmark på trods af usikre tider i sit hjemland, og på trods af de covid-19-restriktioner, der gør det mere besværligt end sædvanligt at komme til Danmark. Det forklarer han i opslag på Facebook, hvor han også gør det klart, at han er nervøs, men at han bliver nødt til at tage af sted. Selv siger Chuck Brodsky:

”Jeg har tilbragt meget tid i Danmark gennem årerne, og jeg stoler på, at jeg vil være (og føle mig) sikker der. Når jeg lander, bliver jeg testet i lufthavnen. Min danske bookingagent har elskværdigt inviteret mig til at bo hos sig, for at jeg kan være i karantæne i 72 timer, mens jeg venter på resultaterne. Bortset fra chancen for at tjene lidt, er dette også en mulighed for mig for at få en kort, men dyrebar smagsprøve af, hvordan livet var i ”gamle dage”. Det kan muligvis blive den sidste smagsprøve jeg får i meget, meget lang tid. Så jeg tager afsted. Det bliver jeg nødt til. En sidste tour. For gamle dages skyld. Og når jeg kommer hjem, putter jeg mig selv i karantæne”.

En gammel kending i Roskilde
”Helt tilbage i 2004 – mens folk roskilde lavede koncerter på det gamle Gimle i Ringstedgade, havde vi en koncert med Chuck Brodsky – som jeg tror, alle tilstedeværende mindes med den samme glæde, som vi i bestyrelsen gør. Da vi så opdagede, at han skulle turnere i Danmark dette efterår, sprang vi straks til. Det bliver en herlig aften fyldt med meningsfulde sange, som Chuck tilsyneladende glæder sig lige så meget til, som vi gør,” fortæller Lene Buch, der er formand i folk roskilde.

Når Chuck går på scenen på Gimle søndag, så er det med den sædvanlige tørre og skarpe (ofte sorte) humor, og med en underliggende varme og medfølelse skildrer han almindelige mennesker, der blot forsøger at komme gennem dagligdagen med lidt værdighed. Gæsterne kan forvente stærke, sjove og ærlige sange med enkle og iørefaldende melodier, som evner at få publikum til at trække på smilebåndet eller sidde med en klump i halsen – nogle gange begge dele samtidig.

TID: Søndag, d. 13. september 2020 kl. 19.30. Dørene åbnes kl. 19.00.
STED: Tanken, Gimle, Helligkorsvej 2, 4000 Roskilde
PRIS: 115 kr., 125 kr. i døren.
Billetter via www.gimle.dk

Pressefoto