Selv om plejecentrenes medarbejdere har gjort deres bedste for beboerne på plejecentrene, har savnet efter hverdagen været stort under corona-nedlukningen. Men heldigvis er der igen blevet mulighed for at komme ud. Ønskerne har været mange og kreativiteten stor. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelse.

John er klar til en tur i svæveflyveren. Foto: Roskilde Kommune

Beboerne på Roskildes plejecentre er nogle af dem, der betaler en høj pris under corona. De har undværet besøg i mange måneder og tilbud om aktiviteter har været på et minimum. Som et lille plaster aftalte et bredt flertal i Folketinget for en måneds tid siden en sommerpakke. Den indeholdt blandt andet midler til ekstra ture for plejehjemsbeboere. Beboere på Roskilde Kommunes plejecentre har både presset honning, fløjet i svævefly og spist rå mængder is og pølser: – Jeg er slet ikke i tvivl om, at nedlukningen har påvirket beboernes trivsel negativt. Det fortæller de jo selv. De har savnet deres kære. Derfor giver det god mening at sætte ekstra fokus på gode oplevelser, og det glæder mig usigeligt meget, når jeg ser alle de fantastiske oplevelser, beboerne har fået, siger Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

Dyr i kunsten.
Udover pandekagebagning i det fri og diverse skovture har der også været ture til Sagnlandet Lejre og Andelslandsbyen i Holbæk. Dog var det kun sidstnævnte, der bragte minder frem, og der blev snakket om alt fra husmandssteder til købmandsbutikker. Kunstmuseet Arken blev også besøgt, og det blev en oplevelse under overskriften “Dyr i kunsten” med knald på former og farver.

Kaninen AC flytter ind på Astersvej
Beboerne på Asterscentret lider af svær demens, og for dem er vilde ture ud af huset ikke det rigtige. I stedet har plejecentret gjort i småture og fx haft softicemaskine en hel weekend og en pølsevogn til et hygge-i-haven-arrangement. Endelig er en særlig beboer flyttet ind i slutningen af august. Kaninen AC. Forhåbentlig kommer den til at skabe en masse glæde for beboerne.