Coronakrisen har fået ledigheden til at stige i Roskilde. Det kan særligt mærkes på jobcenteret, hvor der bliver løbet ekstra stærkt for at hjælpe de mange nye ledige. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Siden regeringen lukkede Danmark ned den 11. marts, er arbejdsløsheden vokset, og 600 flere borgere er blevet ledige i Roskilde. Det viser den seneste opgørelse fra august. Det er en stigning på 40 pct. siden marts måned. Sidste år, i samme periode, var der kun 100 nye ledige.

De mange nye ledige kan også mærkes på jobcenteret. Det fortæller formanden for Roskildes Beskæftigelsesudvalg, Bent Jørgensen: – Det er klart, at det er en svær situation for mange. Det gælder både for dem, der har mistet deres job på grund corona, og for dem der har mistet det af andre årsager. Men vi gør alt, hvad vi kan for, at de ledige kommer tilbage på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt, forklarer han.

Alle skal have et godt CV.
Selvom presset for tiden er særlig stort, knokler jobcenterets medarbejdere med at give de ledige den bedste vejledning, så de igen kan komme i arbejde. Blandt andet er der et stort fokus på hjælp til og rådgivning i forhold til CV og ansøgninger, så de pågældende borgere er bedre rustet til fremtidig jobsøgning: – Vi har tidligere oplevet, at ikke alle får skrevet et godt og ordenligt CV. Det skal der laves om på, og derfor er det også noget af det, som jobcenteret har ekstra fokus på, siger han.

Handel, service og transport er hårdt ramt.
En stor del af de nye ledige har arbejdet inden for handelsbranchen, transportbranchen, rengøringsbranchen og den operationelle servicebranche, der alle har været særligt hårdt ramt. Derudover har også rejsebranchen været hårdt presset, efter regeringen valgte at lukke grænserne, hvilket også har gjort mange arbejdsløse.