Set i lyset af den aktuelle stigning i antallet af coronasmittede i Danmark, har Roskilde Kommune besluttet at aflyse Frivillig Fredag i 2020. Det oplyses i en pressemeddelse

Pressefoto Roskilde Kommune

‘Jeg vil rigtig gerne hylde alle de fantastiske mennesker, der bidrager til, at Roskilde Kommune er alle tiders. Men det er ikke forsvarligt at samle mange frivillige ildsjæle til en fejring, når vi kan se en stigning i smittetallet og derfor fortsat skal holde afstand. Desværre!’, siger borgmester Tomas Breddam. 

Skulderklappet til de mange foreninger, som gør en stor indsats med deres frivillige arbejde, var i år planlagt til den 25. september, som afslutning på Frivilliguge 39. Om dagen med et arrangement for de frivillige sociale foreninger og senere med et aftenarrangement for hele frivillige Roskilde. Aflysningen gælder både dags- og aftenarrangementet.

Frivilligugen gennemføres i det omfang, det er forsvarligt, ligesom Roskilde Kommune også i år uddeler priser til de foreninger, der har gjort en særlig indsats med deres frivillige arbejde. Det vil blot ske i andre former end normalt.

Generelt er der i øjeblikket i Roskilde Kommune skærpet opmærksomhed på at hindre smittespredning, blandt andet ved at undgå større forsamlinger.

Fakta om Frivillig Fredag.

Frivillig Fredag har været en tradition i Roskilde siden 2011, og har derfor 10 års jubilæum til næste år. Her har Roskilde Kommune, i samarbejde med Roskilde Festival, hvert år givet et stort skulderklap til de mange foreninger, som gør en stor indsats med deres frivillige arbejde.

Fejringen er kulmination på de mange arrangementer i uge 39 for frivillige, foreninger og folk der arbejder med frivillighed. Programmet er skabt i samarbejde mellem en række lokale aktører – og bliver altså i 2020 afviklet i det omfang, det er forsvarligt.

Fejringen har i mange år foregået i Roskilde Kongrescenter og nåede i 2019 op på næsten 700 gæster.