Sundhed, sved på panden og fællesskabet i Snoldelev har fået et løft. Borgmesteren og beboerne har netop indviet nye udendørs fitnessredskaber. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelse.

Pressefoto Roskilde Kommune

Det er en zebraby-arbejdsgruppe, der har været drivkraften bag fitnessredskaberne. Gruppen består af lokale borgere fra Snoldelev, Grundejerforeningen Sandhøj og medarbejderne i Roskilde Kommunes Zebraby-projekt. Men de nye redskaber er tilgængelige for alle og kommer hele byen til gode.

”Dette projekt er et eksempel på, hvor meget der kan komme ud af at gå sammen i sit lokalsamfund og samarbejde om, at få ting til at ske. Arbejdsgruppen har lagt virkelig meget god energi i projektet og sammen med Grundejerforeningen er de nu lykkedes med at skabe en merværdi i hjertet af en allerede dejlige by – til glæde for alle og med tæt afstand til alle”, sagde borgmester Tomas Breddal ved indvielsen.

Fitnessområdet ligger lige ved legepladsen, og på den måde skaber det et samlingspunkt for udendørs aktivitet for både store og små. ZebraBy er et koncept, der skal udvikle områder gennem gode ideer og samarbejde på tværs af lokalområdet. Ideerne skal gro frem inspireret af hverdagen og livet i området.

Ud over fitnessområdet er der flere andre gode projekter i Snoldelev, som allerede kører eller er ved at tage fart: Der strikkes fælles en gang om ugen, der planlægges en hundeindhegning, der arbejdes på stier i lokalområdet og meget mere.