Opdatering omkring genåbning af Børnehuset Trekroner, i en pressemeddelse af Roskilde Kommune.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk / Dit Roskilde

Efter samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed er det nu sikkert at genåbne Børnehuset Trekroner. Børnehuset Trekroner har været lukket siden lørdag, da en central medarbejder var testet positiv for Covid-19, og alle børn og medarbejdere i den forbindelse skulle testes for at hindre smittespredning.

Børnehuset Trekroner genåbner i morgen med normal åbningstid, og børnene kan være i deres normale grupper. Alle børn, der er testet negativ eller har været hjemme i syv dag, og ikke har udvist symptomer, kan vende tilbage til en normal hverdag i Børnehuset.

Nyhed fra lørdag den 15. august: Børn og medarbejdere fra Børnehuset Trekroner skal testes for corona.
Alle både børn og medarbejdere skal tests for corona i Børnehuset Trekroner, da central medarbejder er testet positiv. Som konsekvens af dette lukkes Børnehuset fra mandag den 17. august.

Da en medarbejder i Børnehuset Trekroner er blevet testet positiv for covid-19 er 81 børn og 20 medarbejdere i daginstitutionen Børnehuset Trekroner blevet sendt hjem i selvisolation, indtil de kan påvise en negativ coronatest.

Roskilde Kommune har rådført sig med Styrelsen for Patientsikkerhed og må på den baggrund bede alle både børn og medarbejdere i Børnehuset Trekroner om at blive testet for corona.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at forældrene i Børnehuset også kan vælge at holde deres børn isoleret i syv dage, og er børnene efterfølgende symptomfrie, fungerer det også som en negativ test – og de kan derefter komme i institution igen. – Det er en ærgerlig situation, men vi håber, at vi har handlet hurtigt og ordentligt, så vi begrænser smittespredningen og snart kan åbne institutionen igen, siger borgmester Tomas Breddam. – Det minder os samtidig om, hvor vigtigt det stadig er, at vi alle sammen har fokus på at forebygge smittespredning, og husker god håndhygiejne og afstand, siger borgmester Tomas Breddam.

Alle med et barn i Børnehuset Trekroner opfordres til at orientere sig på Famly, hvor Roskilde Kommune også har sendt et link med anvisninger fra Sundhedsstyrelsen.