Som den fjerde af fem forestillinger af gadeteater i juli måned præsenterer Roskilde Teater i samarbejde med Roskilde Kommune onsdag den 22 juli kl. 16 Dansk Rakkerpak med RICKSHAW.

Pressefoto: Rickshaw

En svedende rickshawchauffør med en imperialist på bagsædet. Et klassisk symbol på den hvide mands overlegenhed over for de uciviliserede fremmede. Det er sort og hvidt. Det er enkelt. Det har et strejf af fortidighed over sig og er i hvert fald noget, der kun foregår under fjerne himmelstrøg – eller hvad?

Rickshaw er en historie om udbytning og forandring, som publikum umiddelbart kan forholde sig til. Fortalt i et internationalt, fysisk teatersprog, med humoren og komikken på pedalerne og alvoren dybt placeret i passagersædet.

Kåret som bedste forestilling på Milano Clown Festival, Italien – 2016

”Ren sort-hvid koloniherrekomik, der netop får sin charme ved, at den indiske kuli, med tilpas eksotisk slavementalitet og kontant afpresning, nok skal sørge for, at taxacyklen – med hindupop, røgelsespinde, karatekaleche og flade dæk – ikke rører sig ud ad flækken … før rollerne bliver vendt om. (…) Det er (…) skæggest, når John Cleese (Niels Grønne) er mest grov og totalt bananas som imperiemaster, mens Niels Peter Kløft folder sig ud på ’ægte’ svinsk indermaner og dypper toasten i armhulerne inden servering.”
Monna Dithmer, Politiken

Gratis adgang.

Roskilde Teater følger alle Corona-anbefalinger fra Sundhedsmyndighederne. Hold afstand. Spille- og publikumsområdet vil være afspærret. Der er begrænset antal siddepladser, så tag gerne en klapstol eller lignende med!

Spillested: Stændertorvet, 4000 Roskilde
Tidspunkt: onsdag den 22. juli 2020 kl. 16.00
Aldersgruppe: Voksne og børn fra 6 år
Medvirkende og konceptudviklere: Niels Grønne og Niels Peter Kløft
Instruktør: Torkild Lindebjerg
Dramaturg: Jane Rasch
Scenograf: Christian Q. Clausen
Komponist: Mikael Fritze
Varighed: Ca. 40 minutter
Producent: Dansk Rakkerpak

Link til teatrets hjemmeside: https://www.danskrakkerpak.dk/rickshaw