Takket være et nyt samarbejde mellem Roskilde Kommune og Hospice Sjælland kan døende få plads på det nye Hyrdehøj Plejecenter. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelse

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Det handler om omsorg og nærvær og naturligvis lindring af smerter for borgere, der er uhelbredeligt syge. Livet, mens vi dør, skal have kvalitet. Den lindrende behandling foregår både på Hospice Sjælland, men også i borgerens eget hjem, hvor kommunens palliative team plejer borgerne. Nu kommer der desuden fire pladser til døende på det nye Hyrdehøj Plejecenter.

Medarbejdere i Roskilde Kommune har sammen med repræsentanter fra Hospice Sjælland arbejdet på aftalens konkrete indhold: – Der er to overordnede mål med det her nye samarbejde. Vi skal generelt have styrket samarbejdet omkring de palliative borgere i Roskilde Kommune, og så skal vi højne fagligheden for medarbejderne i Roskilde Kommune, som arbejder med de døende borgere, og den kompetenceudvikling står vi for, forklarer Niels Henning Johansen, formand for bestyrelsen på Hospice Sjælland.

Både på hospice og hjemme.
Borgere med behov for palliativ hjælp veksler ofte mellem at være på hospice og være derhjemme. Det nye samarbejde skal gerne betyde, at borgerne og de pårørende oplever mere sammenhæng og glidende overgange mellem opholdet på hospice og opholdet på en kommunal palliativ plads: – Jeg blev rigtig glad for den henvendelse fra Hospice Sjælland, for selvfølgelig skal vi gøre vores yderste for, at overgangen mellem ophold forskellige steder bliver så nænsom for borgeren som muligt, siger Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

De fleste borgere vil komme til Hyrdehøjs palliative pladser fra hospitalet eller hjemmefra, men nogen borgere vil komme fra Hospice Sjælland, fordi deres tilstand bliver mere stabil og de derfor kan udskrives.

Hospice bidrager til opkvalificering.
Medarbejderne fra Roskilde Kommune kan se frem til at blive dygtigere, for en del af samarbejde handler om kompetenceudvikling af de kommunale medarbejder. Det kommer naturligvis til at højne kvaliteten af den palliativ indsats, kommunen leverer, hvilket udvalgsformanden er meget tilfreds med: – Vi har fået lavet en god aftale, som jeg er sikker på, at både borgere og medarbejdere får stor glæde af, slutter Morten Gjerskov.