Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2020/06/08 til 2020/06/16.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Dommervænget / Bymarken, Roskilde

Kl. 08.54 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld i krydset Dommervænget – Bymarken, hvor en fodgænger var blevet påkørt af en bilist. Det viste sig, at en 34-årig kvinde fra Roskilde var kørt i en personbil ad Dommervænget mod vest og frem til krydset, hvor hun ville foretage svingning til højre ad Bymarken mod nord. I det samme kom en 64-årig mand fra Roskilde gåede ad Bymarken mod syd i den hensigt at fortsætte forbi Dommervængets udmunding i krydset og videre mod syd. Da han var trådt fra fortovet og ud på kørebanen, fortsatte bilisten frem over vigelinjen med lav hastighed og ramte fodgængeren, der forsøgte at afværge påkørslen ved at hoppe opad. Han faldt dog omkuld og slog den ene arm, så ambulancen kørte ham på skadestuen til fornøden behandling for en mindre kvæstelse. Bilisten slap uskadt fra uheldet, og der skete ingen skade på hendes bil, men hun kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld / spirituskørsel – bil beslaglagt – Holbækvej, Roskilde

Kl. 11.42 fik politiet via alarmcentralen melding om et færdselsuheld ved et fodgængerfelt på Holbækvej ved Rønnebærparkens udmunding, idet en fodgænger var blevet påkørt af en bilist. Politiet var fremme tre minutter senere og kunne konstatere, at en kvæstet kvinde liggende på vejen blev hjulpet af tililende. Vidner oplyste straks til den første patrulje, at bilisten netop var flygtet fra stedet i sin bil, hvorfor politiet straks begyndte at lede efter bilen på Holbækvej i østlig retning, som ifølge vidner var flugtretningen. Tæt på krydset ved Møllehusvej traf politiet bilisten, som blev standset uden dramatik. Bag rattet sad en spirituspåvirket, 55-årig mand fra Lille-Skensved, som blev anholdt og sigtet for både spirituskørsel og straffelovens bestemmelser om flugt fra et uheldssted med en kvæstet person. Den tilskadekomne kvinde blev først tilset af ambulancepersonalet og efterfølgende af en læge fra den tilkaldte lægehelikopter, som landede på den afspærrede del af Holbækvej mellem Møllehusvej og Fælledvej. Kvinden var ved bevidsthed og blev fløjet til Rigshospitalets traumecenter, hvor hun fik konstatere lettere kvæstelser i torsoen og diverse knubs som følge af påkørslen. Den anholdte bilist blev kørt på skadestuen, hvor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. En narkometertest indikerede i øvrigt, at alkoholkoncentrationen i bilistens blod formentlig ville overstige to promille, så politiet beslaglagde hans personbil med henblik på senere konfiskation. Færdselsloven giver hjemmel hertil, hvis alkoholkoncentrationen forventes at overstige to promille, selv om det måtte være første gang, en bilist sigtes for spirituskørsel. Den 55-årige blev efter en juridisk vurdering hos anklagemyndigheden løsladt efter afhøring til sagerne. Den tilskadekomne kvinde var en 80-årig kvinde fra Roskilde, som på uheldstidspunktet var ved at krydse Holbækvej i fodgængerfeltet i sydlig retning, da bilisten kørende i østlig retning ad Holbækvej påkørte hende. Hun er tirsdag formiddag fortsat er indlagt på Rigshospitalet og er uden for livsfare.

Færdselsuheld – Hovedvejen, Øm, Roskilde – Lejre

Kl. 15.07 var der sket et færdselsuheld med flere parter involveret, hvilket politiet og ambulancepersonale rykkede ud til. Det viste sig, at ingen var kommet til skade, men en 44-årig mand fra Ringsted blev dog kørt til kontrol på skadestuen, efter at hans bils airbag blev udløst. Uheldet skete, da en 60-årig mand fra Odense NV under kørsel i sin bil i sydvestlig retning tæt på krydset ved Højbyvej påkørte bagenden af den 44-åriges bil. Dette sammenstød medførte, at den 44-åriges blev skubbet fremad, så to andre bilister også blev impliceret i uheldet. Bugseringskøretøj blev tilkaldt til at flytte de havarede biler og rengøre kørebanen for vragdele. Politiet registrerede blot parterne i uheldet og var færdige på uheldsstedet kl. ca. 16.00.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret mv. – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 21.24 fik politiet en anmeldelse om, at en knallertkører havde svært ved at holde balancen og var væltet nogle gange under kørslen ad Frederiksborgvej i nordlig retning. Politiet fik kontakt til en 15-årig dreng fra Viby Sj., som var påvirket af både spiritus og narkotika under kørslen. Han blev derfor sigtet for de overtrædelser af færdselsloven og anholdt. Under visitationen fandt politiet ham i besiddelse af 5½ gram hash, og politiets indgriben i hans kørsel blev kommenteret med mindre pæne verbale ytringer om politiet. Sigtelserne kom derfor også til at omfatte den ulovlige besiddelse af hash samt overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af ytringerne mod politiet. Endvidere havde den 15-årige ikke noget kørekort til at køre på knallert, så det blev han også sigtet for. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, inden han blev løsladt og afhentet af sin mor på politistationen i Roskilde. De sociale myndigheder blev også underrettet om sagen, som både den 15-årige og hans værger kan forvente at høre nærmere om.

Færdselsuheld – Holbækvej/Hyrdehøj Alle – Roskilde

Kl. 09.46 kørte politi og ambulance til et færdselsuheld i krydset Hyrdehøj Alle og Holbækvej i Roskilde, idet to biler var kørt sammen i lyskrydset. Den ene part, en 73-årig kvinde fra Kirke Hyllinge, kørte i østlig retning ad Holbækvej og blev ramt på siden af bilen af den anden part, en 71-årig mand fra Roskilde, der kørte i nordlig retning ad Hyrdehøj Alle. Der skete betydelig materiel skade på bilerne og på lyssignalet, og kvinden blev kørt til undersøgelse på sygehuset. Politiet skal nu undersøge omstændighederne ved uheldet, og om en af parterne undlod at respektere lyssignalet.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 00.01 rykkede redningspersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet to bilister var stødt sammen, så den ene bil spærrede en vognbane i det vestgående spor. Uheldsstedet blev afskærmet med en skiltevogn. Uheldet skete, da en 40-årig mand fra Holbæk kørte i sin personbil og så et rådyr, der løb ud fra græsrabatten. Han undveg derfor mod venstre og stødte herunder sammen med en bagfra kommende personbil ført af en 30-årig mand fra Kalundborg, som var i færd med at overhale i vognbanen ved siden af. Bugseringskøretøjer fik de forulykkede biler væk fra kørebanen, så der var ryddet op på uheldsstedet kl. ca. 01.00, så trafikken kunne normaliseres. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet.

Indsats mod social dumping – Roskilde / Lejre / Holbæk

Torsdag formiddag foretog udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi i samarbejde med Arbejdstilsynet og Skattestyrelsen kontrol af byggepladser i både Roskilde, Lejre og Holbæk kommuner. Formålet var at kontrollere, om udenlandsk arbejdskraft havde de fornødne tilladelser til at arbejde i Danmark.
Kl. 08.55 fik en byggeplads i Roskildes vestlige bydel et besøg af myndighederne, som traf 13 mænd fra Bulgarien i færd med at arbejde på byggepladsen. Politiet havde ingen bemærkninger i forbindelse med kontrollen af dem.
Kl. 10.25 blev en byggeplads i Kirke-Hyllinge-området kontrolleret, og her traf myndighederne syv bygningsarbejdere af forskellig nationalitet. Også her havde politiet heller intet at udsætte på den udenlandske arbejdskraft. Arbejdstilsynet fulgte op på nogle påbud, som de havde givet på byggepladsen dagen før.
Kl. 11.25 aflagde myndighederne et besøg på en byggeplads i den centrale del af Holbæk by, hvor bl.a. to mænd fra Polen var beskæftiget. Politiet havde ikke noget at udsætte på deres grundlag for at være beskæftiget på stedet, men Arbejdstilsynet udstedte diverse påbud på byggepladsen i forbindelse med arbejdets udførelse.
Skattestyrelsen ville efterfølgende følge op på nogle af de personer, som politiet havde truffet i forbindelse med kontrollen, for at se, om der inden for styrelsens myndighedsområde måtte være nogle uregelmæssigheder.
Myndighedernes kontrol mod social dumping vil fortsætte med uvarslede kontroller inden for forskellige brancher, hvor udenlandsk arbejdskraft formodes at være beskæftiget.

Blufærdighedskrænker sigtet – Roskilde Ring-parken, Roskilde

Kl. 09.36 anmeldte en 51-årig kvindelig hundelufter fra Roskilde, at en fremmed mand åbenlyst havde onaneret foran hende, da hun gik tur med sin hund i nærheden af søen i parken. Hun alarmerede politiet, som straks kørte til parken og fik kontakt til en 44-årig mand fra København S. Da han passede på hundelufterens beskrivelse af den mistænkte, sigtede politiet den 44-årige for blufærdighedskrænkelse og afhørte ham til sagen. Inden politiet forlod området, blev den 44-årige bortvist fra parken, så det igen var trygt at færdes i området.

Spyttende mand i gågaden – Algade, Roskilde

Kl. 13.10 fik politiet en anmeldelse om en mærkelig mand, der sparkende og spyttende gik gennem gågaden i Roskilde. Der skulle være tale om en 45-50 årig dansk mand, som politiet dog ikke fandt, da en patrulje kørte til området for at lede efter ham. Politiet har ikke fået oplysninger om, at nogen er blevet forulempet på grund af hans adfærd.

Butikstyveri – Industrivej, Roskilde

Kl. 13.22 kørte politiet til byggemarkedet Bauhaus, hvor en butikskontrollant tilbageholdt en kvinde, som var mistænkt for at have stjålet varer til en værdi af ca. 3.000 kr. Hun havde efter butikskontrollantens opfattelse været i selskab med andre, der dog var flygtet fra stedet i en bil. Politiet fik kontakt til en 50-årig kvinde fra Ruds-Vedby, som blev sigtet for tyveri af diverse værktøj sammen med to andre kvinder og et barn, der var flygtet fra stedet. Hun blev afhørt til sagen, og politiet forsøger nu at få identificeret de øvrige for at kunne afgøre, hvilken rolle de måtte have i tyveriet.

Brandundersøgelse / spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Gevninge, Roskilde – Lejre

Kl. 21.34 fik politiet en anmeldelse om, at en personbil var brudt i brand og holdt i nødsporet på motorvejens vestgående spor ud for Torkilstrup rasteplads. En anden bilist standsede op, men bilisten bemærkede efterfølgende, at formentlig bilejer og fører af den brændende bil forsvandt fra området. Brandvæsnet og politiet kørte til stedet og lukkede motorvejen for trafik i vestgående retning under slukningsarbejdet. En hundepatrulje kørte også til området for at lede efter den mand, der var flygtet fra den brændende bil med 1-2 meter høje flammer. Hundepatruljen fulgte sporet på mandens flugtrute og fik på Landevejen i nærheden kontakt til bilejeren – en 36-årig mand fra Mørkøv. Han var spirituspåvirket og kunne mistænkes for at have været af den nu brændende personbil, inden den brød i brand. Politiet anholdt og sigtede den 36-årige for spirituskørsel, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Afspærringen af motorvejen blev delvist ophævet kl. ca. 22.00, og politiet var færdig på brandstedet kl. ca. 22.30. Der var tale om en knap 20 år gammel personbil, hvor årsagen til branden med start i motorrummet formodes at være en teknisk fejl. Ingen kom til skade som følge af branden, og den 36-årige blev løsladt efter endt efterforskning i sagen.

Cyklist ramt i kryds – Kong Valdemars Vej/Algade, Roskilde

Kl. 13.00 cyklede en 15-årig ung mand fra Roskilde Københavnsvej mod krydset Algade/Kong Valdemarsvej, hvor han skulle lige over i krydset. Fra Algade i modsatte retning kørte en 48-årig kvinde fra Roskilde i bil ind i krydset, hvor hun skulle svinge til venstre ad Kong Valdemarsvej. Hun overså cyklisten i forbindelse med svingningen og ramte den 15 årige, så han væltede. Cyklisten slap fra uheldet med småskrammer, men politiet optog rapport i sagen om vigepligtsuheldet.

Hare sendte bil ud på mark – Boserupvej, Roskilde

Kl. 23.06 undveg en bilist en hare, som løb over vejen, da han kom kørende med omkring 60 km/t ad Boserupvej i østlig retning. Føreren af bilen, en 22-årig mand fra Roskilde, mistede i den forbindelse herredømmet over bilen, så han kørte af vejen og endte i en mark. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 22-årige blev taget med til tjek på sygehuset. Politiet registrerede uheldet og afhørte den 22-årige, som slap fra uheldet med forskrækkelsen.

Varetægtsfængsling – Brand i rækkehus – Horsehøj, Roskilde

En 68-årig mand fra Roskilde blev fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som mistænkt for brandstiftelse i sit rækkehus. Torsdag aften blev han anholdt ved sin bolig, efter at naboer havde set røg sive ud fra vinduerne, og han spontant havde oplyst at have sat ild til sin bolig. Det blev senere bekræftet ved politiets undersøgelser på brandstedet, hvor der fandtes spor efter brandbare væsker. Dommeren besluttede i forbindelse med grundlovsforhøret, at den 68-årige skulle varetægtsfængsles foreløbigt indtil 2. juli 2020.

Slagsmål i parkeringshus – Ro’s Torv, Roskilde

Kl. 14.58 fik politiet via alarmcentralen melding om, at der var et slagsmål, så politiet kørte hurtigt frem til parkeringshuset, hvor slagsmålet nu var ophørt. På stedet traf politiet en 48-årig mand og en 38-årig kvinde fra Roskilde samt en 48-årig mand fra Hvalsø med familiemedlemmer. Politiet fik klarlagt, at parret fra Roskilde var kommet til parkeringshuset i bil, hvor de ledte efter en parkeringsplads. Herunder var de blevet kontaktet af den 48-årige fra Hvalsø, der var meget ophidset og kaldte den 38-årige for diverse nedladende ting. Da kvindens pårørende blandede sig og forsøgte at dæmpe den ophidsede, blev han grebet rundt om halsen og tvunget ned i jorden, indtil han fik sig befriet. Ud fra vidneforklaringer vurderede politiet, at den 48-årige fra Hvalsø kunne mistænkes for vold, hvilket han blev sigtet for. Han ønskede også at anmelde den forurettede for vold, så politiet vejledte alle parter om at lade sig undersøge på skadestuen for eventuelle spor og skader efter et overfald. Da den sigtede var afhørt til sagen, og politiet vurderede, at roen var genoprettet, forlod patruljen parkeringshuset. Den sigtede mand vil nu høre nærmere fra politiet, som afventer en eventuel modanmeldelse i sagen.

Indbrud i Perioden

Præstemarksvej, Roskilde
Engholmparken, Himmelev, Roskilde
Runddyssevej, Gundsømagle, Roskilde
Hvedstrupvej, Hvedstrup, Roskilde
Industrivej, Roskilde
Trekroner Forskerpark, Roskilde
Toftebuen, Vindinge, Roskilde
Gevninge Bakkedrag, Gevninge, Roskilde
Gulddyssevej, Gundsømagle, Roskilde
Vibyvejen, Viby Sj.

Del på sociale medier